Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jakob

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Jakob

  1. Καλημέρα σας,

    ποιά είναι η διαφορά των επιλογών του ΦΕΚ-2840 Β/22-10-2014 (ΥΑ-21185): Ελάχιστη επιφάνεια δίκλινου δωματίου και Ελάχιστη επιφάνεια διαμερίσματος δύο
    (2) υπνοδωματίων (ή 3,4), ; Υπάρχει κάπου στο ΦΕΚ ελάχιστος αριθμός κλινών ανά υπνοδωμάτιο; Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό.

  2. Καλημέρα σας,

    επειδή έχω μπερδευτεί και το συζήτησα με 2-3 συναδέλφους και όλοι δίνουν απάντηση διαφορετική από την εγκύκλιο που αναφέρθηκε παραπάνω: η μη απαίτηση ΠΕΑ για ανεξάρτητο κτίριο <50 τ.μ. εξακολουθεί να ισχύει; Συγκεκριμένα ρωτάω επειδή μου ζητήθηκε ΠΕΑ για κατάστημα 30 τ.μ. [πρόκειται για στεγασμένο χώρο με πανέλα στις 3 από τις 4 πλευρές του και στην πρόσοψη είναι κλεισμένος με τζαμαρία].

    Το εξής από τις ε/α του ΤΕΕ: «Η έκδοση ΠΕΑ σε κτιριακές μονάδες με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), είναι υποχρεωτική από 1.1.2016.» αναφέρεται σε τμήμα κτηρίου και όχι σε ανεξάρτητο κτίριο όπως στην περίπτωσή μου, αν καταλαβαίνω καλά. [«Κτιριακή μονάδα»: τμήμα, όροφος ή διαμέρισμα εντός κτιρίου, που έχει σχεδιασθεί ή υποστεί μετατροπή ώστε να χρησιμοποιείται χωριστά]

  3. 35 λεπτά πριν, JOHNYMAL said:

    Χαιρε αγαπητέ συνάδελφε,

    Ψάχνω ένα lisp ώστε οταν έχω δυο-τρια polyline το ενα πανω από το άλλο και υπάρχει κάποια όχι ακριβώς ταύτιση να μου εμφανίζει τους κόμβους που δεν πατάνε καλά μεταξύ του ή να μου εστιάζει κάπως τα κενά που δημιουργούνται.

    Αν χρειάζεστε ακριβές αντίγραφο ενός polyline μπορείτε να το επιλέξετε, να πατήσετε COPY και τρεις φορές space ή Enter (αναφέρομαι στο autocad).

  4. 1 ώρα πριν, JOHNYMAL said:

    Χαίρεται συνάδελφοι, 

    ξέροι κανεις κανένα lisp στο Autocad ωστε όταν φτάχνουμε το dxf για το ΔΓΜ και μας λείπει κανένας κόμβος ή εχουμε πολυ μικρή επικάλυψη να τα εντοπίζει?

    Μπορείτε να ανεβάσετε ένα dwg που να είχε αυτό το θέμα ώστε να καταλάβω ακριβώς τι ψάχνετε να κάνει το lisp και αν μπορώ να σας βοηθήσω;

  5. Καλημέρα σας,

    ήθελα να κάνω μια ερώτηση για να σιγουρευτώ. Η απόσταση Δ αφήνεται από τα "πίσω" όρια του οικοπέδου, με αυτό καταλαβαίνω την απέναντι πλευρά από αυτή που εφάπτεται σε δημόσιο κοινόχρηστο δρόμο. 

    Στο σκαρίφημα που επισυνάπτω, δρόμοι σχεδίου πόλεως (αδιάνοικτοι προς το παρόν) υπάρχουν και στη βόρεια (πάνω στο σχήμα) όπως και στην ανατολική (δεξιά στο σχήμα) πλευρά τού οικοπέδου.

    Οι αποστάσεις που πρέπει να αφήσω από το νότιο και δυτικό όριο του οικοπέδου είναι Δ ή δ; (Επίσης, το Δ υπολογίζεται ως 3 + 0.1* Η ; Οι διατάξεις του άρθρου 14 δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση που καθώς το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 9μ).

    EDIT: Η απόσταση Δ είναι η ελάχιστη που πρέπει να υπάρχει, όπου απαιτείται; Υπάρχει πρόβλημα αν αφήσω μεγαλύτερη από Δ;

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

     

    image.jpeg

  6. Καλησπέρα σας,

    μετά από την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας με ημερομηνία έκδοσης να ταυτίζεται με την ημερομηνία αυτοψίας [3/Φεβρουαρίου/2023] προχώρησα ατελώς σε ανανέωση με τροποποιήση με νέα ημερομηνία έκδοσης + αυτοψίας την ίδια μέρα [30/Μαρτίου/2023]. Σήμερα, 26/Μαίου/2023, το πιστοποιητικό είναι σε ισχύ αλλά όταν έκανα τροποποιήση και δοκίμασα να εκδώσω νέο, μου ζητάει κανονικά το παράβολο των 20€. 

