Μετάβαση στο περιεχόμενο

George Moschakis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από George Moschakis

  1. 9 ώρες πριν, Didonis said:

    με τα λίγα που ξέρω ναι....

    (όμως στο έγραψα από την αρχή αυτό)

    Αφού όμως είσαι ο ίδιος κάνε δοκιμαστικά μια προέγκριση στην ΥΔΟΜ, δεν θα έχεις κόστος παρά μόνο χρόνο να αφιερώσεις και να δεις τι θα απαιτηθεί.

     

    και στο Βόρειο τμήμα η Ο.Γ. ταυτίζεται με την Ρ.Γ.?

    Αν ναι θα σου συνιστούσα από καθαρά αρχιτεκτονική άποψη να το αξιοποιήσεις και να αλλάξεις το περίγραμμα του κτηρίου για να αποκτήσει μερικές ώρες ηλιασμού το κτίριο σου.

    Τώρα με την διάταξη που έχεις κατά νου μόνο λίγο Ήλιο θα έχεις στην Δύση του..... 

    ευχαριστω παρα πολυ για ολα. το περιγραμμα ειναι μονο για να δω την αποσταση που ειμαι υποχρεωμενος να αφησω απο τα πισω και πλαγια ορια για να εκμεταλευτω πληρως την καλυψη που ειναι 81τμ.

  2. 11 λεπτά πριν, Didonis said:

    Ή πριν την αγορά ή και μετά για να μπορέσει να βγει Άδεια Δόμησης θα πρέπει να έχουν λυθεί η ρυμοτόμηση και η (υποχρεωτική) προσκύρωση.

    Οπότε δεν παζαρεύεις  την αγορά αλλά σε χρεώνουν την προσκύρωση. (από ΦΕΚ του 79 και επικύρωση του 2001 θα τα έχουν όλα στον Δήμο και στην ΥΔΟΜ)

    Μετά βγάζεις Άδεια Δόμησης σύμφωνα με τον νόμο (θα βρεις στα download και για ΝΟΚ και για Άδειες Δόμησης)

     

    Θα σου συνιστούσα όμως να συνεργαστείς με συνάδερφο που να έχει εμπειρία σε Πολεοδομικές Διατάξεις και Άδειες Δόμησης για να μπορεί να προστατευτούν τα συμφέροντα του πελάτη σου όπως πρέπει και όχι με την μη εμπειρία από μη απασχόληση με αυτό το θέμα που γράφεις.

    (τσεκ και αρχαιολογία στην περιοχή που αναφέρεις)

    Καλησπέρα . δηλαδη για να βγει οικοδομική αδεια πρεπει να γινει πρωτα η παραχωρηση και η προσκύρωση ? Πελατης ειμαι ο ιδιος :) ευχαριστω πολυ

  3. Γεωτεμάχιο .Η αρχική ιδιοκτησία ήταν 154,21τ.μ. αγορασμένη με συμβόλαιο του 1967.
    Η περιοχή μπήκε στο σχέδιο πόλης με Φ.Ε.Κ 1979. το στο σχέδιο πόλης Ηρακλείου Κρήτης και το σχέδιο επικυρώθηκε το 2001 . Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο , ρυμοτομούνται 18,64τ.μ. και απομένουν 135,57τ.μ. Το σχέδιο προβλέπει προσκύρωση26,22τ.μ. σε βάθος χρόνου από το κοινόχρηστο χώρο.
    Μπορεί Οικοδομήσει βάση του άρθρου 25 του Ν1337/1983 για τα οικόπεδα εντός σχεδίου που είναι πολύ μικρότερα της αρτιότητας και προϋπάρχοντά του Ν 651/1977 με μειωμένη δόμηση και μετα από έγκριση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής.
    Το ερώτημα είναι επειδή δεν έχω ασχοληθεί με την διαδικασία οικ αδειών.
    Αν αγοραστεί , για να γίνει οικοδομήσιμο πια είναι τα βήματα. Αν κατάλαβα καλά Μετα την αγορά, πρώτα παραχωρείς με συμβόλαιο το ρυμοτομούμενο τμήμα στο δήμο και σε 2η φάση παζαρεύεις για αγορά το τμημα προς προσκύρωση με το ΔΗΜΟ αν το θες. Και η οικοδομική άδεια μπορει να βγει στο απομένων τμημα μετα τη ρυμοτομισή αν δεν αγοράσεις την προσκύρωση??? Δηλαδη στα 135,57τ.μ.
    Και τέλος είναι υποχρεωτική η συμβολαιογραφική παραχώρηση του ρυμοτομούμενου για να βγει η άδεια ή απλα το αγνοεις και καταθετεις τοπογραφικο για ΟΑ στο υπολοιπο που σου εμεινε? Και μια τελευταία ερώτηση, πρεπει κρατηθει αποσταση δ για την δημιουργία του περιγραμματος της οικιας ή μπορει να εαρμοστεί η ευνοική ρυθμιση για μικτότερη αποσταη απο πλαγια ορια? Ενα πιθανο σεναριο οικιας ειναι το κοκκινο περιγραμμα.
     

    2ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 19-Model.jpg

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.