Μετάβαση στο περιεχόμενο

s66through

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αντιδικία! Δεν έχω τέτοια εγκυκλοπαιδικά ενδιαφέροντα. Σε μεταλλική κατασκευή κτιρίου ως κούτελο εξώστη ορίζεται μόνο η όψη (κούτελο στην κυριολεξία) του εξώστη ή και η ψευδοροφή και το καπάκι από πάνω και το γύρισμα του κάτω από την μέσα πλευρά. Δηλαδή μόνο η όψη ή και οι άλλες 3 πλευρές;
  2. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος επίσημος ορισμος για το "κούτελο εξωστη". Κούτελο θεωρούνται οι κάθετες στον εξωστη επιφάνειες ή μπορούν να θεωρηθούν και οι παράλληλες όπως για παράδειγμα η οροφή/ ψευδοροφή του εξωστη (με τσιμεντοσανιδα). Αν δεν υπάρχει κάποιος επίσημος ορισμός τι ορίζεται ως κούτελο εξώστη στην πράξη και τι όχι.
  3. Καλησπέρα σας όλους, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Όταν τοποθετείται θερμοπρόσοψη αναφέρεται ότι ο μάστορας χρεώνει την εργασία ως "σεντόνι", δηλαδή ακόμη και εκεί που υπάρχει κούφωμα και δεν θα μπει θερμομονωτικό υλικό χρεώνεται κανονικά σαν να είχε μπει. Κάποιοι αναφέρουν ότι αυτό ισχύει για κουφώματα κάτω των 2 τ.μ. καθώς έχει αρκετή εργασία το γωνιόκρανο που τοποθετείται στις άκρες του κουφώματος και ότι για τα κουφώματα επιφάνειας άνω των 2 τ.μ. δεν γίνεται αυτή η χρέωση. Θέλω να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια οδηγία από το ΤΕΕ ή αλλού σχετικά με αυτό το θέμα και αν θα μπορούσατε να μου την κοινοποιήσετε.
  4. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας. Κάποιες επιπλέον ερωτήσεις: 1) το συρματόπλεγμα που είναι αρκετά πριν το 2011 τακτοποιείται ή όχι; 2) Ακόμα και αν δεν μπορώ να φτιάξω περίφραξη υπάρχει κάτι που μπορώ να χτίσω πάνω στο όριο; Για π.χ. παρτέρι, bbq, αποθήκη; 3) Επειδή δεν αναφέρεται κάτι για απόσταση των κτιρίων μεταξύ των καθέτων στο συμβόλαιο σημαίνει ότι μπορώ να κτίσω πάνω στο όριο;
  5. Καλησπέρα σας! Έχω στην κατοχή μου ένα οικόπεδο από τον πατέρα μου που έχει δημιουργηθεί από ενιαία ιδιοκτησία η οποία στη συνέχεια χωρίστηκε σε 5 τεμάχια, τα δυο εξ' αυτών μόνο για κοινόχρηστη διέλευση. Δηλαδή όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο έχουν δημιουργηθεί ανεξάρτητες και διηρημένες κάθετες ιδιοκτησίες (3). Το ερώτημα έχεις ως εξής: θέλω/ ήθελα να χτίσω μια πέτρινη μάντρα στην μόνη πλευρά του τεμαχίου μου που συνορεύει με άλλο τεμάχιο της κάθετης ιδιοκτησίας αυτής. Μου είπαν πως αυτό δεν γίνεται και μόνο φυτά μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα (αυτή τη στιγμή υπάρχει συρματόπλεγμα, κατασκευασμένο αρκετά πριν το 2011). 1) ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος νόμιμος πάντα τρόπος να χτίσω πέτρινη μάντρα σε αυτή την πλευρά; 2) αν δεν υπάρχει τι άλλο επιτρέπεται να φτιάξω πάνω στο όριο κάθετης ιδιοκτησίας; Για π.χ. θα μπορούσα να φτιάξω bbq, αποθήκη, να κατασκευάσω ένα δεύτερο κτίσμα (πάνω στο όριο) και να εξαντλήσω το συντελεστή δόμησης; Γενικά, σκοπός του εγχειρήματος είναι να έχω κάτι σαν μάντρα (ιδιωτικότητα). Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.