Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kikikiki

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kikikiki

  1. Τι να πω? ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Θα σας παρακαλούσα εάν συμφωνείτε φυσικά να σας στείλω την προσφυγή. Εν τάχει η προσφυγή έγινε από τον θείο του άνδρα μου για να νομιμοποιήσει και καλά αυθαιρεσίες σε ένα τριώροφο ακίνητο σε ένα εξ αδιαιρέτου οικόπεδο το οποίο στο σύνολο του είναι 180 το και έχει στην νόμιμη κατοχή του πλέον τα 60 τμ ( γιατί έκανε αποδοχή κληρονομιάς στο οικόπεδο περιπου30 χρόνια μετά παραποιούντας τοπογραφικό και συμβολαιογραφικού όρους) . Η πολεοδομία όμως πρέπει να τον τακτοποιήσει στέλνοντας με μια θετική εισήγηση στο Συποθα β. Την προσφυγή την έγραψε υποτίθεται ο ιδιος αλλά με νομικούς όρους. Να φανταστείτε ότι ζήτησα από την πολεοδομο ότι πρέπει να παραστώ και εγώ στο συμβούλιο ως η πλέον ριγμένη. Μου είπε ότι δεν έχω το δικαίωμα να παραστώ γιατί ο κύριος μπορεί να ενταχθεί εχωντας κάνει την αποδοχή και ξεχωρίζει το δικό του κομμάτι, Ουτε έχουμε δικαίωμα και λογο σαν συνιδιοκτήτες. Ααα και κάτι ακόμα στο Συποθα β είναι τρία τα μέλη ο πρώτος είναι ο πρόεδρος προϊστάμενος της πολεοδομίας που τον είχε εντάξει την πρώτη φορά ( για τον ίδιο λόγο είχε κάνει προσφυγή το 11), η δεύτερη είναι η πολεοδομος που συνέταξε την έκθεση και τρίτη μια γραμματέας.. ειλικρινά δεν ξέρω.
  2. Σήμερα βρήκα τον μηχανικό ...τα μασούσε. Δεν έχει ετοιμάσει το τοπογραφικό.. δεν μπορεί να αποτυπώσει στο τοπογραφικό το δρόμο όπως αποτυπώνετε στο παραπάνω παλαιοτερο σχέδιο 4.50 μέτρα γιατί θεωρεί ότι είναι δημοτική οδός και έτσι τον θυμάται από μικρός ( ακουσον άκουσον).. δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε την συμβολαιογραφική πράξη αλλά ούτε και το παλιό σχέδιο.. είναι σωστό? Πείτε μου κάποιος υπεύθυνα εάν δικαιούμαι αναβολή στην συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο συποθα σαν άμεσα θηγομενη. Και δεύτερον εάν αυτός που έχει κάνει την προσφυγή έχει πεθάνει τι γίνεται ? Μπορεί να συζητηθεί? Τα παιδιά του δεν έχουν κάνει αποδοχή
  3. Ωραία τι κάνω όμως? Τι θα καταθέσω? Το μόνο που έχω είναι το παραπάνω σχέδιο.. κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Που απευθύνομαι?
  4. Ένα χρόνο , ένα χρόνο με δικαιολογίες... Είναι παράλογο? Έχω προσφυγή στο ΣΥΠΟΘΑ η οποια συζητιέται την Τετάρτη και είναι απαραίτητο. Δεν σηκώνει τηλ είναι εξαφανισμένος.. εγώ το ζώον έδωσα και τα λεφτά μου... τελικά δεν υπάρχει τίποτα όρθιο.
  5. Έχω πληρώσει μηχανικό να βγάλει ένα τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο ως έχει μέχρι και σήμερα.. εφόσον πήρε τα χρήματα αρνείται να το αποτυπώσει με διάφορες δικαιολογίες .. τι κάνω?
  6. Συγνώμη εάν δεν επιτρέπεται διαγράψτε το..
  7. Γίνεται να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας όταν δεν υπάρχει συμβόλαιο? Και όταν για το ακίνητο έχει γίνει προσφυγή στο ΣΥΠΟΘΑ? Ευχαριστώ για την πολύτιμη αυτή βοήθεια σας..
  8. Όποιος μπορεί σας παρακαλώ στο παρακάτω σχέδιο πως το δηλώνω ακριβώς. ?????? Δηλώνεται και η προβλεπόμενη οδός ? Δεν έγινε ποτέ ο δρόμος ούτε και έχει απαλλοτριωθεί...