    Πήρα στο ΤΕΕ και περισσότερο με μπέρδεψε η κυρία που προφανώς δεν είχε και πολλή όρεξη για κουβέντα.

    Οπότε για να ξέρω για το μέλλον, αυτό έγινε επειδή άλλαξα την ημερομηνία αυτοψίας; Δηλάδη αν την είχα αφήσει στην πρώτη τροποποιήση 3/Φεβρουαρίου/2023 θα μπορούσα και σήμερα να κάνω την δεύτερη τροποποιήση ατελώς;

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    On 14/7/2022 at 9:13 ΜΜ, Pavlos33 said:

    Δεν μοιάζει λογικό κάτι τέτοιο. Από τον συνδυασμό των ερωτοαπαντήσεων του ΤΕΕ Πελοποννήσου με αριθμό 24 και 25, νομίζω ότι εξάγεται το συμπέρασμα, πως δεν θα πληρωθεί  επιπλέον 20-Ευρω μόνο όταν η τροποποιητική καταχώρηση της ΗΤ (για οποιοδήποτε λόγο) γίνει εντός της ισχύος του ΠΗΤ. Με άλλα λόγια, αν πειράξεις την ημερομηνία αυτοψίας (άρα και το χρόνο ισχύος του ΠΗΤ) το λογικό είναι να σε βάζει να ξαναπληρώσεις. 

     

    On 15/7/2022 at 3:16 ΜΜ, giorgosv said:

    Κι εγω επιβεβαιώνω ότι δεν πληρώνεις εντός διμήνου. Κανεις τροποποιητικη, αλλαζεις ημ/νια και ξανα υποβολη.

  7. 4 ώρες πριν, Faethon11 said:

    @Jakobβασικά δεν θα έχεις βοηθητικούς χώρους

    Έχω δύο ιδέες χωρίς να έχω καταλήξει ακόμα γιατί δεν το έχω πάρει ζεστά...

    Α. Στις επιφάνειες θα τα έβαζα όλα (κλιμακοστάσιο, διαμέρισμα, φωταγωγό) σαν κύρια χρήση

    Στις χρήσεις θα διαχώριζα σε κάθε στάθμη τα εμβαδά σε 

    1. Διαμέρισμα
    2. Κλιμακοστάσιο
    3. Φωταγωγό

    Β Στις επιφάνειες θα έβαζα όλα σαν κύρια χρήση το κλιμακοστάσιο και το διαμέρισμα και στους λοιπούς χώρους τον φωταγωγό

    Στις χρήσεις θα διαχώριζα σε κάθε στάθμη τα εμβαδά σε 

    1. Διαμέρισμα
    2. Κλιμακοστάσιο

    Ευχαριστώ για την απάντηση!

    Το κλιμακοστάσιο με ποιά λογική μπορεί να θεωρηθεί κύρια χρήση; Έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι αδιαίρετη ιδιοκτησία; Μπορώ να διαβάσω κάπου σχετικά;

  8. 2 λεπτά πριν, mararchitect said:

    Αν η ιδιοκτησία είναι μία και αδιαίρετη η ΗΤΚ θα είναι μία και όχι δύο. Αν υπάρχουν δύο συνιδιοκτήτες στο κτίριο από 50% π.χ. έκαστος, θα είναι συνιδιοκτήτες και στο ισόγειο και στον 1ο όροφο. Επίσης δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι αφού δεν έχουν προσδιοριστεί από κάποια σύσταση.

    Θα πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει παλαιό συμβόλαιο (π.χ. προικοσύμφωνο) που να αποτελεί κάποιου είδους άτυπη σύσταση και πως αυτό φαίνεται στο κτηματολόγιο.

    Ευχαριστώ αλλά πώς η ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων μπορεί να μου λύσει την απορία σχετικά με το αν κλιμακοστασίο και φωταγωγός μπαίνουν στους βοηθητικούς χώρους;

  9. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

    Όχι, είναι αδιαίρετη ιδιοκτησία. 

    Έκανα μόνο το ισόγειο στην δοκιμαστική ΗΤΚ αλλά και τον Α' όροφο εντελώς όμοια θα τον αντιμετωπίσω.

