Μετάβαση στο περιεχόμενο

seaside

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

seaside's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει γίνει αγορά διαμερίσματος στο όνομα του ανήλικου γιού μου (ο παππούς έκανε δωρεά τα χρήματα στο ανήλικο, κ.λ.π). Το διαμέρισμα βρίσκεται σε εξαόροφη οικοδομή 40 ετών, σε επαρχία, στο τρίτο όροφο και είναι 172 τ.μ καθαρή επιφάνεια. Πρόκειται δε,να ανακατασκευαστεί και να δημιουργηθούν δυο νέα διαμερίσματα απο αυτό, μια γκαρσονιέρα και ένα πεντάρι. Θα βγεί νέα άδεια, όπως επίσης θα γίνει και νέα σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Την άδεια θα τη βγάλω εγώ ως αρχιτέκτονας που είμαι αλλά και μητέρα του ανήλικου ιδιοκτήτη. Ο ανήλικος γιός μου και ''πελάτης'' μου θα πρέπει να με πληρώσει;
  2. Συμφωνώ απόλυτα myri. Αν ανατρέξουμε σε ένα λεξικό, η λέξη ''διακοσμώ'' σημαίνει στολίζω. Όμως, δυστυχώς λειτουργούν όντως σαν συνάδελφοι.
  3. ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Κ/100μ2 ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ 485.000 (4,85 ευρώ/μ2) ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΙΚΑ 200.000 (8%) ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ 130.000 (8%) ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ 4,50 ευρώ/μ2 πρόσοψης (περιέχει αριτεκτ./χρώματα/υλικά/φωτισμό) ΠΕΡΙΒΑΛ.ΧΩΡΟΣ 3,00 ευρώ/μ2 περιβ.χώρου ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣ. 4,00 ευρώ/μ2 τοίχου ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ Έρευνα αγοράς με χρέωση επισκέψεων ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ Έρευνα αγοράς με χρέωση επισκέψεων ΣΧΕΔΙΑ ΔΑΠΕΔΩΝ 390.0 ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ 390.0 ΣΚΑΛΑ/ΣΤΗΘΑΙΑ 390.0 ΣΧΕΔΙΟ ΤΖΑΚΙΟΥ 350.0 ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΥΤΡΟΥ 200.0 ΣΧΕΔΙΟ wc/ΝΤΟΥΖ 170.0 ΣΧΕΔΙΟ wc 130.0 ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 330.0 ΜΕΛ.ΝΤΟΥΛΑΠΩΝ 200.0 ΜΕΛ.ΧΡΩΜΑΤΩΝ 200.0 ΣΧΕΔ. ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ Αμοιβή κατόπιν ειδικής συμφωνίας ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΡΤΑΣ Αμοιβή κατόπιν ειδικής συμφωνίας ΕΙΔΙΚ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Αμοιβή κατόπιν ειδικής συμφωνίας ΣΧΕΔ.ΕΠΙΠΛΟΥ Αμοιβή κατόπιν ειδικής συμφωνίας ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΠΩΝ Έρευνα αγοράς με χρέωση επισκέψεων ΕΠΙΛ.ΥΦΑΣΜ./ΦΩΤ. 'Ερευνα αγοράς με χρέωση επισκέψεων ΕΠΙΛ.ΔΙΑΚΟΣΜ./ΧΑΛΙΩΝ 'Ερευνα αγοράς με χρέωση επισκέψεων ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ 59.000 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΟΙΒΗΣ 5.900 ευρώ (590 ευρώ/μ2)=Επί της Δαπάνης Ποσοστό 10% ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΓΕΝΙΚΗ Χρέωση Χωριστά Υπολογιζόμενη ανά Μήνα (8-10 επισκέψεις ανά Μήνα) ΕΠΙΣΚΕΨΗ/ΜΕΤΑΒΑΣΗ Χρέωση αναλόγως Εντός ή Εκτός Έδρας Συν Έξοδα Μετάβασης και Παραμονής ΕΠΙΒΛ.ΓΕΝ.ΕΝΤΟΣ 750 ευρώ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΕΠΙΒΛ.ΓΕΝ.ΕΚΤΟΣ 1.100 ευρώ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΤΟΣ 60 ευρώ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΤΟΣ 90 ευρώ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Αυτός είναι ένας κατάλογος της Ένωσης Διακοσμητών, στην πόλη που ζώ (επαρχιακή πόλη) και εργάζομαι ώς αρχιτέκτονας. Ήθελα πολύ να τον βρώ, για να μάθω τί χρεώνουν. Είχα ζητήσει σχετικό κατάλογο απευθυνόμενη στην Ένωση Διακοσμητών και αρνηθήκανε να μου δώσουν. Απο σύμπτωση, έπεσε στα χέρια μου ακριβώς πρίν απο ένα χρόνο. Δέν μπόρεσα να σκανάρω το έγγραφο(δεν λειτουργεί το μηχάνημα), για να δείτε το πρωτότυπο. Θα είχε σημασία. Θα βλέπατε το ελλειπές της γραφής και της σύνταξης όλου του εντύπου, όσον αφορά βασικές γραμματειακές γνώσεις. Μόλις διορθώσω το μηχάνημα θα σας δείξω το έγγραφο ώς έχει. Πάντως προσπάθησα να το μεταφέρω ακριβώς ( κεφαλαία, μικρά, σύνταξη, κλπ). Είχα ακούσει για δουλειές που αναλαμβάνουν, με συμφωνία μεγάλων ποσών. Όλα αυτά είναι χωρίς τις μίζες που παίρνουν απο τους εμπόρους (κουζίνες, είδη υγιεινής-πλακάκια, υφάσματα, φωτιστικά, έπιπλα, κλπ). Προσωπικά, σαν αρχιτέκτονας, σε δουλειά διακόσμησης, ποτέ δεν είχα χρεώσει σε πελάτη επίσκεψη σε κατάστημα, και αν έχω διαθέσει ώρες γι΄αυτό...