  9. Έκανε αποδοχή κληρονομιάς μόλις πριν ένα χρόνο ακριβώς ότι έχει αναφερθεί στην διαθήκη.. τα 65 τ.μ.. εάν θα μπορούσατε α με κατατοπίσει εδώ δυστυχώς οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες ... Από θέμα μηχανικού ή από ένα δικηγόρου. Σας ευχαριστώ που ασχοληθηκατε...
  10. Συγνώμη αλλά κατά λαθος φάνηκε δύο φορές διόρθωση ήθελα να κάνω. Και δεν ξέρω πως σβήνετε το πρώτο. Δεν το έκανα για κανέναν άλλο λόγο. Είμαι επαρχία και οι επιλογές είναι σχεδόν ελάχιστες. Ναι έχω απευθυνθεί και σε τεχνικό γραφείο και σε δικηγόρο .. ζητάω τα φώτα σας γιατί από αυτά που διαβάζω εδώ μπορείτε να κατευθύνετε.. τώρα εάν θεωρείτε είναι ασαφης ο τίτλος σας υπενθυμίζω ότι είμαι ιδιώτης όχι μηχανικός ώστε να ξέρω ποιον όρο θα πρέπει να χρησιμοποιήσω. Εάν θέλετε μπορείτε να καθοδηγησετε. Και πιστέψτε ότι διαβάζω εδώ το μεταφέρω στη δικηγόρο μου οπότε θα ήθελα να με καταλαβαίτε..
  11. Σε οικόπεδο 248 τμ υπάρχει παλαιά πέτρινη κατοικία 70 τμ. χτισμένη προ του 55. Ο παππούς που το είχε, αφησε την πέτρινη οικία μαζί με την αυλή στον έναν γυιο. Στον άλλο υιό άφησε 63 τμ απο το γενικό οικόπεδο παράπλευρους της πέτρινης κατοικίας. Χωρίς να έχει κάνει αποδοχή διαθήκης ο υιός που διαθέτει τα 63 τμ. χτίζει το 1987 μεζονέτα σε σύνολο 120 τμ. που περιλαμβάνει υπόγειο 1ο και 2ο όροφο. Η παλιά πέτρινη οικία που είμαι και κληρονόμος έχει κανονικά άδεια χειρόγραφη ( ίσως και το μοναδικό ) που περιελάμβανε έναν ακόμα όροφο το οποίο τότε λόγω δυσκολιών δεν έγινε. Φτάνουμε στο σήμερα. Αποφάσισα λοιπόν να χτίσω κ.τ.λ. ανακάλυψα ότι για να βγάλει άδεια δήλωσε ολόκληρο το οικόπεδο δικό του με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω οτιδήποτε. Κατόπιν καταγγελιών στην πολεοδομία με παρεβλεψαν και του το τακτοποίησαν το 11 . Χρησιμοποιώντας εγώ στην συνέχεια το περί συνιδιοκτητών οικοπέδου εφόσων θεωρούν ότι το οικόπεδο δεν μπορεί να χωριστεί ανακαλούν την ένταξη του και ο ίδιος κάνει πλέον εκ νέου προσφυγή στο συποθα που είναι αυτοί που τον ένταξαν... Αναμένω την συζήτηση.. και κάτι ακόμα το διαθέτουν σαν τουριστικό κατάλυμα τύπου airbnb.. τι κάνω.??? Ααααα υπάρχουν παράθυρα ανοίγματα βεραντων στο κοινό υποτίθεται όριο...
  12. (έγινε μεταφορά στην ενότητα Ιδιωτών) Είμαι επαρχία σε ένα παραθαλάσσιο χωριό. Έχω απευθυνθεί στον δήμο σχετικά με ένα γειτονικό σπίτι που τρέχουν πολλαααααα νερά . Έχουν μια μανία με τα νερά .. κυβικά νερό κάθε μέρα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα. Ο μηχανικός του δήμου ερχόμενος να δει το πρόβλημα αποφάσισε ότι δεν είναι και τόσα πολλά τα νερά και ότι η ποσότητα αυτή δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ( να σας διευκρινίσω ότι το σπίτι μου είναι γωνία με αποτέλεσμα να περνούν παντού). Η απάντηση του προέδρου και αντιδημάρχου είναι η εξής: μπορεί να ρίχνει ο καθένας όσο νερό θέλει και εάν ενοχλούμε με δικά μας έξοδα σωλήνες κτλ να κάνουμε ένα τύπου αποχετευτικό.. τα φώτα σας... Εάν θελήσετε φωτό υπάρχουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.