Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπυριδων παπακωνσταντίνου

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Σπυριδων παπακωνσταντίνου

  1. Δεν έριξα σε κανέναν το φταίξιμο. Ίσα εκτίμησα απαντήσεις όπως της Όλγας και λοιπά μελών. Όταν όμως δυσφόρησα για το πρόγραμμα και δίκαιο έχει γιατί έχω ζήσει και το προηγούμενο εξοικονομώ νομίζω 2014, απόρησα πως γίνεται να είναι τόσο δύσκολο και να ρίχνει και όλη την ευθύνη στον ιδιώτη. Απευθύνθηκα επίσης στον φορέα γιατί ότι καλό θα γίνει , από κει θα γίνει. Δεν ψάχνω σε άσχετα μέρη. Απευθύνθηκα εκεί που πρέπει . Εσύ με στέλνεις στους δικηγόρους. Να πληρώνουμε μια τους συμβούλους επιθεωρητές και μετά τους δικηγόρους. Ωραία συμβουλή.
  2. Το πρόγραμμα δεν προστατεύει τους ωφελούμενους επειδή κλειδώνει και δεν επιτρέπει στην συνέχεια τροποποιήσεις η αλλαγή συμβούλου, επιθεωρητή. Επίσης οι όροι είναι καθαροί όσον αφορά την εγκατάσταση ηλιακού. Πληρώθηκε ακριβώς το ποσοστό που προβλέπεται και που συμφώνησε ως προκαταβολή. Ούτε λεπτό παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο τι συμφωνήθηκε.
  3. Όλες οι εργασίες έγιναν όπως έπρεπε πλην του προμηθευτή για λέβητα φυσικού αερίου και ηλιακού. Είναι πολύ γνωστός στην αγορά και γνωρίζει άριστα τους όρους του προγράμματος. Παρόλα αυτά δεν δέχεται να κάνει την εγκατάσταση . Αντιθέτως τα μεγαλύτερα σφάλματα έκανε ο σύμβουλος και ενεργειακός επιθεωρητής. Αντίθετα εκτός προγράμματος δεν χρειαζομουν ούτε σύμβουλο ούτε ενεργειακό επιθεωρητη
  4. Μπήκα στο φόρουμ να εκφράσω τις απορίες μου και στην συνέχεια το παράπονο μου για το πρόγραμμα τεκμηριωμένα. Το πρόγραμμα έχει σημαντικά προβλήματα και ναι είμαι καθέτος στην αποτροπή των ιδιωτών σ αυτό το πρόγραμμα. Παρακάτω κάνω copy paste, το email του φορέα για να δει ο καθένας ότι ο ωφελουμενος είναι θύμα τελικά και απλά δεν το γνωρίζει εκ των προτέρων. "Σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Οι Ωφελούμενοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών». Γι’ αυτό μάλιστα τον Έλεγχο Πληρότητας της Αίτησης τον κάνει ο ωφελούμενος." Αυτην είναι η απάντηση του φορέα. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την ευθύνη που φέρουν ο σύμβουλος εργου και ο ενεργειακός επιθεωρητης.
  5. Μπήκα στο φόρουμ να εκφράσω τις απορίες μου και στην συνέχεια το παράπονο μου για το πρόγραμμα τεκμηριωμένα. Δεν δέχομαι από κανεναν που δεν αντέχει την αλήθεια να με προσβάλλει όπως παραπάνω ο Nik. Παρακαλώ τους συντονιστές να τον κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με τον πονο μας, επειδή αυτός έχει οικονομικά συμφέροντα. Το πρόγραμμα έχει σημαντικά προβλήματα και ναι είμαι καθέτως στην αποτροπή των ιδιωτών σ αυτό το πρόγραμμα. Παρακάτω κάνω copy paste, το email του φορέα για να δει ο καθένας ότι ο ωφελουμενος είναι θύμα τελικά και απλά δεν το γνωρίζει εκ των προτέρων. "Σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Οι Ωφελούμενοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών». Γι’ αυτό μάλιστα τον Έλεγχο Πληρότητας της Αίτησης τον κάνει ο ωφελούμενος." Αυτην είναι η απάντηση του φορέα. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την ευθύνη που φέρουν ο σύμβουλος εργου και ο ενεργειακός επιθεωρητης. Εμένα δεν με κόβει!!!
