Μετάβαση στο περιεχόμενο

ellipena

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ellipena

  1. Ναι, αγαπητή @*olga* εκεί ήταν το λάθος ! Νόμιζα εξ' αρχής ότι ο Μηχανολόγος-Μηχανικός αφού γνωρίζει καλά το αντικείμενο, και ο περι ου ο λόγος το διαφήμιζε έντονα στην ιστοσελίδα του αναφέροντας, εν ολίγοις : <<είμαι ο ειδικός για όλα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον">>. Είμαι ο επιθεωρητής, ο σύμβουλος, ο μελετητής και ο προμηθευτής. Κι έτσι, σκέφτηκα, ότι αυτός είναι ο ειδικός που θα με κατευθύνει σωστά. Με κατεύθυνε ως εξής : 250 ευρώ είναι το κόστος της υπαγωγής σας στο πρόγραμμα, ανά διαμέρισμα και τα 216 τα παίρνετε πίσω, αν υπαχθείτε, αν όχι τα χάνετε. Στείλε μου όλα τα δικαιολογητικά σκαναρισμένα και τους κωδικούς σας του ΤΑXIS και θα τα κάνω όλα ο ίδιος. Τα μάζεψα και τα έστειλα. Όπου ο ίδιος επισκέφτηκε το ακίνητο για 15 λεπτά και κατόπιν μου' στειλε email γράφοντας : 500 ευρώ είναι το κόστος ανά διαμέρισμα, κι έτσι θα με πληρώσετε πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα, το οποίο εντέλει μετονομάστηκε "όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε".
  2. @ZafeirisA Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Επαναλαμβάνω την περιγραφή πως προέκυψε χρονικά η όλη κατάσταση μέχρι να φτάσει μόλις δυο μέρες πριν την ημερομηνία για την υπαγωγή στο πρόγραμμα : Βρήκα μιαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Επικοινώνησα και μίλησα τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη της, μου παρουσιάστηκε ως μηχανολόγος, σύμβουλος, μελετητής και προμηθευτής. Ο ίδιος, μου ανέφερε ότι η αμοιβή του για το ΠΕΑ είναι μόνο 250 ευρώ και τα 216 θα τα πάρω πίσω. Συμφωνήσαμε σε αυτά τηλεφωνικά, και αφού σκάναρα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, του τα έστειλα με email με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS . Την επόμενη μέρα, ο ίδιος έκαμε μια 15 λεπτη επίσκεψη στο ακίνητο, είδε τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν, και οι οποίες συμφωνούσαν με αυτές που επιθυμούσα, και μια μέρα πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα μου έστειλε τα παραπάνω ποσά για δύο διαμερίσματα. Δηλαδή, μου έδειξε την πηγή με το καθαρό νεράκι και την ώρα που πήγα να πιω, μου είπε : το νεράκι τώρα που διψάτε δεν κοστίζει 250 Χ 2 = 500 ευρώ, όπως συμφωνήσαμε στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μας, τώρα κοστίζει 500 Χ 2 = 1000 ευρώ. Και δεν είναι σίγουρο, αν θα το πιείτε κιόλας, γιατί το θέμα με το πρόγραμμα πάει ως εξής : "όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε". Αυτός ο φάκελλος είναι το ερώτημά μου, ο οποίος κοστίζει 250 ευρώ. Τι περιέχει αυτός ο φάκελλος ? Για ένα ΠΕΑ γνώριζα και γνωρίζω ακόμη ότι είναι η προϋπόθεση πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κανένας "φάκελλος" ! Αν ο όρος φάκελλος ονομάζεται τώρα "διαδικασία υπαγωγής" που αναφέρεται ότι κι αυτό το πληρώνει ο ενδιαφερόμενος πριν την υπαγωγή του στο πρόγραμμα ?
  3. @maneni Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Κατανοώ αυτά που γράφετε κι όπως τα καταλήξατε. Μου θυμίσατε αυτό του Πρωταγόρα : "πάντων χρημάτων μέτρον εστίν άνθρωπος". Μια ανθρώπινη σχέση αν ξεκινάει και βασίζεται σε "χασούρα" (χρόνου και χρήματος) και όχι στην "εμπιστοσύνη" και το "αμοιβαίο όφελος", τότε φυσικά σταματάει πριν ακόμη αρχίσει. Γιατί είναι σίγουρο πως δεν θα εξελιχθεί ώστε να οδηγήσει στην "δημιουργικότητα" και το "όφελος" κι άλλων πολλών (προμηθευτών, εργατών κλπ). Όσο για την Γενική Εικόνα που αφορά την οικολογία και την ενέργεια, ουδείς λόγος. Για τέτοια θα ομιλούμε τώρα! Ωστόσο, νόμιζα από την αρχή, αφού ακόμη ψάχνω στους όρους του προγράμματος, το οποίο ονομάζεται "όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε", στο πού αναφέρεται ξεκάθαρα η πληρωμή από τον ενδιαφερόμενο αυτού του "φακέλλου" ο οποίος, εκτός από το ΠΕΑ, κοστίζει άλλα 250 ευρώ. Όχι, ειλικρινά, δεν μου φάνηκαν πολλά ή λίγα, μου φάνηκε πως : "η καλή μέρα από την αυγούλα φαίνεται".
  4. Την αμοιβή για το πρώτο ΠΕΑ η οποία φτάνει έως τα 310 ευρώ είμαι υποχρεωμένη να τη δώσω στον μηχανικό πριν υπαχθώ στο πρόγραμμα. Κι αν δεν υπαχθώ την χάνω, αυτό το κατάλαβα. Την αμοιβή του συμβούλου, η οποία είναι επιλέξιμη, όπως λέτε, την δίνω κι αυτήν εγώ η ίδια πριν υπαχθώ στο πρόγραμμα ? Δηλαδή, αν δεν υπαχθώ στο πρόγραμμα θα χάσω 500 ευρώ?
