Μετάβαση στο περιεχόμενο

Polaris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Polaris

  1. Καλημέρα σας ευχαριστώ για την απάντηση. έχω βρεί και αυτό: Οι συνιδιοκτήτες υποχρεούνται να διατηρούν τα δάπεδα των εξωστών των οριζοντίων ιδιοκτησιών τους και τις κατακόρυφες υδρορροές που χρησιμεύουν προς αποκλειστική τους εξυπηρέτηση σε καλή κατάσταση, οφείλοντες να αποζημιώσουν τους γείτονες τους που θα υποστούν τυχόν ζημιές στα διαμερίσματά τους, σε περίπτωση που θα παραμελήσουν αυτή τους την υποχρέωση. ΕφΑθ 8919/89 , ΕφΑθ 8516/86 Η υποχρέωση των συνιδιοκτητών να επισκευάζουν και συντηρούν τα δάπεδα των βεραντών τους, ώστε να μην επιτρέπουν διαρροή υγρασίας στα υποκείμενα διαμερίσματα δεν εξαρτάται από την προέλευση των αποκαταστατέων φθορών, που είναι αδιάφορο αν οφείλονται σε κακή κατασκευή, μεγάλη χρήση ή παλαιότητα. Η δαπάνη επισκευής ή συντήρησης του επιστρώματος του δαπέδου της βεράντας βαρύνει αποκλειστικά τον κύριο του επάνω διαμερίσματος το οποίο και εξυπηρετείται από αυτή. Αν λοιπόν η βεράντα αυτή είναι πλημμελώς στεγανοποιημένη και από το πότισμα των λουλουδιών της κ.λ.π δημιουργούνται υγρασίες στην οροφή του δωματίου της από κάτω ιδιοκτησίας, του οποίου αποτελεί τη στέγη καθώς και άλλες ζημιές, υπόχρεος για την αποκατάσταση των ζημιών είναι ο κύριος του διαμερίσματος στο οποίο ανήκει. ΕφΑθ 12104/90 , ΕφΑθ 3381/92 http://michanografiki.gr/blog/36-veranta-eksostis.html
  2. Καλημέρα Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την ιδιοκτήτρια του πάνω διαμερίσματος. Λόγο παλαιότητας του κτιρίου φαίνεται να έχουν φθαρεί οι αρμοί του μαρμάρου του μπαλκονιόυ της με αποτέλεσμα να τρέχει νερό μέσα απο τον σοφά στο μπαλκόνι μου όταν πλένει το μπαλκόνι της. Λόγο της ηλικίας της απόφάσισα να μιλήσω με τα παιδιά της ώστε να επισκευαστεί, μάλιστα με δικά μου έξοδα, αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία λέγοντάς μου συνέχεια ότι αυτό ειναι θέμα της πολυκατοικίας και πώς αν δεν γίνει επισκευή σε αλλα διαμερίσματα δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Οπως βλέπετε ο σοβάς έχει φουσκώσει και θεωρώ πώς ειναι θέμα χρόνου να αποκολληθεί. Η βέραντα ενός διαμερίσματος στη πολυκατοικία θεωρείται κοινόχρηστος ή ιδιόκτητος χώρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος? Η βλάβη οφείλεται στο δάπεδο του μπαλκονιού της κυρίας, ή στη φθορά της μετώπης? Σας ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Έπειτα απο εγκατάσταση φυσικού αεριού σε όλη τη πολυκατοικία, ακούω δονήσεις σε τυχαίες στιγμές κοντά στον τοίχο, όπου στην εξωτερική του πλευρά είναι εγκατεστημένος ο λέβητας, σε συνδυασμό με έναν ήχο που θυμίζει αναρόφηση. Δεν είναι ο λέβητας, το εξακρίβωσα γιατι έβαλα το αυτί μου όταν άκουσα τη δόνηση. Επίσης δεν υπάρχει κάποια ένδειξη στο πανελ του ΦΑ. Έχει αντιμετώπισει κάποιος κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, ή μπορείτε να μου δώσετε κάποια πληροφορία που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.