Μετάβαση στο περιεχόμενο

john1rafto

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αρτέμιδα Αττικής

john1rafto's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι όση ώρα φόρτιζαν ήταν κλειστή η παροχή του inverter
  2. Οι μπαταρίες είναι πολύ καινούργιες. Λειτουργούν περίπου 2-3 εβδομάδες και το σπίτι είναι εξοχικό. Ουσιαστικά οι μπαταρίες ξεφορτίστηκαν σιγά σιγά λόγω ψυγείου που ήταν στη λειτουργία και το ΣΚ που πήγαν οι άνθρωποι ήταν σχεδόν άδειες με το κόκκινο LED του inverter αναμμένο. Μετά απο λίγο έκλεισε. Να θυμίσω οτι ο ρυθμιστής λόγω κακής ρύθμισης είχε κόψει τη φόρτιση. Όταν δηλαδή genesis οι μπαταρίες είναι είτε φορτισμένες είτε άδειες, και μετά απο το 15λεπτο που είπες, η τάση τους θα πρέπει να είναι άνω των 12 Volt? Δεν έκανα τέτοια μέτρηση είναι αλήθεια. Είχα την εντύπωση οτι όσο φόρτιζαν , θα έπρεπε η τάση να είναι στα επίπεδα της τάσης φόρτισης (>28 Volt) Ευχαριστώ
  3. Όσο φόρτιζε κάποια στιγμή μέτρησα και 24.90Volt. Μόλις αφαίρεσα τη φόρτιση (κλείνοντας το διακόπτη DC), η τάση έπεσε ακαριαία στα 23.70 Volt. Το θέμα δεν είναι οτι είναι τελείως αφόρτιστες αλλά οτι δεν φορτίζουν παραπάνω και δεν ανεβαίνει η τάση.
  4. Εγώ όταν πήγα εκεί η τάση ήταν 23,60 Volt. Δεν έπεσε πιο χαμηλά. Αφόρτισες δεν έμειναν πολύ. 2-3 ώρες περίπου.
  5. Λοιπόν η αλήθεια είναι οτι φόρτιζε κανά 6ωρο περίπου. Δεν είχε πολύ ηλιοφάνεια σήμερα όμως. Παρ' όλα αυτά κατέβαζε 25 Αmpere απο τα πανέλα. Οι μπαταρίες είναι 200 Ah έκαστη στο C20, οπότε χοντρικά είναι 2x200x24 = 9600 Wh χωρητικότητας. Προφανώς και δεν φορτίζουν τόσο εύκολα. Απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός οτι μετά απο το 6ωρο η τάση παρέμεινε 23.70 Volt και δεν ανέβηκε καθόλου. Ούτε λίγο! Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να μην μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες. Πως άραγε μπορώ να βρώ λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλησπέρα σας, Έχω ένα αυτόνομο αποτελούμενο απο 4 πάνελ 250 W (1 KWp εγκατεστημένης), 1 Morning star 45A απλός, 4 GEL 12 V( 2X2 συνδεσμολογία για να φτιάξω 24V σύστημα) και 1 inverter 2000W στα 24 V. Το πρόβλημά μου είναι το εξής : Έκανα μια λάθος ρύθμιση στον morning star με αποτέλεσμα να μείνει εκτός λειτουργίας η φόρτιση και να αδειάσουν οι μπαταρίες. Το ρύθμισα σωστά και περίμενα έως ότου φορτίσουν οι μπαταρίες αλλά μάταια! Η τάση στις μπαταρίες είναι 23.50 - 24 Volt, η τάση ανοιχτού στα πανέλα 34 - 35 Volt. Μόλις κάνω τη σύνδεση, κατεβάζει 22 - 28 Αmpere (στιγμιαία λόγω ηλιοφάνειας) και τάση σταθερά 23.70 Volt. Παρ' όλα αυτά δεν φορτίζει. Δεν θα έπρεπε να φόρτιζε το σύστημα? Όταν γινόταν η σύνδεση, δεν θα έπρεπε η τάση στον ρυθμιστή να είναι 28 Volt ή η τάση των μπαταριών "επιβάλλεται" στη τάση του συστήματος και ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να φορτίσει πλήρως? Έχω μια φοβία μήπως έχει καστραφεί κάποια μπαταρία. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
  7. Καλημέρα σας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και απο το τίτλο, έχω μια περίπτωση όπου η κατοικία είναι μικρότερη απο 50 τμ (άρα εκ πρώτης δεν απαιτείται ΠΕΑ) , αλλά έχει και μια αποθήκη 9 τμ η οποία έχει ενταχθεί στον 4014. Θεώρησα οτι δεν απαιτείται ΠΕΑ, αλλά ο υποθηκοφύλακας δεν μετέγραψε το συμβόλαιο γιατί ζήτησε ΠΕΑ. Απο το νόμο και το πληροφοριακό υλικό του buildingcert δεν μπόρεσα να σιγουρευτώ τι ισχύει. Αν γνωρίζει κάποιος να μου πεί, τον ευχαριστώ προκαταβολικά. