Μετάβαση στο περιεχόμενο

chatziko

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chatziko

  1. Η ακριβής φράση στο άρθρο 127 του ν. 4495 είναι: Δεν είναι απόλυτα σαφές το πώς πιστοποιείται αυτό, αλλού διαβάζω ότι απαιτείται επιθεώρηση και ΠΕΑ, αλλού ότι όχι. Πάντως αναφέρει "ενεργειακή απόδοση" και όχι "ενεργειακή κατηγορία". Το πρώτο το καταλαβαίνω ως έναν αριθμό (στο Ν4122 ορίζεται ως "ποσότητα ενέργειας", στα ΠΕΑ μετριέται ως ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας), το δεύτερο ως εύρος τιμών. Αρα αν βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση φαίνεται να είμαστε οκ, ακόμα και αν η κατηγορία παραμένει η ίδια.
  2. @Didonis Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή, θα το κάνω. Αποκλείεται ένας σύγχρονος ατομικός λέβητας συμπύκνωσης να έχει αρκετή διαφορά απόδοσης σε σχέση με έναν παλαιότερο κεντρικό ώστε να ανέβει κατηγορία το διαμέρισμα;
  3. Εχει περάσει λίγος καιρός οπότε αναρωτιόμουν αν έχει σχηματιστεί καθαρή απάντηση στο ερώτημα: Μπορεί ένα διαμέρισμα, σε πολυκατοικία με κεντρικό καυστήρα φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί βάζοντας ατομικό καυστήρα χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας με βάση το άρθρο 127 του ν. 4495 (link στο προηγούμενο post). Παραθέτω τα προσωπικά συμπεράσματα που έχω βγάλει μέχρι στιγμής (δεν είμαι μηχανικός ούτε νομικός). Στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 αναφέρονται δύο πράγματα: α) Στην αρχή αναφέρονται οι συνθήκες για αλλαγή ολόκληρου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης, όπου απαιτείται η αλλαγή αυτή να βελτιώνει την αποδοτικότητα ολόκληρου του κτιρίου (λογικό). β) Αμέσως παρακάτω όμως, αναφέρονται οι συνθήκες για αποσύνδεση ενός μονο διαμερίσματος, και εκεί απαιτείται η αλλαγή να βελτιώνει την αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας: Δε βρίσκω κάτι αντιφατικό στα δύο αυτά τμήματα, μιλάνε για διαφορετικά πράγματα. Επίσης αυτό που καταλαβαίνω από τη δήλωση που παραθέτει ο cve20126 πιο πάνω, ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να εξετάσει ένα μεμονωμένο διαμέρισμα. Αν η ερμηνεία μου είναι σωστή, και αν η άποψη των ενεργειακών επιθεωρητών είναι ότι οι ατομικοί καυστήρες είναι πιο αποδοτικοί για το συγκεκριμένο διαμέρισμα από τον κεντρικό καυστήρα, τα κριτήρια πληρούνται. Ισχύει η παραπάνω ανάλυση; Εχει κάποιος προσωπική εμπειρία από κάποια τέτοια αποσύνδεση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.