Μετάβαση στο περιεχόμενο

el00698

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

el00698's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Οικόπεδο έχει έκταση 2032τ.μ. και είναι τμήμα συνολικής έκτασης 6000τ.μ. κατά την αγοραπωλησία της οποίας το έτος 1979 είχε γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας. Κατά την αγορά του οικοπέδου, αυτό είχε χαρακτηριστεί ώς άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς υπήρχε σχετική βεβαίωση του δήμου ότι αυτό ήταν εντός των ορίων του υφιστάμενου αναγνωρισμένου οικισμού προ του 1923 (και >2000 κατοίκων). Φυσικά κατά το έτος 1979 δεν υπήρχε οριοθέτηση του οικισμού! Κατά τον τρόπο αυτό έχουν οικοδομηθεί (ως εντός οικισμού) αρκετά γειτνιάζοντα οικόπεδα συμπεριλαμβανομένου του έτερου από τη σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας. Το πρόβλημα ξεκινά το έτος 1993 όταν και με σχετικό Γ.Π.Σ. προτείνεται η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο , ρυθμίζονται χρήσεις στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές και τελικώς αποτυπώνονται τα όρια του υφιστάμενου οικισμού τα όποια πλέον αφήνουν εκτός το σχετικό οικόπεδο, το έτερο απο τη σύσταση κσι κανα δύο ακόμη. (Ουσιαστικά ως εκτός οικισμού έχει μείνει ένα τρίγωνο το οποίο περιλαμβάνει 5 οικόπεδα - εκ των οποίων το έτερο και 1 ακόμη έχουν οικοδομηθεί ως εντός οικισμού) Σε σχετικά άρθρα για το καθορισμό των ορίων οικισμών που στερούνται εγκεκριμένου σχεδίου αναφέρονται: 1) Κατά το καθορισμό των ορίων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και τυχόν προγενέστερη πράξη της Διοίκησης για τον καθορισμό των ορίων του οικισμού 2) Τα όρια των οικισμών αυτών πρέπει να ακολουθούν κατά το δυνατόν φυσικά ή τεχνητά όρια ! 3) Τα όρια οικισμού επίσης μπορούν να μετατίθενται κατά μικρή απόσταση μόνο όταν πρόκειται να ταυτιστούν με σημαντικό φυσικό ή τεχνητό εύκολα αναγνωρίσιμο στοιχείο του περιβάλλοντος ή να συσχετισθούν με εύκολα αναγνωρίσιμα και μεταξύ τους ορατά φυσικά ή τεχνητά ορόσημα, όπως διασταυρώσεις οδών, γέφυρες κτλ. Δεδομένου των παραπάνω τι θα απαντούσατε στα κάτωθι ερωτήματα : 1) Θα μπορούσα να αιτηθώ για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας στο δεδομένο οικόπεδο χωρίς την διόρθωση-τροποποίηση των ορίων του οικισμού? 2) Ποιά είναι η διαδικασία για την διόρθωση-τροποποίηση των ορίων του οικισμού? Είναι απόφαση του οικείου ΟΤΑ, του Νομάρχη , του ΥΠΕΧΩΔΕ? 3) Πόσο εφικτή βρίσκεται την αλλαγή των ορίων του οικισμού ? Σημειώνεται ότι έχουν ανασταλεί οι ενέργειες για ένταξη της Πολεοδομικής Ενότητας στο σχέδιο !!! Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια!
  2. Πιθανότατα βρήκαν πέτρα στο σκάψιμο. Και η χρησιμοποίηση σφυριού θα επιβάρυνε πολύ το κόστος των εσκαφών. Για να είμαι ειλικρινής και εμένα αυτή η υπέρβαση μου φαίνεται ως παράβαση αλλα μικρής κλίμακας. (Βέβαια εγώ μιλώ καθαρά από εμπειρία στο χώρο της οικοδομής καθότι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) Αν δείς σε άλλα post στο site αναφέρονται... Αρθρο 2 Ορισμοί 16. Οριστική στάθμη εδάφους οικοπέδου ή γηπέδου είναι η στάθμη του εδάφους, όπως διαμορφώνεται οριστικά, σύμφωνα με το νόμο, με εκσαφή, επίχωση ή επίστρωση Αρθρο 10 Πλάτος δρόμου - Αφετηρία μέτρησης υψών 3.α Τα ύψη για την εφαρμογή της παρ.6α του άρθρου 9, μετρώνται από κάθε σημείο της ρυμοτομικής γραμμής στη στάθμη του οριστικά διαρφωμένου πεζοδρομίου, όπως βεβαιώνεται από τον οικείο δήμο ή κοινότητα. Τώρα βέβαια από τα παραπάνω δεν καταλαβαίνω να είναι ξεκάθαρο ότι η μικροδιαμόρφωση του εδάφους είναι η λύση στο πρόβλημα αλλά μάλλον η στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου πεζοδρομίου αν υπάρχει! Προφανώς όμως δεν υπάρχει γιατί μιλάς για στάθμη εδάφους... Κάποιος πολιτικός η αρχιτέκτων μηχανικός μάλλον θα σου δώσει οριστική απάντηση.