  10. Καλησπέρα σας,

    Υπάρχει ΟΑ του 1984: εμβαδόν ισογείου 141 τμ, όταν μετράω από την κάτοψη της άδειας τους χώρους βρίσκω: 137,80 τμ το "κλειστό" χώρο και 3,20 τμ την βεράντα, τα οποία αθροίζονται στο 141.
    Μέσα στα 137,80 τμ υπάρχουν: κλιμακοστάσιο 10,62 τμ και φωταγωγός 2,53 τμ.. Στην ΗΤΚ θα δηλωθεί 124,65 (137,8-10,62-2,53) τμ κύριοι χώροι, 13,15 (10,62+2,53) τμ βοηθητικοί και 3,2 τμ ημιυπαίθριοι χώροι;

    Αποτύπωση σήμερα για ΗΤΚ (πρώτα θα τακτοποιηθεί μια αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα του Α' ορόφου):

    "κλειστοί" χώροι: 138,48 τμ, κλιμακοστάσιο 10,35 τμ και φωταγωγός 2,63 τμ, βεράντα 3,21 τμ
    οπότε για τις επιφάνειες της ΗΤΚ πρέπει να έχω 125,5 τμ κύριας χρήσης, 12,98 βοηθητικοί χρήση και βεράντα 3,21 τμ
     

    Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

    -ο φωταγωγός μπαίνει ως βοηθητικός χώρος ή θεωρείται κύριος;

    -η βεράντα που βλέπω να γράφει η άδεια (επισυνάπτω φωτογραφίας της), είναι Η/Χ; Ή θα τον αγνοήσω τελειώς και στην γραμμή της άδειας όπως και του ν4495 στη συνέχεια;

    Επιπλέον, επισυνάπτω ένα pdf με την κάτοψη σήμερα και της άδειας, όπως και ένα screenshot από την ΗΤΚ για το πως τα έχω βάλει σύμφωνα με το σκεπτικό μου εως τώρα.

    Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    image.thumb.png.c94cff49b74701a29f60129af2a14056.png

     

    1676032502334.jpg

    Epifaneia.pdf

  11. 7 λεπτά πριν, akis73 said:

    Ως προς αυτό, και επειδή ξέχασα να σου απαντήσω πιο πάνω, η συνολική επιφάνεια περιλαμβάνει τους στεαγασμένους χώρους (θερμαινόμενους και μη) ενώ η ωφέλιμη μόνο τους θερμαινόμενους. Άνοιξε το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ πάτα το F1 (help) και τα γράφει πιο λεπτομερώς στην καρτέλα "5. Κτήριο - Γενικά".

    Οπότε ως συνολική επιφάνεια θα μπει 138,48 στο παράδειγμά μου αλλά ως ωφέλιμη μόνο τα τμ που θα μείνουν όταν αφαιρέσω από την συνολική το εμβαδό του φωταγωγού και του κλιμακοστασίου;

  12. 7 λεπτά πριν, akis73 said:

    Καλησπέρα, αν το διαμέρισμα που δείχνεις στο σχέδιο είναι τμήμα πολυκατοικίας με οροφοδιαμερίσματα σε κάθε όροφο, δηλ. δεν είναι μονοκατοικία, τότε η θεώρηση σου είναι σωστή. Από το hatch το μπλε να αφαιρέσεις τον φωταγωγό.

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

  13. Καλησπέρα σας,

    θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας σε μια απλή ερώτηση που έχω.

    Στο διαμέρισμα Α' ορόφου τού οποίου παραθέτω την κάτοψη, για το ΠΕΑ, αν έχω καταλάβει καλά το κλιμακοστάστιο δεν θα συμπεριληφθεί στο εμβαδό της θερμικής ζώνης, παρακαλώ διορθώστε με προς αυτό. Τώρα για τη θερμική ζώνη θα ορίσω την περιοχή με το μπλε hatch (εμβαδού 129,19 τμ); Ή πρέπει να αφαιρέσω και την επιφάνεια του φωταγωγού;

    Τέλος, δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η διαφορά μεταξύ συνολικής και ωφέλιμης επιφάνειας, αν μπορείτε να με βοηθήσετε και ως προς αυτό.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

    image.thumb.png.d1710181c33801773f1f962554190bff.png

  14. 1 ώρα πριν, Didonis said:

    κατά κανόνα απόληξη κλιμακοστασίου και λεβητοστάσια τα ορίζουμε ως κοινόχρηστους χώρους και άρα χωρίς χιλιοστά.

    Φυσικά εάν η ιδιοκτησία /ες για ειδικούς λόγους θέλει να μη είναι κοινόχρηστα τότε αλλάζει.

    Ο πίνακας σου θέλει συμπληρώματα αρκετά και βασικά στήλη ανά όροφο με περιγραφή κοινοχρήστων επιφανειών τους και όγκου.

    Δεν κατάλαβα γιατί τονίζεις το "δεν υπάρχει δικαίωμα υψούν". Αφού τώρα φτιάχνεις τον πίνακα αν θέλετε δικαίωμα υψούν το ορίζεις στον πίνακα.

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Περιγραφή εννοείτε να πω ότι είναι κλιμακοστάσιο ο κοινόχρηστος ή ό,τι άλλο είναι;

    Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να χτιστεί κι άλλος όροφος, δεν επιτρέπεται δηλαδή από τους όρους δόμησης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.