Μετάβαση στο περιεχόμενο

John Michel

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από John Michel

  1. On 4/12/2019 at 9:14 PM, kan62 said:

    "Συνάδελφε", γνωρίζουμε ήδη καθαρά από το 2013 τις σχετικές αρμοδιότητες του λιμενικού, αρχικά με πολλά έγγραφα, με τη συνημμένη εγκύκλιο ή με τον ν.4150/13 κλπ. Οι αρμοδιότητες είχαν δοθεί ήδη από τον ν.2971/11, αλλά κάποιοι δεν το είχαν καταλάβει ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Ήταν και ο αγώνας εξουσίας με την Κτηματική, τις παραχωρήσεις, τα συμφέροντα κλπ.

    Η πρόσφατη προσθήκη (με τον ν.4597/19) μερικών ακόμη εδαφίων στην παρ.1 του άρθρου 5 του ν.4150/13, δεν έδωσε κάποια παραπάνω αρμοδιότητα. Αντίθετα το τελευταίο εδάφιο που προστέθηκε ορίζει ότι : "Εφόσον τα ανωτέρω όργανα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώσουν παραβάσεις του ν.2971/2001, ιδίως δε αυθαίρετες επεμβάσεις και καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων του αιγιαλού και της παραλίας, υποχρεούνται να ενημερώνουν αμελλητί την αρμόδια κατά χωρική αρμοδιότητα Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να λάβει όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για την προστασία τους. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και επιβολής των διοικητικών προστίμων, η διαδικασία και οι δαπάνες της είσπραξης, η διαδικασία της απόδοσης και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου."

    Εγώ ΚΥΑ δεν είδα. Αντίθετα βλέπω πρεμούρα να βγει μιά εγκύκλιος που προστατεύει την "παραλία" σε χρόνο μηδέν πριν από νομοσχέδιο που αλλάζει τον ορισμό της.

    Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

    υγ. Το ίδιο νομίζω και για το χρόνο εγγραφής σου στο forum, γι' αυτό και τα εισαγωγικά στο "Συνάδελφε" ...

    Εγκύκλιος 1-2013.pdf

    Άμα λέω ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται με λέτε "μηχανικό". Μάθετε ότι μέχρι τώρα η αστυνομία ήταν αρμόδια για τον αιγιαλό. Το άρθρο λέει "Επέκταση αρμοδιοτήτων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής". Μήπως δεν ξέρουν τι γράφουν και ξέρετε εσείς; Η λιμενική αρχή ήταν αρμόδια στις Χερσαίας Ζώνες Λιμένα και στον αιγιαλό ΜΟΝΟ για επιβολή προστίμου ΣΕ ΕΡΓΑ. Τώρα έχει τα πάντα και σε αιγιαλό και σε ΧΖΛ. Προτείνω να πάρετε τηλ. στο Λιμεναρχείο να ρωτήσετε. Το τι ανακρίβειες βλέπω να γράφετε δεν λέγεται.

  2. 9 hours ago, kan62 said:

    Αφού σε λίγες μέρες αλλάζει ολόκληρος ο νόμος για αιγιαλό-παραλία, σου λένε ας τη βγάλουμε εκείνη την εγκύκλιο που σέρνεται στα γραφεία τόσο καιρό ... μετά θα είναι άχρηστη.

    Έτσι για να δείξουμε και εμείς ότι κάναμε κάτι.

    Δεν γίνεται όμως έτσι προκοπή. Η καθυστέρηση των διευκρινίσεων σε νόμους είναι αν όχι σκόπιμη, πάντα εγκληματική για την εφαρμογή της θέλησης του νομοθέτη.

    Άλλαξαν οι αρμοδιότητες του λιμενικού πριν από μερικές μέρες. Δεν σερνόταν η εγκύκλιος. Πρέπει πριν σχολιάζουμε να γνωρίζουμε ..

  3. 1 hour ago, Anton_civeng said:

    Ότι νά 'ναι λένε:

    "1) Το πλάτος της ζώνης της παραλίας ανακαθορίζεται στα 30 έως 50 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού, ενώ στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο το πλάτος αυτό έχει οριστεί σταθερά στα 50 μέτρα ".......

    Αφ΄ενός το ισχύον καθεστώς είναι (και λογικά)  ΜΕΧΡΙ 50 μ με κάτω όριο το 0.00μ  και όχι  "σταθερά στα 50 μέτρα": !!!

      image.png.88eec88c07f6bc65bd481ce6d43236d5.png

    Αφ΄εταίρου, ποιοί φεγγαρολουσμένοι φωστήρες   θα επανακαθορίσουν το κάτω όριο στα 30μ αφού κάπου θα βρούν "τοίχο" και σε γραμμή δόμησης μέσα στα 30μ:

    image.png.b1ac4b9e01bae36295c82f07ea0dcde4.png

    image.png.17dc33c68f9c9b632d361e3405da6179.png

    η ακόμη και σε κατακόρυφη γεωμορφολογία ...??!!   

     

     

     

    Υπάρχουν περιοχές με μεγάλο εύρος πάνω από 50 μέτρα όπου μπορεί να γίνει αυτό. Θα γίνει χαμός γιατί πολλοί θα δουν την περιουσία τους να αχρηστεύεται + και του Υπερταμείου. Εκεί θα γελάσουμε

  4. 1 hour ago, dimitris GM said:

    το νομοσχεδιο ειναι εδω,   σαν προσθηκη  σε  κυρωση συμφωνιας με μια Ασιατικη Τραπεζα...

    https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia

     

    Κατ' ουσια,  προκειται  για πληρη αναμορφωση του  ν 2971

    ο οποιος εχει τροποποιηθει  με  τους ν 3978/11, 4281/14, 4321/15, 4403/16, 5438/18...

    ...]

     

     

  5. 4 hours ago, jojo said:

    Στο site πάντως έχει αιγιαλό εντός Αιγαίου, κάποια δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από ακτογραμμή.

    Οποίος τη βρει κερδίζει το kml που έκανα από τα στοιχεία του ανωτέρω site 

    Χωρις να θελω να μειωσω αυτο που πετυχες, ειναι ανευ αξιας αφου οι γραμμες ειναι λαθος ή ελλιπεις κατα τοπους

    • Upvote 1
  6. 35 minutes ago, jojo said:

    Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα συνάδελφε.

    Η καλύτερη πάντως οριογραμμή που έχω συναντήσει είναι κάθετα στην ακτογραμμή γιατί δεν έκλεισε ποτέ την όδευση σε βάθρο

    Αν δεις τη γραμμή να πέφτει στη θάλασσα ίσως αλλάξεις γνώμη

  7. Το ευρετήριο βγήκε για τους κουτούφραγκους ευρωπαίους και για να μην πέσει πρόστιμο επειδή έπρεπε να καθοριστούν οι αιγιαλοί στην επικράτεια.

    Είναι ελλιπές γιατί δεν έχουν περαστεί ούτε τα μισά στοιχεία. Οπότε επικοινωνία με κτηματική υποχρεωτικά για λήψη των στοιχείων.

    Το ζήτημα είναι άλλο. Διαγράμματα χωρίς συντεταγμένες, διαγράμματα με λάθη σε συντεταγμένες, διαγράμματα που δεν "κολλάνε" ούτε με τα γειτονικά, ούτε με την ΠΟΑ. Και το κυριότερο, επειδή δεν έχει καθοριστεί ζώνη παραλίας, θα πρέπει να γίνεται καθορισμός παραλίας για έκδοση οικοδομικής άδειας. Καλές δουλειές.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.