Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λ.Π

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Λ.Π

  1. Σε αυτή την περίπτωση χαίρομαι για εσάς και λυπάμαι για τους πελάτες των συναδέλφων σας. Φυσικά και δεν έχουν όλοι οι επιστήμονες τις ίδιες γνώσεις και αποτελεσματικότητα. Οφειλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Σας ευχαριστώ πολύ και για τις νομικές συμβουλές.
  2. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο και την ευγενή καλοσύνη να ασχοληθείτε με το ερώτημα μου. Προφανώς οι πελάτες σας καταλήγουν σε καυγά και σας έχουν κουράσει το κατανοώ απόλυτα.
  3. Οι 4 ιδιοκτήτες δεν ζήτησαν νομιμοποιήσεις. Οι δύο που έχουν κλείσει τις ανοιχτές θέσεις ζητούν. Εμείς οι υπόλοιποι απλά θα συνεναίσουμε αν και εφόσον αναλάβουν το κόστος. Η ερώτηση είναι αν αυτός που επωφελείται με επιπλέον τ.μ αναλαμβάνει το κόστος. Αν είναι η σύνηθης λύση αυτή. Σας ευχαριστώ
  4. Ένας τοίχος έχει χτιστεί στην προέκταση της κολόνας. Ο οποίος δεν υπάρχει στα σχέδιά. Έχει γίνει προκειμένου να σταθμεύει δύο αυτοκίνητα ο ιδιοκτήτης της P1. Οι υπόλοιπες παραβάσεις είναι όπως έγραψα παραπάνω.
  5. Καλησπέρα σε όλους! Επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα γιατί υπάρχει εξέλιξη και θα εκτιμούσα βαθύτατα την βοήθεια σας για τελευταία φορά. Δύο εκ των ιδιοκτητών μας παρέδωσαν προσωρινή αναφορά στοιχείων δήλωσης από μηχανικό. Παραθέτω ενδεικτικά κάποιες από τις παραβάσεις που διαπίστωσε ο συνάδελφος σας. ü H επέκταση της εισόδου. Μεγάλωσε η κεντρική είσοδος προς τα μπροστά. Ο τοίχος στο κλιμακοστάσιο στο ισόγειο θα έπρεπε να τελειώνει εκεί που τελειώνουν οι θέσεις στάθμευσης P2,P3 Τοίχος Στην προέκταση της κολόνας αριστερά της θέσης στάθμευσης Ρ2 ü Δεύτερη πόρτα Στο ισόγειο απευθείας στη θέση στάθμευσης P6 ü Η θέση στάθμευσης P5 Από ανοιχτή έχει γίνει κλειστή και έχει μεγαλώσει κατά 7,64 τ.μ καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο. ü Η θέση στάθμευσης P6 Από ανοιχτή έχει γίνει κλειστή και έχει μεγαλώσει κατά 13,30 τ.μ καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο. Και πολλά άλλα σε (κοινόχρηστους χώρους) Ερώτηση: Παραχωρούμε οι 4 τις απαραίτητες συναινέσεις στους 2 και ζητάμε να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος οι ιδιοκτήτες των P5 & P6 ?
  6. Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να μην παραβαίνω τους όρους του foroum. Η μόνη αποκλειστική Θέση στάθμευσης που δεν έχει πατήσει σε κοινόχρηστο χώρο και που είναι ανοιχτή ακριβώς όπως στη σύσταση, είναι η δική μου. Ίσως από τύχη διότι ειλικρινά δεν είχα ιδέα για τον έλεγχο που έπρεπε να κάνω πριν την αγορά. Αντιθέτως οι δικές τους αυθαιρεσίες δυσκολεύουν την πρόσβαση μου στο παρκιγκ και είναι και αδιάλλακτοι. Θεωρώ λοιπόν πρόκληση να μου ζητούν συναίνεση. Ελπίζω να βρεθεί μια μέση λύση. Αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν έχω πρόβλημα εγώ. Μάλλον είναι και νομικό το θέμα έχετε δίκιο. Ευχαριστώ θερμά
  7. Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε. Αρχικά να σας πω ότι επειδή συμβουλεύτηκα μηχανικό, (αυτό έγινε γιατί τοίχος εμποδίζει πρόσβαση στο παρκιγκ μου και βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο) είμαι η μόνη ιδιοκτήτρια που δεν έχει παρανομία στην αποκλειστική θέση στάθμευσης. Με αφορούν οι παρανομίες που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους σε περίπτωση που θέλω να μεταβιβάσω? Οι υπόλοιποι έκλεισαν τις αποκλειστικές τους θέσεις εξ αρχής με δική τους πρωτοβουλία. Γιατί να χάσω χιλιοστά από το οικόπεδο? Δεν είναι σαν να δωρίζω μέρος της ιδιοκτησίας μου? Είναι ηθικό και νόμιμο κάτα τη γνώμη σας να ζητήσω να με αποζημιώσουν?
