Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fobair89

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έχω ήδη απευθυνθεί σε πολιτικό μηχανικό, δίνοντάς του όλα τα σχέδια από την πολεοδομία, και τις παλιές άδειες, ώστε να τα ελέγξει καταρχήν από το πρόγραμμα του υπολογιστή και να με συμβουλεύσει. ΥΓ: Δεν σκόπευα ούτε να χτίσω χωρίς άδεια ούτε να διακινδυνεύσω οτιδήποτε (προφανώς και δεν θα επαναπαυόμουν στην παλιά άδεια ψάχνοντας παραθυράκια), και ασφαλώς ούτε να εμπιστευτώ "προκατατζή" χωρίς άδεια από έμπιστο πολιτικό μηχανικό (δεν θα ανέθετα καν την έκδοση άδειας σε εταιρεία προκάτ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο). Είχα (λανθασμένα) στο μυαλό μου την στατική μελέτη ως κάτι "έξτρα" πέραν της έκδοσης νέας οικοδομικής άδειας, ενώ τελικά κατάλαβα ότι η πρώτη συμπεριλαμβάνεται στην δεύτερη. Απλά ήθελα να πάρω κάποιες παραπάνω γνώμες, και να ξεκαθαρίσω το θέμα του δομοστατικού μηχανικού. Ανάλογα με την απάντηση που θα μου δώσει ο μηχανικός τώρα, θα αποφασίσω αν αξίζει να ξεκινήσω εργασίες.
  2. Καλημέρα σας, Θέλω να προσθέσω έναν όροφο προκάτ στο πατρικό μου, το οποίο αποτελείται από τα εξής: 1.Ισόγεια κατοικία 100 τμ κατασκευής 1965. 2.1ο όροφο 110 τμ κατασκευής 1970. Στην οικοδομική άδεια υπήρχε πρόβλεψη για 2 παραπάνω ορόφους χωρίς ενίσχυση, αλλά με τον κανονισμό του 1970, και καταλαβαίνω πως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο μηχανικός που είχε δει τα σχέδια (το σπίτι δεν το είχαμε χτίσει εμείς, το είχαμε αγοράσει το 2000) είχε πει ότι μπορεί άνετα να σηκώσει έναν όροφο χωρίς ενίσχυση, και θα ήθελε ενίσχυση για επιπλέον (δηλαδή αν θέλαμε να φτιάξουμε και 2ο και 3ο όροφο). Έχω ακούσει δύο διαφορετικές απόψεις, μέσω τηλεφώνου, χωρίς να έχει κάνει κάποιος πρόσφατη στατική μελέτη. Η πρώτη έλεγε ότι πρέπει να γίνει στατική μελέτη από δομοστατικό μηχανικό, και όχι απλά πολιτικό (υπάλληλος σε εταιρεία προκάτ, δεν μου είπε εάν είναι μηχανικός η ίδια). Η δεύτερη έλεγε "μην σας κοροϊδεύω, θέλετε 100% ενίσχυση" (από πολιτικό μηχανικό). Θα πάει η μητέρα μου τα χαρτιά του σπιτιού στον ίδιο μηχανικό που τα είχε δει το 2000 να της ξαναπεί γνώμη. Ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα. 1.Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να βγαίνει άδεια χωρίς ενίσχυση και χωρίς νέα στατική μελέτη; Όσον αφορά την ασφάλεια μιας τέτοιας προσθήκης τι θα λέγατε; Επίσης, θα σήκωνε προκάτ βαρέως τύπου ή αναγκαστικά θα ήθελε ελαφρού; 2.Σε περίπτωση που χρειαστεί στατική μελέτη, πόσο να υπολογίζω για το κόστος της; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.