Μετάβαση στο περιεχόμενο

mkyprian

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mkyprian

  1. Τι καταλαβαίνω: ξέρω πως ειναι η κατανομη τασεων σε ραβδους χωρις εγκοπές για εφελκυσμο και καμψη, δεν ξερω πως θα ειναι αν αυτες εχουν πάνω κάποιες εγκοπες ή σπειρώματα για παραδειγμα. ευχαριστώ.
  2. Σπουδάζω μηχανολογος μηχανικος. Απλα θελω σε ενα αξονα ασπουμε με σπειρωματα που καταπονείτε σε εφελκισμο ή κάμψη κτλ. Να καταλαμβαίνω την κατανομή των τάσεων. Αν υπάρχει κανενα προγραμματακι ευκολο χωρις πολλα πολλα δεδομενα να τα βγάζει θα ηταν βοηθητικο νομίζω.
  3. Υπάρχει κάτι έτσι ώστε να καταλάβω σωστά τις κατανομές τάσεων σε άξονες σε διάφορες φορτίσεις? Ευχαριστώ.
  4. Ξέρετε που μπορώ να βρώ βιβλία ηλεκτρονικά για διάβρωση? Έχω κάποιες εργασίες να κάνω. Ελληνικά ή Αγγλικά. Κατα προτίμηση Ελληνικά.
  5. και οι εργασιες που εχω με μηχανηματα γινονται εντωμεταξυ , δεν μπορεις να το κανεις χωρις εξοπλισμο πιστευω.
  6. αχαμ, φοιτητης ειμαι οποτε λογικο να εχω τετοια ερωτηματα
  7. και επίσης ένας μηχανολόγος μηχανικός μπορεί να δει ένα τόρνο και να νομίζει ότι είναι διαστημόπλοιο .... δεν μαθαίνουμε τίποτα πρακτικά.. γιατί κ με τα πρακτικά μπορείς να σκεφτείς κάποια πράγματα το πως πρέπει να σχεδιάσουν. αν σε κάποιο μηχανολόγο μηχανικό τον βάλεις να σφίξει στο τσωκ ένα τεμάχιο κ να κάνει εκκίνηση ενός συμβατικού τόρνου το πιο πιθανόν είναι να σκοτωθεί ξεχνώντας το κλειδί πάνω στο τσωκ(η και από άλλους πολλούς παράγοντες). Πως αυτός να μπορεί να επιβλέψει τεχνητές?
  8. Γιατί ρε φίλε δεν συμφωνείς? Εγώ πιστεύω πως έτσι είναι, φυσικά μπορεί να σου λένε κάποια πράγματα αλλά άμα εκείνο το καιρό αρχίζεις να μαθαίνεις σχέδιο ίσως να μην τα λαμβάνεις υπόψη! ας πάρουμε παράδειγμα ένα άξονα με 2 διαφορετικές διαμέτρους, και πρέπει να μπει ένα απλό ρουλεμάν στη μικρή διάμετρο, ε στο σχέδιο θα κάνεις και ένα αυλάκι στο τέλος τις μικρής διαμέτρου για να μπορεί να πατήσει τελείως το ρουλεμάν(η μια του πλευρά). κοίτα με το Σχέδιο εγώ δεν έχω πρόβλημα, οπότε μπορεί κ να τα καταλαβαίνω επδ είχα κάνει σχέδιο πριν την σχολή και δούλεψα και τόρνους/φρέζες/πλάνες κτλ. οπότε εμένα μπορεί να μου φαίνονται λογικά, αλλά στην παράδοση οι καθηγητές λένε τους λόγους κτλ. Μ’αρέσει πολύ το σχέδιο βασικά αλλά έχω πρόβλημα με τον αυχένα μου και ήταν ένα μαρτύριο!
  9. Έχω καταλήξει να κάνω εργασία για μεταλλικούς αφρούς, έχετε τίποτα πληροφορίες να μου δώσετε στα ελληνικά?
  10. εγω ειμαι στο ΑΠΘ Μηχανολογος Μηχανικος αν θελετε να ρωτησετε. 5ο ετος. Κατασκευαστικο. που λετε αν δεν ξερεις να σχεδιαζεις τα απλα πως να μαθεις να σχεδιαζεις αυτα που θες? το να μαθεις μονος σου μηχανολογικο σχεδιο ειναι αρκετα δυσκολο παντος(σχεδον ακατορθωτο γιατι χρειαζεσε καποιο να σε διορθωνει). Εγω σχεδιο αν υπολογισουμε και τα χρονια του σχολιου μου εχω κανει αρκετα χρονια(ειμαι απο τεχνικο λυκειο) και αμα δω ενα σωστο μηχανολογικο σχεδιο μπορω να το καταλαβω πιστευω, σκεψη θελει το σχεδιο. επισης το σχεδιο το μαθαινεις στη σχολη μου στο μαθημα για μηχανολογικο σχεδιο και οχι στα Στοιχεια Μηχανων. εκει υποτιθεται ξερεις ηδη σχεδιο κ μαθαινεις πως να υπολογιζεις.
  11. μηχανες ΜΕΚ ασπουμε? αν ειναι αυτο δν νομιζω να γινεται απο εναν κσι μονο ανθρωπο κατι τετοιο.
  12. Σαν εκκολαπτωμενος μηχανολογος μηχανικος (χεχε) συμφωνω με τον απο πανω μου. επισης δεν νομιζω να διαφερει και πολυ απο συμβατικη εργαλειομηχανη στους κραδασμους(αλλα δεν ειμαι και σιγουρος) φιλε,εργασια εχεις να κανεις? εχω κατι λιγο σχετικα πραγματα, σε εργασια. 