  5. Διπλοκατοικία εννοώ, δύο ξεχωριστά διαμερίσματα με ένα ισόγειο και έναν όροφο. Το ισόγειο ανήκει σε συγγενή μου και ο όροφος σε μένα. Η αμοιβή που ζητήθηκε αρχικά, για τα δυο ξεχωριστά ΠΕΑ ήταν 2Χ250 και αφού έστειλα μέσω email, τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά, τους κωδικούς ΤΑΞΙΣ, η αμοιβή έγινε 2Χ500 = 1000. Δηλαδή, μπήκε ένα έξοδο φακέλλου 250 ευρώ για κάθε διαμέρισμα, που ακόμη ψάχνω που το αναγράφεται αυτό το έξοδο, στους όρους και πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα.
  6. Για να σας περιγράψω την όλη διαδικασία: Βρήκα μιαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Επικοινώνησα και μίλησα τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη της, μου παρουσιάστηκε ως μηχανολόγος, σύμβουλος, μελετητής και προμηθευτής. Ο ίδιος, μου ανέφερε ότι η αμοιβή του για το ΠΕΑ είναι μόνο 250 ευρώ και τα 216 θα τα πάρω πίσω. Συμφωνήσαμε σε αυτά τηλεφωνικά, και αφού σκάναρα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, του τα έστειλα με email με τους κωδικούς μου του ΤΑΧΙS . Την επόμενη μέρα, ο ίδιος έκαμε μια 15 λεπτη επίσκεψη στο ακίνητο, είδε τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν, και οι οποίες συμφωνούσαν με αυτές που επιθυμούσα, και μια μέρα πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα μου έστειλε τα παραπάνω ποσά. Δηλαδή, μου έδειξε την πηγή με το καθαρό νεράκι και την ώρα που πήγα να πιω, μου είπε : το νεράκι τώρα που διψάς δεν κοστίζει 250 ευρώ, όπως συμφωνήσαμε στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μας, τώρα κοστίζει 500 ευρώ. Και δεν είναι σίγουρο, αν θα το πιείς κιόλας, γιατί το θέμα με το πρόγραμμα πάει ως εξής : "όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε". Αυτός ο φάκελλος είναι το ερώτημά μου, ο οποίος κοστίζει 250 ευρώ. Τι περιέχει αυτός ο φάκελλος ? Για ένα ΠΕΑ γνώριζα και γνωρίζω ακόμη ότι είναι η προϋπόθεση πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κανένας "φάκελλος" ! Υπάρχει πουθενά "φάκελλος"... το έχετε δει, το έχετε διαβάσει κάπου αυτό, εσείς οι μηχανικοί ? Ευχαριστώ
  7. Γιατί θέλω να πληροφορηθώ και από άλλους μηχανικούς, στο ποιά είναι χρηματικά ποσά τα οποία υπάγονται και αναφέρονται στο πρόγραμμα, ώστε πριν πάρω ένα ρίσκο να γνωρίζω τι θα χάσω και τι θα ωφεληθώ. Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε δια της ερωτήσεώς σας.
  8. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33) Kαλημέρα σας, φίλτατοι, δεν είμαι συναδέλφός σας, μηχανικός, είμαι ο πελάτης. Προσπάθησα μαζί με συγγενή μου, να μπω στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ' οίκον για μια διπλοκατοικία, και όταν έστειλα όλα τα δικαιολογητικά στον επιθεωρητή ο οποίος μου είπε ότι θα ήταν και ο σύμβουλος και ο μελετητής του προγράμματος, ο ίδιος μου έδωσε, πριν την υπαγωγή μου στο πρόγραμμα αυτά τα ποσά για να μου κάνει την αίτηση. Τα παραθέτω : Καλησπέρα, Σχετικά με το κόστος για την κατάθεση του φακέλου αυτό έχει ως εξής ανά διαμέρισμα: Κόστος φακέλου :250 € / ανά διαμέρισμα Κόστος ΠΕΑ : 250€ / ανά διαμέρισμα από τα οποία θα πάρετε πίσω τα 216 € Σε περίπτωση που συμφωνείτε πρέπει να γίνουν δύο καταθέσεις - 216€ και στις παρατηρήσεις θα γράψετε : εξόφληση 1ου ΠΕΑ για ΕΚΟ-ΙΙ b και το όνομά σας - 284€ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : GRΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Στη διάθεσή σας ---------------------------------------------- Τι είναι αυτό το "κόστος φακέλλου" και πού αναφέρεται στο πρόγραμμα ? Να δώσω 500 ευρώ πριν ακόμη υπαχθώ ? Κι αν δεν υπαχθώ, τότε να χάσω μέσα σε δυο μέρες αυτά τα 500 ευρώ ? Για 250-310 ευρώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δώσω αυτά τα χρήματα σε αυτόν που μου παρουσιάστηκε ως μηχ/γος-επιθεωρητής-σύμβουλος-μελετητής-προμηθευτής, και να καταθέσω αίτηση. Τώρα όμως απογοητεύτηκα, και δεν θα προβώ στην αίτηση, ώστε να γίνει ενεργειακό το σπίτι μου, που σημειωτέον έχει κτιστεί από το 1980 και οι παρεμβάσεις σε αυτό είναι αναγκαίες. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.