  3. Καλησπέρα, Θα μου επιτρέψετε να επανέρθω σε ένα παλαιότερο θέμα που είχα θέσει σχετικά με την χρήση γης σε εκτός σχεδίου περιοχή. http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5350 Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στο Δήμο Αγίου Στεφάνου Αττικής, έχει έκταση 2000τ.μ. και είναι τμήμα συνολικής έκτασης 6000τ.μ. κατά την αγοραπωλησία της οποίας το έτος 1979 είχε γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας. Στην εκτός σχεδίου περιοχή που ανήκει το οικόπεδο και μέχρι καποιο έτος δεν υπήρχε ορισμένη χρήση γης οπότε ευνοήθηκε η δόμηση βιομηχανικών κτηρίων και αποθηκών. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο γειτνιάζει με οικόπεδο στο οποίο λειτουργεί εμπορική αποθήκη ξυλείας 800 τ.μ. Επίσης στα 200μ λειτουργεί μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, ενώ ακόμη λειτουργούν μάντρα οικοδομικών υλικών, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, εμπορικά κτίρια και γραφεία. Το οικόπεδο αυτο και δεδομένων των χρήσεων στη περιοχή επιθυμώ να εκμεταλευτώ με τη δόμηση εμπορικής αποθήκης. Δυστυχώς όμως σε κάποιο απο το πρόσφατα έτη ορίστηκε χρήση γης για την περιοχή η Αμιγής κατοικία η οποία και μου απαγορεύει κάθε μορφής δόμηση πλην αυτής που προορίζεται για κατοικία!!! Αυτή τουλάχιστον ήταν η απάντηση που πήρα από το Δήμο σε σχετική ερωτησή μου. Τα ερωτήματα μου αφορούν τα ακόλουθα: 1) Πως θα μπορούσα να μάθω αν η σχετική απόφαση είναι του ΟΤΑ, του ΥΠΕΧΩΔΕ η δεν ξέρω? 2) Ποιά είναι η ισχύ μιας τέτοιας απόφασης? Δεδομένων των χρήσεων που έχουν ήδη επικρατήσει στ περιοχή!!! 3) Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής αυτής της απόφασης? Πως θα έπρεπε να κινηθώ για κάτι τετοιο (δικαστικά? η ?) και πόσο εφικτό είναι? 4) Με σχετική έρευνα βρήκα ότι στο άρθρο 240 : Γενικές διατάξεις (άρθ. 11 και 12 π.δ. 23.2/6.3.87) αναφέρεται: Από την πολεοδομική μελέτη είναι δυνατόν ορισμένες από τις χρήσεις γης που επιτρέπονται σύμφωνα με τα πιο πάνω άρθ. να απαγορεύονται ή να επιτρέπονται με όρους και προϋποθέσεις ή να αφορούν τμήματα οικοδομικών τετραγώνων ή οικοπέδων ή και ορόφους κτιρίων. Αυτό σημαίναι ότι υπάρχει η δυνατότητα της δόμησης κατά παρέκλιση ως προς την υφιστάμενη χρήση γης?? Πως θα έπρεπε να κινηθώ για κάτι τέτοιο ?? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
  4. Καλησπέρα, Είμαι συνάδελφος ηλεκτρολόγος μηχανικός. Είμαι ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου εκτός σχεδίου, περίπου 2000τμ. Το οικόπεδο αυτό αποτελεί τμήμα συνολικής έκτασης 6000τ.μ. κατά την αγοραπωλησία της οποίας το έτος 1979 είχε γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας μεταξύ του πατέρα μου και του άλλου αγοραστή. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης των 4000τ.μ. προχώρησε σε νόμιμη δόμηση αποθήκης συνολικού εμβαδού 400τ.μ το 1991. Τα έτη που ακολούθησαν προχώρησε σε αυθαίρετη (στη φωτοτυπία της άδειας του υπάρχει μονόν το νόμιμο κτίσμα) επέκταση της αποθήκης κατά 400τ.μ δεδομένου ότι το υπόλοιπο του συντελεστού δόμησης φυσικά άνηκε στην ιδιοκτησία μου. Επιθυμώ να προχωρήσω σε άδεια δόμησης και η ερώτηση είναι γνωρίζει κάποιοςι εάν η αυθαίρετη επέκταση της αποθήκης θα με εμποδίσει ? Είναι πιθανό να έχω χάσει το δικαίωμα δόμησης? Μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι θα έπρεπε να κάνω? Σας ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα, Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει ποιός είναι ο υπεύθυνος για τον ορισμό χρήσης γης σε εκτός σχεδίου περιοχή? Ορίζεται από το οικείο Δήμο, την νομαρχία? Πως θα ήταν δυνατόν να αλλάξει η χρήση γης σε εκτός σχεδίου περιοχή? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.