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  8. Γνωστός μου επικοινώνησε σήμερα με την εν λόγω εταιρία που είναι στο πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας και του απάντησαν το εξής : 18800 Eυρώ : Όλα μέσα!! ΦΠΑ, Εγκατάσταση. Mε Yingli 240Wp, Kaco κτλ... Μάλιστα του είπε οτι όπου και να πάει θα γυρίσει πάλι σε αυτούς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεί πουθενά πιο φτηνά!!! Για μια ακόμη φορά ο έλληνας επιχειρηματίας δείχνει την ανωριμότητά του. Ουσιαστικά αυτός ο άνθρωπος είναι ένας αλεξιπτωτιστής που κάνει μια ελεύθερη πτώση και για κάποιο διάστημα θα δημιοργήσει πρόβλημα στην αγορά των ΦΒ με αποτέλεσμα : Τα κέρδη μας να μειωθούν αισθητά, η αγορά να ανακατευτεί αρκετά και φυσικά ο ίδιος να βρεθεί στο περιθώριο μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Το έργο το έχουμε και άλλες φορές άλλωστε!
  9. Το πρόβλημα για εμένα είναι το γεγονός οτι αφενός ο εγκαταστάτης δεν παίρνει ούτε ενα ευρώ μέχρι και την σύνδεση του συστήματος (ούτε την ιδία συμμετοχή δηλαδή όπως συμβαίνει στην Εθνική τράπεζα) και αφετέρου δεν ξέρω κατά πόσο διασφαλίζεται ο εγκαταστάτης οτι τελικά θα πάρει τα λεφτά του. Το γεγονός δηλαδή οτι απλά υπογράφει το συμφωνητικό - σύμβαση έργου με τον δανειολήπτη και κατασκευάζει όλο το έργο, το χρηματοδοτεί και περιμένει μετά τη σύνδεση να πάρει κάποια χρήματα με προβληματίζει αρκετά.
  10. Καλησπέρα σας, Συγχωρέστε με αν έχει συζητηθεί το θέμα παλαιότερα αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Πρόκειται να κατασκευάσω ένα αγροτικό 100 KWp που θα δανειοδοτηθεί απο την ΑΤΕ ΒΑΝΚ (όχι Leasing). Ως γνωστόν, η τράπεζα δανειοδοτεί το 85% της αξίας του πάρκου με αρκετά υψηλό επιτόκιο (10 + %). Η απορία μου είναι πότε εκταμιεύεται το δάνειο. Το ρωτάω αυτό επειδή δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι να απαντήσουν! Άλλοι μου λένε οτι η εκταμίευση γίνεται με την ολοκλήρωση του έργου και την προσκόμιση πιστωτικών τιμολογίων ενώ ο υπάλληλος του καταστήματος μου είπε οτι η εκταμίευση γίνεται με τη σύνδεση του συστήματος! Αυτό είναι καθοριστικό για εμένα, αφού μπορεί να κάνει 1 , 2 ή και 3 μήνες μέχρι να συνδεθεί. Επίσης, δεδομένου οτι η τράπεζα κρατάει την ιδία συμμετοχή για το τέλος και την αποδίδει με την σύνδεση, συνεπάγεται οτι ο κατασκευαστής δεν θα λάβει ούτε ενα ευρώ μέχρι να συνδεθεί το σύστημα. Αν έχει κάποιος εμπειρία με ΑΤΕ ΒΑΝΚ ή γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Κλασική περίπτωση που μου έχει τύχει πολλές φορές αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση : To κτίριο ανήκει στον πατέρα ή στη μητέρα ή σε ένα παιδί ή και στα δύο παιδιά (σε φυσικό πρόσωπο πάντως). Εκεί στεγάζεται κάποια δικιά τους επιχείρηση (Ο.Ε. με τα δύο παιδιά ή Ε.Ε. με όλη την οικογένεια κτλ) και το ρολόι είναι στο όνομα της επιχείρησης. Επειδή λοιπόν το κτίριο δεν ανήκει στην εταιρία (στο νομικό πρόσωπο) η απάντηση απο τη ΔΕΗ Κορωπίου ήταν οτι δεν μπορεί να βάλει ΦΒ (Πάντα για το Ειδικό Πρόγραμμα), παρ'όλο που το κτίριο ανήκει σε φυσικό πρόσωπο ή σε φυσικά πρόσωπα που αποτελούν την επιχείρηση όπου στεγάζεται εκεί. Εσείς τι λέτε?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ένας αγρότης μου είπε οτι θα βάλει τριφύλλι στο πάρκο του (θέλει περιποίηση βέβαια το τριφύλλι) γιατί με αυτό το τρόπο θα δημιουργεί πιο δροσερό περιβάλλον γύρω απο τα πλαίσια με τις γνωστές θετικές επιπτώσεις (πιθανόν κάποιος του το σφύριξε αυτό). Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?
  13. jsk επειδή έθιξες το θέμα του leasing, ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι σίγουρος για το οτι η απαλλαγή ΦΠΑ πάει περίπατο. Μίλησα με ΑΤΕLeasing συγκεκριμένα και μου είπε οτι όντως το τιμολόγιο κόβεται στο όνομα της ΑΤΕLeasing και η οποία πληρώνει κανονιικά το ΦΠΑ. Μήπως όμως ο αγρότης μπορεί και το παίρνει πίσω με κάποιο τρόπο απο κάποια αρμόδια υπηρεσία? Επίσης ξέρει κανείς αν το συνολικό ύψος που μπορεί χτηματοδοτήσει η ΑΤΕLeasing είναι 25000? Με ΦΠΑ ή χωρίς το ΦΠΑ? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.