Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spyretos4

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Spyretos4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό, δεν το σκέφτηκα καθόλου..Και πως επιτυγχάνεται αυτό??
  2. Όχι δεν είχα σκοπό να ζητήσω τιμές κλπ. Η βασική μου ερώτηση είναι αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο απορροφητηρας σε τέτοιες αποστάσεις. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον μηχανικό που έκανε την ανακαίνιση για να μην κάνω εικασίες αυθαίρετες και ενέργειες που στο μέλλον θα μου επιβαρύνουν με μεγαλύτερο κόστος(χρηματικό και ψυχολογικό). Απλά ήθελα μια «δεύτερη γνώμη», μια έξτρα βοήθεια για το αν η λύση που μου προτάθηκε θα είναι αποδοτική. οπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις
  3. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!! Υπάρχει μια εναλλακτική η οποία όμως δημιουργεί άλλα προβλήματα,( θα περάσει πάνω απο την τραπεζαρία, θα πρέπει να βγεί το κλιματιστικό)η οποία θα μειώσει την απόσταση στα 5-6μ αλλά είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί γιατί δημιουργεί άλλα προβλήματα(κυρίως αισθητικά). Ο απορροφητήρας που συνδέθηκε είναι αυτός https://www.pyramis.gr/el-GR/proionta-analutiki/?prodid=4087 και η παρούσα σωλήνα ειναι Φ100. Αυτή θα αλλαχθεί σε Φ125 γιατί ο κατασκευαστής την συνιστά αλλά ο μηχανικός είπε στο σημείο που θα μπει γυψοσανίδα για να μην φαίνεται θα βάλει πλακέ σωλήνα κάτι που δεν ήξερα μέχρι τώρα οτι υπάρχει. Οπότε θα έχουμε -Άνοδο απο τον απορροφητήρα 60 πόντους περίπου Φ125 -Γωνία με κλίση <90 και Φ125 για περίπου 2.5μ -Γωνία σχεδόν 90 και μετατροπή σε πλακέ (υπάρχει Φ125 λογικα?) για περίπου 3μ. -Γωνία με κλίση <90 και μετατροπή σε Φ125 σωλήνα. -Άνοδος για 2 ορόφους -Θα τραβήξω μια παροχή ρεύματος 3χ1.5 και θα τοποθετήσω εγώ ανεμιστήρα οπότε άν έχετε κάτι να προτείνετε θα ήμουν ευγνώμων. Με συγχωρείται αν σας κούρασα αλλά δεν είμαι μηχανικός-αρχιτέκτονας (είμαι Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής) οπότε οι γνώσεις μου είναι αρκετά περιορισμένες-ανύπαρκτες και δεν μπορώ να αναζητήσω αλλού βοήθεια μιας και τα έξοδα θα καλυφθούν από τον μηχανικό που έκανε την ανακαίνιση.
  4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ψάχνοντας για ένα πρόβλημα που έχω με τον απορροφητήρα βρήκα αυτό το θέμα και είπα να μην ανοίξω καινούριο. Σε ανακαινισμένο σπίτι που αγοράστηκε πρόσφατα ο απορροφητήρας συνδέθηκε από "λάθος" στο σύστημα εξαερισμού του μπάνιου. Αναζητώντας μια λύση με τον μηχανικό και τον υδραυλικό που έκαναν την ανακαίνιση, μου είπαν να τον βγάλουμε από τον φωταγωγό και να ανεβάσουμε την σωλήνα μέχρι την ταράτσα. Μένω σε 1ο υπερυψωμένο όροφο και η οικοδομή έχει άλλους 2 ορόφους από πάνω. Μου φαίνεται τεράστια η απόσταση και δεν νομίζω οτι θα υπάρχει απόδοση ακόμα και αν βάλω έναν ακόμα ανεμιστήρα στην έξοδο ώστε να τραβάει τον αέρα. Τι πιστεύετε? Θα υπάρχει αποτέλεσμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.