Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ioli_Trip

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ioli_Trip

  1. Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση! Στον νέο Νοκ βάση των αλλαγών που έγιναν φέτος στο άρθρο 11 στην παράγραφο 6ε βλέπω οτι τα 12 τμ που κερδίζαμε στο σύνολο της δόμησης από τη σκάλα με τον παλιό πλέον Νοκ για αυτοτελή ιδιοκτησία έχουν γίνει 25. Αυτό σημαίνει οτι από το σύνολο της πραγματοποιούμενης δόμησης αφαιρώ 25τμ; σωστά έχω καταλάβει; Επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον άνθρωπο που σημειώνει τις αλλαγές κάθε φορά! Ευχαριστώ προκαταβολικά
  2. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Καλησπέρα σας, Είμαι νέα αρχιτέκτων μηχανικός και χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες σχετικά με την άδεια που χρειάζομαι για τις εργασίες συντήρησης ενός διατηρητέου στην περιοχή της Πλάκας. Τι πρέπει να περιέχει ο φάκελος της άδειας εάν γνωρίζετε και σε ποιους φορείς πρέπει να απευθυνθώ (πολεοδομία αθηνών, εφορεία μνημείων; κλπ.) Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Καλησπέρα σας, Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία που ακολουθώ για την έκδοση νέας άδειας για επέκταση ισογείου (έχει υπόλοιπο συντελεστή) σε ένα ακίνητο 150-200τμ. Έχω στα χέρια μου τα σχέδια της ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων με βάση τον Ν4495 και το τοπογραφικό. Θα πρέπει να φτιάξω τον φάκελο της αδείας (Διάγραμμα δόμησης - κατόψεις - όψεις και τομές) εξ αρχής αναγράφοντας τα δεδομένα της αρχικής άδειας και τις τακτοποιήσεις; Από έγγραφα τι ακριβώς θα χρειαστώ; Τέλος πώς θα υπολογίσω την αμοιβή μου για την όλη διαδικασία μέχρι και την έκδοση της εν λόγω αδείας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα και πάλι, Πήρα την προεγγραφή απ' το ΤΣΜΕΔΕ (τελικά έκανε 20 μέρες όντως) και την βεβαίωση έναρξης εργασιών από την ΔΟΥ. Για την τελική εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ πάω με φωτοτυπία της βεβαίωσης που μου έδωσε η ΔΟΥ ή χρειάζομαι και κάτι άλλο; Επίσης πρέπει να είμαι εγώ αυτοπροσώπως ή μπορώ να στείλω κάποιον να δώσει το χαρτί χωρίς υπεύθυνη δήλωση κλπ. Ευχαριστώ και πάλι!
  5. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βιαστεί ιδιαίτερα πάνε 5 χρόνια που έχω πάρει το πτυχίο.. Δεδομένου ότι χρειάζομαι άμεσα (μέσα στον επόμενο μήνα κι όχι το επόμενο τρίμηνο) να δείξω ότι έχω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα με περιορίζει κάπου η όλη διαδικασία της εγγραφής; Δεν κατάλαβα ακριβώς τη διαφορά έχει η προεγγραφή και η εγγραφή..
  6. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις σαφέστατες οδηγίες! Καλή μας αρχή λοιπόν!
  7. Καλησπέρα σας, Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω ποια διαδικασία ακολουθώ εφόσον έχω περάσει τις εξετάσεις και έχω στα χέρια μου τα πιστοποιητικά από το ΤΕΕ. Χρειάζομαι επιπλέον χαρτιά για το ΤΣΜΕΔΕ ή αυτά με καλύπτουν ως προς τη διαδικασία η οποία ποιά είναι ακριβώς; Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.