Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kavatzas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Βιοτικό επίπεδο φαντάζομαι δεν εννοείς το γενικό της Ελλάδας να φανταστώ σαν ανώτερο ε.; Απλά όταν κάποιος ιδιώτης που δεν είναι τεχνολογικά καταρτισμένος σε κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να κρίνει κάποια αντικειμενικά στοιχεία που του δινονται προσπαθεί να αντλήσει κάποια αντίστοιχα επιχειρήματα. Πχ είναι κουκλοσπιτο φίλε μου, το μπετόν αντέχει σε σεισμό καλύτερα από το ξύλο, σαν διάρκεια ζωής πχ αντέχει πολύ παραπάνω, τα τσιμεντένια είναι καλύτερα ενεργειακά κτλ κτλ , επέμεινα γιατί διάβασα μόνο γενικά δεδομένα. Και ελπίζω το στοιχείο για τα τρία γουρουνάκια να μην είναι επιχείρημα για να με πείσει κάποιος να χτίσω σπίτι..
  2. 120 ήταν σύνολο, αλλά αυτοί χρέωσαν 5 ημερομίσθια γιατί έτσι θεώρησαν αυτοί..ενω στην ουσία κράτησε 1 ημέρα.. Λέγοντας ένσταση, απλά παραθέτω το γεγονός ότι αφορούσε ένα τέτοιο σπίτι και τις βεβαιώσεις του επαγγελματία που το ανέλαβε; Αφού όπως είπες πληρώσω πρώτα, γιατί ναι έχει πάει και ήδη Κεαο
  3. Καλά εννοείται αυτό ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει. Αλλά το "ωραία κάνε ότι θες" δεν εμπεριέχει κάποια τεκμηρίωση ουσιαστική . Ιδιώτης είμαι που συζητάω κάτι που κοιτάω και ερευνω στην αγορά και οι ερωτήσεις λογικές πιστεύω.κουβεντα κάνουμε και όχι να προωθήσουμε κάτι δικό μας, αλλά να έχουμε επιχειρήματα σε μια τέτοια κουβέντα ως προς τι να προτείνουμε σε κάποιον τρίτο. Αλλιώς απλά δεν απαντάμε. Και όλα αυτά πάντα με σεβασμό στον κάθε μηχανικό και ιδίως στην Ελλάδα όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο του εξωτερικού Και αν βιάζεσαι να κλείσει να κλείσει .. μπορεί κάποιος άλλος βέβαια να θέλει στη πορεία να πει κάτι άλλο. Όποιος δεν θέλει απλά δεν σχολιάζει.
  4. Εννοείς ότι ο μηχανικός είναι υπεύθυνος από τον νόμο επειδή υπογράφει την άδεια του σπιτιού και της όποιας κατασκευής. Και στα προκάτ κάποιος μηχανικός υπογράφει για την επίβλεψη κτλ του προκάτ, αν δεν κάνω λάθος.
  5. Για μια κατεδάφιση ισόγειας κατοικίας η οποία κράτησε μια μέρα, ουσιαστικά μερικές ώρες καθώς ήταν πολύ παλιό κτίσμα. Και η όλη διαδικασία έγινε από έναν επαγγελματία ο οποίος απασχολεί εργάτες μισθωτούς. Μου ήρθε λοιπόν ειδοποίηση απο ΙΚΑ όπου μετά απο δήλωση δικιά μας οτι τελείωσε η κατεδάφιση, μας καταλογίζει 5 ημερομίσθια γύρω στα 120€ και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις 45%( άλλα 50-60€) επειδή δεν έγινε ΑΠΔ και καθυστέρησαν οι εισφορές. Στο μεταξύ ο επαγγελματίας αυτός για τις κατεδαφίσεις είχε στείλει κ βεβαίωση ότι για την εργασία απασχόλησε εργάτες όπου τους ασφαλίζει αυτός. Είναι σωστό αυτό που αξιώνει το ΙΚΑ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Ναι λογικό ακούγεται αλλά όταν δεν ξέρω τι κάνει ο μηχανικός είτε είναι αυτεπιστασια είτε είναι προκάτ, ο κατασκευαστής κ ο μηχανικός θα δώσει τέτοια εγγύηση γραπτή;
  7. Αυτές τις ρήτρες-εγγυησεις τις δίνουν οι κατασκευαστές των συμβατικών κατασκευών; Και το ρωτάω γιατί πχ θέλω να φτιάξω υπόγειο και πυλωτη κανονικά με τσιμέντο και πάνω τον όροφο προκάτ. Άρα εταιρίες συμβατικών κατασκευών θα μου δώσουν τέτοιες ρήτρες-εγγυησεις; Αν ξέρετε έχετε να μου προτείνετε κάποια-ες;
  8. 2-3 από αυτές που έχω ρωτήσει κτλ δίνουν εγγύηση και για υγρασίας και για στατικότητα εγγύηση . όταν λες συγκεκριμένη ρήτρα εννοείς να αναφέρει την εγγύηση σε συγκεκριμένο άρθρο ή να συγκεκριμενοποιεί τι γίνεται σε αντίθετη περίπτωση; Πχ αναλαμβάνει να διορθώσει τις δυσλειτουργίες.
  9. Και σε ποια σημεία υστερεί το προκάτ σε σχέση με τη συμβατική και αν είναι τόσο μεγάλα τα μειονεκτήματα αυτά ώστε να είναι αποτρεπτικό. Και για κύρια κατοικία . Το ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.