Μετάβαση στο περιεχόμενο

Carmania

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση – ωραία τότε θα ψάξουμε τοπογράφο & δικηγόρο καλύτερα! Όσον αφορά τους ελέγχους και το κόστος τους, το ξέρω ότι θα κοστίσει αλλά προτιμώ να έχω το μυαλό μου ήσυχο! Θα θέλαμε να δούμε κάποιο νησί σε απόσταση 5-6 ώρες από την Αθήνα και μας έχουν ήδη πεί να έχουμε υπ’όψη μας ότι το κόστος θα είναι τουλάχιστον στα 1000-1200/τμ. Δεν είναι λίγα (για εμάς) οπότε και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε τα σωστά βήματα. Το άγχος όπως σωστά εντοπίσατε είναι πως να βρούμε τους σωστούς συνεργάτες και να κάνουμε δέουσα επιμέλεια για να μην έχουμε θέματα… Η λύση του επιβλέποντα είναι πολύ καλή! Τι προσαύξηση στο κόστος πρέπει να υπολογίσω για αυτό? (ποσοστό – γιατί φαντάζομαι εξαρτάται από το έργο… κυρίως για να ξέρω τι μπάτζετ να έχω!) Και τι εννοούμε όταν λέμε να επιβλέπει σωστά (υπάρχει κάποιο στάνταρ το οποίο θα πρέπει να βάλουμε στα ανάλογα συμβόλαια)? Πόσο καιρό μπορώ να υποθέσω ότι θα αφιερώνει? Όσο για τα παλιά κτίρια μας αρέσουν πολύ αλλά μερικά είναι παλιά αγροτικά σπίτια (με όχι ιδανική διαρρύθμιση) ή σε κακή κατάσταση και μπορούν να χρειαστούν πολλές αλλαγές (και νέες άδειες πιθανώς?) και όπως λέτε να καταλήξουν ακόμα πιο μπερδεμένα τα πράματα. Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Πρώτα απ 'όλα σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές και το χρόνο που παρέχετε ως ειδικοί! Είναι πολύ χρήσιμο για πολλούς από εμάς που προσπαθούμε να πάρουμε πληροφορίες πριν απευθυνθούμε σε επαγγελματίες. Η οικογένειά μας αγαπά ένα από τα νησιά και έχουμε αποφασίσει ότι θα θέλαμε να έχουμε ένα παραδοσιακό εξοχικό/σπίτι σε ένα μικρό νησί (στα 80-100 τμ και πολύ μινιμαλιστικό / παραδοσιακό). Ιδανικά θα θέλαμε να χτίσουμε παρά να αγοράσουμε ένα από τα ακίνητα που είδαμε στην αγορά. Προφανώς θα προσλάβουμε επαγγελματίες αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το πώς να πραγματοποιήσουμε καλύτερα αυτήν τη διαδικασία: - Ποιος είναι ο πρώτος επαγγελματίας στον οποίο πρέπει να απευθυνθώ; Αρχιτέκτονας /μηχανικός/ τοπογράφος; - Θα ήταν ιδανικό πρώτα να βρούμε το οικόπεδο όπου θα θέλαμε να χτίσουμε ή να αρχίσουμε τη διαδικασία από την αρχή με αρχιτέκτονα/μηχανικό? Δεδομένων των θεμάτων που μπορούν να προκύψουν (τι θεωρείται άρτιο, οικοδομήσιμο, το κόστος που μπορεί να προκύψει από το είδος του οικοπέδου κτλ) θα με ενδιέφερε η δεύτερη επιλογή αλλα δεν ξέρω ποιά είναι η πρακτική και κατά πόσο οι ειδικοί στηρίζουν αυτή την διδικασία συνολικά. - Γνωστοί πρότειναν να δούμε παλιά η πέτρινα ερημωμένα σπίτια ως μια δυνατότητα (αντί να ψάξουμε για οικόπεδο χωρίς κτίσμα), όντας δομές που μπορούν να "επισκευαστούν" – ισχύει οτι αυτή μπορεί να είναι καλή δυνατότητα? - Έχει νόημα να επιλέξω έναν αρχιτέκτονα / μηχανικό /τοπογράφο /εργολάβο που ήδη γνωρίζω αλλά που δεν βρίσκεται στο νησί ή είναι πιο πρακτικό να βρω κάποιον «ντόπιο» επαγγελματία που ήδη έχει δουλέψει στην περιοχή που με ενδιαφέρει; (π.χ. μπορεί να γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή/αρχές, να μπορούν να ασχοληθούν πιο εύκολα, να γνωρίζουν ντόπιους εργολάβους). Θα πρέπει να περιμένω μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο? - Ποια θα ήταν τα πιο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να προσέξουμε (όσον αφορά χρόνο, κόστος), ειδικά αν δεν θα μπορούμε να επιβλέψουμε προσωπικά τα έργα; Σας ευχαριστώ- οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθούσε σε αυτή τη φάση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.