  6. Έτσι πιστεύω κι εγώ. Δεν είμαι απατεώνας και του πλήρωσα την προκαταβολή τον Φεβρουάριο του 2018. Τον ηλιακό τον έφερε μόλις τον Ιούνιο!!! Είναι μέγα πρόβλημα του προγράμματος να μην προστατεύει τους ωφελούμενος σε λάθη που κάνει ο ενεργειακός επιθεωρητής, μην επιτρεποντας ουσιαστικά τροποποιήσεις κλειδώνοντας το συνολικό ποσό και μην προστατεύοντας τον ωφελούμενο έναντι αφερέγγυων προμηθευτών. Θα περίμενα να ακυρώσει ο φορέας τον ηλιακό , έστω!! ¨οπως και να χει αποτρέπω όλους τους γνωστούς άγνωστους να μπλέξουν με τέτοια προγράμματα. Μακριά και αγαπημένοι αν δεν έχουν την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις. Το πρόγραμμα στην ουσία χρίζει εργολάβο και υπεύθυνο της αίτησης από την αρχή έως το τέλος τον ωφελούμενο. Σύμβουλος και ενεργειακός επιθεωρητής δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη, σε λάθη τους!!!!
  7. Ουσιαστικά απ ότι κατάλαβα το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν δεν περατωθούν οι εργασίες. Ας προχωρήσει σε έλεγχο ο φορέας και να το πιστοποιήσει, ώστε να μπορώ στην συνέχεια να κινθώ νομικά. Διότι ο προμηθευτής μια χαρά τους γνωρίζει τους όρους.
  8. Ευχαριστώ έστειλα email και στον φορέα γιατί είναι κρίμα για τους υπολοίπους προμηθευτές.
  9. Καλημέρα , αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα με το εξοικονομώ. Ένα από αυτά αφορά την εγκατάσταση του ηλιακού , για την οποία έχει πληρωθεί την προκαταβολή (2160,00) ο εργολάβος, 'οπως και για τον λέβητα φυσικού αερίου. Προχώρησε στην εγκατάσταση του λέβητα , αλλά αρνείται να πληρώσει (περί τα 300 Ευρώ ) για την εγκατάσταση του ηλικού , που είναι αρμοδιότητά του. Παρακαλώ να μ ενημερώσετε, όσο άι οποιοι γνωρίζετε, με ποιόν τρόπο μπορώ να προστατευτώ ως ωφελούμενος. Αφενός δεν γνωρίζω την λειτουργικότητα του ηλιακού και αφετέρου φοβάμαι ότι στο τέλος θα πληρώσω από την τσέπη μου την εγκατάσταση. Ευχαριστώ πολύ!!!
  10. ευχαριστώ πολύ ια τις απαντήσεις, βέβαια ο ενεργειακός επιθεωρητής τα έκανε μπάχαλο και δήλωσε 30 τ.μ.. Τελικά στο πρόγραμμα δεν υπάρχει πελάτης ωφελούμενος. Διαπίστωσα ότι είναι μια αποτυχία και όλοι γύρω από αυτόν προσπαθούν να ωφεληθούν.
  11. ΚΑΛΗΜΈΡΑ, επειδή έχω χάσει την μπάλα παρακαλώ για βοήθεια. Ως γνωστόν το εξοικονομώ ΙΙ θεωρεί εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για το έργο τον ωφελούμενο κι ας έχει επιλέξει σύμβουλο έργου. Μην έχοντας λοιπόν τεχνικές γνώσεις προσπαθεί να συμπληρώσει την αίτηση. Στο θέμα μου τώρα. τοποθέτησα τέντες και σύμφωνα με το προγραμμα δικαιολογεί 25 / τμ. .O εργολάβος υπολογισε 76 τμ. ενώ άλλος τεντάς 50 τμ.. Τελικά πώς υπολογίζονται τα τ.μ. οταν πρόκειται για τέντες με μεταλικά στηρίγματα στερεωμένα ως γνωστόν στα κάγκελα της βεράντας με ολλάνδικό πανί? Μπορεί να αξιώσει παραπάνω από 25 ευρώ ο εργολάβος /τεντάς?? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.