  8. Συμβουλεύτηκα πρόσφατα μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσει όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία έχω αγοράσει ένα διαμέρισμα το οποίο συνοδεύεται από μια αποκλειστική θέση στάθμευσης. Τίποτα στην πυλωτή δεν συμφωνεί με τη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Μέσα σε όλα τα αλλά η οικοδομή έχει χτιστεί σε ύψος 1,50μ. από το έδαφος! Τώρα ένας ιδιοκτήτης μας ζητά να συναινέσουμε για να νομιμοποιήθουν όλες οι παρανομίες. (Θέλει να πουλήσει). Γνωρίζω ότι η θέση σταθμεσης του βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο (την έχει κλείσει με τοίχους κ. πόρτα) και θέλει 100% συναίνεση. Εχει θέση αποκλειστικής στάθμευσης αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Από κατασκεύης την τοποθέτησαν αλλού. Εκείνος ζητά να νομιμοποιηθουν άπαντα, αλλιώς δεν μπορεί να πουλήσει. Ισχύει?
  9. Ευχαριστώ πολύ όλους! Απόλυτα κατανοητό! Ευχαριστώ πολύ! Ζητώ συγγνώμη από τους διαχειριστές.
  10. Σας ευχαριστώ θερμά όλους! Αν κάποιος έχει εικόνα για το ύψος της αμοιβής (να έχω μια εικόνα θέλω) ενός μηχανικού για την παραπάνω εργασία. Δηλαδή για τον εντοπισμό όλων των αυθαιρεσιών σε μια πυλωτή οικοδομής. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
  11. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να πάρει συναινέσεις. Επίσης αν το κλείσει δεν αφήνει 10,16 x2 για τις διπλανές θέσεις. Μπορεί να το κάνει ακόμα και έτσι? Ευχαριστώ πάρα πολύ.
  12. Προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να το καταγγείλω. Όμως πρακτικά αν ο διπλανός μου αποφασίσει να σταθμεύσει στη σωστή θέση (τώρα το βάζει πιο πίσω για να ανοίγει η πόρτα του) δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου το πάρκιγκ. Αντιλαμβάνομαι το βάρος της καταγγελίας. Σίγουρα χρειάζομαι τη γνώμη μηχανικού για το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας.
  13. Όχι βρίσκεται στο κοινόχρηστο χώρο, ίσως και μέσα στο πάρκιγκ του διπλανού του. Ευχαριστώ πολύ. Στην πιλοτή υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες.
  14. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών.Pavlos33) Σε πολυκατοικία, ένας εκ των συνιδιοκτητών έχει χτίσει τοίχο στην πιλοτή σε κοινόχρηστο χώρο, (υπήρχε από την έναρξη της οικοδομής 2009) και το έχει μετατρέψει σε πάρκιγκ. Όλα τα διαμερίσματα έχουν αποκλειστική Θέση στάθμευσης. Αυτός ο τοίχος εμποδίζει τα διπλανά παρκιγκ. Αν παρκάρει το ένα δίπλα στο άλλο δεν ανοίγουν ούτε οι πόρτες. Μπορεί να το νομιμοποιήσει; Μπορώ να τον υποχρεώσω να το γκρεμίσει; Τι λύσεις έχω;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.