1)ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2)μέτρηση εύρους ταλαντώσεις και πειραματικός υπολογισμός ιδιοσυχνοτήτων Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  13. χαίρετε, θέλω να κάνω μια εργασία στο πανεπιστήμιο όσο αφορά τα υλικά, θα ήθελα για το υλικό που θα βρω να είναι στα ελληνικά. έχετε κάτι υπόψη σας στο οποίο μπορεί να με βοηθήσει? μερικά από τα θέματα(θα επιλέξουμε ένα) της εργασίας είναι(μπορούμε να προτείνουμε και εμείς κάτι άλλο αν θέλουμε): -μέθοδοι παραγωγής και έλεγχος ιδιοτήτων πορώδων υλικών στην ιατρική. -μέθοδοι επικαλύψεων κόνεων και σχετικές εφαρμογές -χρησιμοποίηση ιπτάμενης τέφρας -παραγωγή πορώδων υλικών τύπου sandwich (μέθοδοι παραγωγής και εφαρμογές) -σύνθετα υλικά μεταλλικής μήτρας (διάβρωση και επίδραση αλκοολούχων διαλυμάτων) -σύνθετα υλικά μεταλλικής μήτρας (τρόπος συγκόλλησης, τεχνικές) -κράματα αλουμινίου( διάβρωση, τοπική διάβρωση, σειρά 7,2,5)(τρόπος ελέγχου, πως επηρεάζεται) -κράματα αλουμινίου(φυγοκεντρική χύτευση) κάθε βοήθεια σας δεκτή! σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  14. γεια σας! τωρα ειδα τα σχολια. ειμαι φοιτητης Μηχανολογος Μηχανικος στο Αριστοτελειο και κανουμε FORTRAN στο πρωτο ετος(την περασα ουτε και'γω δεν ξερω πως και τωρα εχω ενα αλλο μαθημα που εχει εργασια με FORTRAN) και δεν ξερω απο που να αρχισω,που να τελειωσω,βασικα δεν μαρεσει ο προγραμματισμος και εχω και αλλες εργασιες. τωρα ειναι 6 το πρωι και εκανα εργασια απο το μεσημερι και ακομα εχω πολλα να κανω.. τα πολυτεχνεια μου μεσα....¨-(
  15. χεχ.... Αλήθεια ποιου αρμοδιότητα είναι οι γεωτρήσεις? Έχεω θείο που κάνει γεωτρήσεις και δεν σπούδασε τίποτα... αλλά πιστέψτε με με το έδαφος που ασχολείται ξέρει πολλά... Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
  16. Άμα θες να προγραμματίσεις... έχω εγώ εργασία για FORTRAN που έχω να κάνω και δεν καταλαβαίνω τίποτα... Ποιο καλό παιδί θα την κάνει??? Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
  17. σε ευχαριστω φιλε...αλλα μηπως ο καθηγητης θελει καποιας κατασκευαστριας εταιριας? επδ κατι μας ειπε για mercedes!!! εχω κιαλλες εργασιες .... πειτε τπτ αν ξερετε!!!
  18. Πληροφοριακά συστήματα προληπτικής συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού. Η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι βασική και κρίσιμη διαδικασία, επιδρώντας άμεσα στα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και στην ποιότητα των παραγομένων προϊόντων. Το κόστος συντήρησης αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού κόστους παραγωγής και σε συνάρτηση με τη διαθεσιμότητα των γραμμών παραγωγής συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Για την ορθολογική χρήση των συνεργείων συντήρησης, της προμήθειας των ανταλλακτικών αλλά και την αποφυγή βλαβών, σε πολλές βιομηχανικές μονάδες χρησιμοποιείται εξειδικευμένο λογισμικό προληπτικής συντήρησης. Στόχος της εργασίας είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο, η καταγραφή και η παρουσίαση λογισμικών προληπτικής συντήρησης. Αναλυτικότερα ζητείται να αποτυπωθεί η φιλοσοφία σχεδίασης του λογισμικού καθώς και ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας. Οι απαιτήσεις της εργασίας είναι : 1. η αναζήτηση στο διαδίκτυο βιβλίων, άρθρων και πληροφοριών σχετικών με την εργασία. 2. η αναζήτηση στο διαδίκτυο λογισμικών προληπτικής συντήρησης και η καταγραφή των χαρακτηριστικών τους. Κάθε εργασία θα πρέπει να περιγράφει ένα τουλάχιστον λογισμικό. 3. η εγκατάστασή τους σε ένα υπολογιστικό σύστημα σε οποιαδήποτε μορφή είναι διαθέσιμη δωρεάν (demo, trial, shareware, freeware) 4. η καταγραφή και ο σχολιασμός των δεδομένων που χρησιμοποιούνται, μέσω της αποτύπωσης των περιεχομένων κάθε οθόνης του λογισμικού (ενός ή περισσοτέρων), καθώς και της ροής εργασιών και πληροφοριών. Το κείμενο θα πρέπει να παραδοθεί σε μορφή αρχείου Microsoft Word. 5. η δημιουργία μιας σειράς διαφανειών (σε Microsoft Power Point) για την παρουσίαση της εργασίας. Το πλήθος των διαφανειών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15 ούτε να είναι μικρότερο από 10. Αν εχετε κατι υποψη σας βοηθηστε με γιατι εχω κι'αλλες εργασιες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.