Μετάβαση στο περιεχόμενο

versatile

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by versatile

  1. Δηλαδή αυτά τα σεμινάρια θα μετρήσουν τελικά? Εγώ θα περίμενα να γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και να χωρίζονται αναλόγως. α) 150 ωρών για τους Επιθεωρητές Κτιρίων β) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές Λεβήτων – εγκαταστάσεων Θέρμανσης γ) 71 ωρών για τους Επιθεωρητές εγκαταστάσεων Κλιματισμού όπως αναφέρεται και στο σχέδιο ΚΕΝΑΚ. Δεν ξέρω κατα πόσο τα σεμινάρια που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι 100% σχετικά με τη δομή των προτεινόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατα σχέδιο ΚΕΝΑΚ. Adavis και spy1551 (ή κάποιος που έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια που γίνονται τώρα) έχεται τυχόν ενημέρωση? Επίσης ξέρουμε αν οι Επιθεωρητές Κτιρίων μπορούν να κάνουν τη δουλειά των Επιθεωρητές Λεβήτων – εγκαταστάσεων Θέρμανσης και των Επιθεωρητές εγκαταστάσεων Κλιματισμού?
  2. GeorgeS μακάρι να δούμε κάτι ουσιαστικό και να μην αναφωνήσουμε ολοί μαζί ΕΛΕΟΣ. Επίσης θέλω να προσθέσω πως περιμένω το κόστος των σεμιναρίων να είναι φοβερα δυσανάλογο για Πτυχιούχους και Διπλωματούχους μια και την όλοι διαδικασία των σεμιναρίων θα την αναλάβει το ΤΕΕ και λογικά μέσο ΙΕΚΕΜ θα πραγματοποιούνται τα σεμινάρια. Συνεπώς μια και αν δεν είσαι διπλωματούχος δεν μπορείς να γραφτείς στο ΤΕΕ, οι πτυχιούχοι θα πληρώνουν διπλάσιες και βάλε τιμές για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.... Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζετε να εισάγουμε πάλι εξετάσεις. Φτανει πια με τις εξετάσεις και τη γραφειοκρατία. Ας βάλουν ελεγκτικούς μηχανισμούς και ας προσληφθούν μηχανικοί στις πολεοδομίες που θα κάνουν ΜΟΝΟ σποραδικούς ελέγχους και θα είναι υπεύθυνοι ΜΟΝΟ για αυτό το κομμάτι. Όταν βρίσκουν κάτι το μεμπτό να διώκονται οι υπεύθυνοι. Τόσα χρήματα θα εισπραχθούν ας δημιουργήσουν 100 με 150 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα που δεν θα είναι stage!!!!!!
  3. Φίλε koskostas όπως αναφερεται στη σελιδα 146 του σχεδίου ΚΕΝΑΚ σχετικα με το ΦΑΕ: "Η επικαιροποίηση και διαχείριση του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών ανατίθεται σε ανεξάρτητο Φορέα Ελέγχου και Αξιολόγησης (ΦΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως θα καθορισθεί με απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Καθοδήγησης - Steering Committee..." Εγώ πάντως πιστεύω πως τους πτυχιούχους μηχανικούς τους δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και το τεκμηριώνω για να μη με παρεξηγήσετε.. -Εξαρχείς γίνεται σαφείς ο διαχωρισμός μεταξύ Πτυχιούχων και Διπλωματούχων γιατί οι μέν γράφονται στην κατηγορία Α' (μεχρι 1000τμ) ενώ οι δε στη κατηγορία Β' (απεριόριστα τμ). Το θέμα είναι πως στη σελίδα 8 του σχέδιο του ΚΕΝΑΚ αναφέρει σε ποία κτήρια πρέπει να εφαρμοστεί ο ΚΕΝΑΚ και συγκεκριμένα: "Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης: εκπονείται τόσο για νέα όσο και για υφιστάμενα ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια άνω τον 1000 τμ. (Ν. 3661, άρθρο. 4, άρθρο 5), του οικιακού και του τριτογενή τομέα". -Στη σελίδα 10 του σχεδίου του ΠΔ των (28 σελίδων) γίνεται λόγος για το πότε θα μπορεί να αλλάξει τάξη ο πτυχιούχος μηχανικός από Α' σε Β' αναφέροντας: "....Μετά από αποδεδειγμένη εμπειρία 5 ετών και διενέργειας ικανού αριθμού ενεργειακών επιθεωρήσεων..." ενώ στο σχέδιο του ΚΕΝΑΚ στη σελίδα 145 αναφέρει "...Μετά από αποδεδειγμένη εμπειρία 10 ετών και διενέργειας ικανού αριθμού ενεργειακών επιθεωρήσεων, στη βάση των σχετικών δικαιολογητικών που υποβάλλουν, έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των αδειών τους από Α’ σε Β’ τάξη μετά από εισήγηση της Γ.ΕΠ.Ε.Ε." 'Αρα πετάνε έξω ΟΛΟΥΣ τους πτυχιούχους και ουσιαστικά τους δίνουν κάτι μόνο και μόνο για τους δώσουν, γιατί και αν περιμένει κάποιος 10 χρόνια για να πάρει την Β' τάξη δεν πρόκειται να έχει διενεργήσει ικανό αριθμό ενεργειακών επιθεωρήσεων αφού ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο. Ελπίζω να κάνω λάθος...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.