  4. Το πάτημα όπως και το ρίχτυ (όχι απαραίτητα) θα μπορούσε να επενδυθεί και με laminate.
  5. Γιατί τέτοια εμπάθεια πρός κάποιον ουσιαστικά άγνωστο; Ο τίτλος ''επιστημονικός συνεργάτης με ελλειπή προσόντα'' υπάρχει σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, χαρακτηρίζει την εργασική σχέση και αποδίδεται στους επιστήμονες οι οποίοι δέν έχουν περαιτέρω τίτλους σπουδών (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), πλήν του πτυχίου του πανεπιστημίου. Παρόμοιες εργασιακές βαθμίδες είναι ''εργαστηριακός συνεργάτης με πλήρη προσόντα'', ''εργαστηριακός συνεργάτης με ελλειπή προσόντα'', ''εξωτερικός συνεργάτης'', κλπ. Η ηλικία μου (αρκετά μεγάλη και μητέρα πολλών παιδιών) και η ανθρώπινή μου υπόσταση, δεν μου επιτρέπει να δέχομαι τέτοιου είδους ανυποψίαστες υποψίες και σχόλια. Θα παρακαλούσα τον dgt να μή συνεχίσει, ίσως θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι πιό ενδιαφέρον. Ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ ΚΑΝΑ γι τις πληροφορίες. Θα ήθελα να πω στον dgt, πως δεν είμαι ακαδημαικός. Συνεργάζομαι με το συγκεκριμένο ίδρυμα με σύμβαση εξαμήνου, ως επιστημονικός συνεργάτης με ελειπή προσόντα, εφόσον δεν έχω μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Όσο για τα παρεπόμενα, συμπεραίνετε εν τάχει και λανθασμένα. Λυπάμαι.
  7. Τώρα, όσον αφορά το ''ανώτατο'', λυπάμαι αλλά το θέμα σηκώνει συζήτηση. Προσωπικά, χρήματα βγάζω απο την εργασία μου αυτή, (διδασκαλία σε ΤΕΙ) , αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πολλά απο τα τμήματα αυτά θα έπρεπε ή να κλείσουν, ή να αναβαθμισθούν ουσιαστικά απο τη βάση τους, και όχι άντε έτσι απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ, όταν οι φοιτητές δεν γνωρίζουν βασικές ένοιες, όπως ορθογραφία του ελληνικού γραπτού, γνώση του προφορικού ελληνικού λόγου, δέν γνωρίζουν στοιχειώδη μαθηματικά, βασικές έννοιες όπως τί είναι σημείο, ευθεία, επίπεδο, κ.λ.π. ... Όταν το μυαλό ενός μαθητή είναι στο of, μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια, δεν γίνεται ''ξαφνικά και χωρίς λόγο'' να μπεί στο on. Πρέπει να υπάρξει κάποια αιτία για να γίνει αυτό. Αυτή την αιτία θα έπρεπε να έχουμε διδάξει και να διδάξουμε στα παιδιά μας και να τα μυήσουμε να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν πράγματα για ''χάρη της''. Όσον αφορά την ερώτησή μου, δεν έχω κάνει καμμία ενέργεια ακόμη, δεν έχω έρθει σε επαφή με την πολεοδομία, παρά ερευνώ το θέμα πρίν ξεκινήσω. Δεν νομίζω να είναι κατακριτέο το γεγονός.
  8. Γειά σας. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα. Τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ επιμορφωτική για μένα προσωπικά. Ειμαι αρχιτεκτόνισσα μηχανικός Α.Π.Θ., χωρίς μεγάλη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα της οικοδομής. Διδάσκω σε ΤΕΙ και δημόσια ΙΕΚ, και αναλαμβάνω περιστασιακά διακοσμήσεις διαμερισμάτων. Πρόκειται να ανακαινίσω το σπίτι μου, το οποίο είναι ένα διαμέρισμα 172 τ.μ. καθαρή επιφάνεια. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 4ο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Μπορώ να περάσω/σηκώσω καμινάδα τζακιού μέσω του φωταγωγού της οικοδομής; 2) Μπορώ να ανεβάσω καμινάδα τζακιού σε τοίχο της κύριας όψης; (Διαδρομή προς τα πάνω κάθετα, σε τοίχο της κύριας όψης και και σε ακραίο σημείο αυτού. Περνά δηλαδή, εξωτερικά, πάνω σε εξωτερικό τοίχο του επάνω διαμερίσματος, το οποίο ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη. Προσωπικά, το βρίσκω απο αισθητικής άποψης όχι άσχημο, είναι ψηλά και δε φαίνεται πολύ απο τη γή-μεγάλη διαφορά ύψους απο τη γραμμή του ορίζοντα των πεζών-, εξάλλου θα μπορούσε να καλυφθεί και να φαίνεται ως φέρον στοιχείο του τοίχου). Στην πολυκατοικία τα διαμερίσματα ανήκουνε σε διάφορους ιδιοκτήτες. Μία εξ αυτών είμαι και εγώ έχοντας το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Πρόκειται να βγάλω νέα άδεια, διότι η κατοικία θα χωριστεί σε δύο νέα διαμερίσματα, 35 τ.μ. και 130 τ.μ. , αντίστοιχα. Στο σχεδιασμό της κύριας όψης, πρόκειται να γίνουν και άλλες αλλαγές, όσον αφορά τα ανοίγματα/μπαλκονόπορτες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και πάλι συγχαρητήρια για το site!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.