Μετάβαση στο περιεχόμενο

SK21

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ειναι Καβαλα το εξοχικο και εγω μενω Αθηνα. Αν δε μου το εχει φτιαξει μεχρι το καλοκαιρι, θα παω να τον βρω και θα δω τι θα βγει.....
  2. Σε ευχαριστω φιλε μου! Αν δε βρω ακρη τοτε ναι, θα απευθυνθω σε αλλο μηχανικο. Συμφωνω οτι ο δικηγορος θα ειναι χασιμο χρονου. Καλα Χριστουγεννα και σε εσενα.
  3. Οχι φιλε μου, παλι καλα! Μα αυτο με παραξενευει, ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ απο τον Αυγουστο, να μου δωσει αυτο το χαρτι για να τον πληρωσω. Και απ' οτι μου λεει καθε φορα ειναι 20 λεπτα δουλεια! Εγω εξοφλησει μονο το Πρασινο Ταμειο και ο,τι αλλη οφειλη για αυθαιρετα μου εβγαλε ο μηχανικος. Δεν εχω πειρα, πρωτη φορα "μπλεκω" με μηχανικο, αλλα το βρισκω περιεργο να παρακαλας καποιον να του δωσεις λεφτα και να μην μπορεις να βρεις ακρη. Τι να πω, δεν ξερω. Ο φιλος μου, που μου τον συστησε μου ειπε οτι σα γενικη αρχη να μην πληρωνω μπροστα. Το καταλαβα οταν πληρωσα τον τοπογραφο (εχω και αλλα θεματα, αλλα αυτο γι αργοτερα) μπροστα και μετα επρεπε να τον παιρνω τηλεφωνο για να μου στειλει στο μαιλ την χαρτογραφηση. Υ.Γ Δεν μπορω να τον καταλαβω γιατι ξερει οτι θελω να φτιαξω και αλλα πραγματα και τωρα θα χασει τα υπολοιπα λεφτα γιατι οταν με το καλο τελειωσει αυτο, δεν προκειται να του αναθεσω τιποτα αλλο. Υ.Γ Καλες γιορτες και σε εσενα.
  4. Δυστυχως για μια ακομα φορα... τιποτα! Θα τον "ενοχλησω" παλι μετα τις γιορτες. Ευχαριστω ολους σας για τη βοηθεια που μου δωσατε/δινετε και σας ευχομαι Καλες Γιορτες με υγεια!!!
  5. Καλημερα φιλε μου. 1. Νομος Καβαλας 2. Ναι, τον βρηκα χαρη στο λινκ που παρεθεσες! Ευχαριστω πολυ! Εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες εδω μεσα και αυτο οφειλεται σε εσας. Ελπιζω συντομα να βρω λυση.
  6. Καλημερα, καταφερα να τον βρω σημερα (δυστυχως δεν σηκωνει το τηλεφωνο παντα) μετα απο κληση μου, μου απαντησε πισω. Μου ειπε οτι το συστημα εχει ξεμπλοκαρει τις τελευταιες μερες (οσοι ειστε μηχανικοι θα μπορειτε να ξερετε αν ειναι αληθεια), οτι εχει προχωρησει καποιες επειγουσες υποθεσεις για ηλεκτροδοτηση και θα κοιταξει σημερα και τη δικια μου (καλα αυτο εχω βαρεθει να το ακουω). Του ειπα και για το "5σελιδο της δήλωσης και την Τεχνική έκθεση" και ειπε θα τα στειλει και αυτα. Αν δε σας γραψω μεχρι αυριο.... σημαινει οτι και παλι δεν εκανε τιποτα.
  7. Καλησπερα φιλε μου! α) οχι δεν προκειται να γινει καποια τετοια πραξη, τουλαχιστον οχι αμεσα, αλλα σκεφτομαι φετος να κανω βελτιωσεις πχ κατι να φραξω, κατι να φτιαξω κτλ και θελω να ξερω οτι ξεμπερδεψα με τα περσινα β) οχι, απλως εχουμε μιλησει και μου εχει πει τι πρεπει να του δωσω και γ) το προστιμο το εχω σιγουρα εξοφλησει γιατι εγω το πληρωσα και οχι αυτος. Δηλαδη μου εβγαλε το ποσο, μου εδωσε τον κωδικο πληρωμης και εγω πληρωσα. Δεν ξερω αν χρειαζεται να κανω κατι παραπανω. Πιστευω μου εχει βγαλει τα σωστα λεφτα να πληρωσω οσον αφορα το προστιμο, ετσι και αλλιως δεν πανε στην τσεπη του αυτα.
  8. Σ' ευχαριστω πολυ φιλε μου! Επειδη πραγματικα ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ τι ειναι αυτα (αυτος θα ξερει), ειναι πραγματα που μπορει να μου τα δωσει χωρις να χρειαστει να μπει στο συστημα για να φτιαξει την υποθεση μου? Γιατι εκει κολλαω τοσο καιρο. Το συστημα δεν παιρνει μπρος, κατα τα λεγομενα του.
  9. Καλησπερα φιλε μου, δεν ειπα οτι ντε και καλα τρεχει κατι κακο, ουτε οτι ο τυπος ειναι απατεωνας. Ρωτησα και δικο μου πολιτικο μηχανικο και μου ειπε οτι οντως μεχρι τελη Οκτωβριου ησασταν πιεσμενοι. Απλως ολο αυτο το διαστημα ακουω την ιδια δικαιολογια για υποθεση 20 λεπτων, οπως λεει ο ιδιος. Αν δε βρω ακρη, τι θα πρεπει να κανω, να περιμενω χρονια ολοκληρα για να μου το στειλει? Θελω να ξερω επιλογες γιατι το καλοκαιρι θελω να τελειωνει αυτη η υποθεση γιατι εχω ακομα και αλλα τραβηγματα....
  10. Μενω Αθηνα και το χωριο ειναι στο νομο Καβαλας φιλε Ιασονα. Ελπιζω να εχει κανει τη δουλεια του σωστα. Να παω τωρα απο εκει, απλα δε γινεται...
  11. Νοιωθει λιγο ασχημα που εμπλεξα, αλλα μου λεει να κανω υπομονη και κανει και αυτος οτι μπορει. Ετσι και αλλιως τυχερα ειναι αυτα, στο χωριο παω τα καλοκαιρια, επρεπε να επιλεξω καποιον που θα μου προτεινε καποιος γνωστος. Ετυχε αυτος. Ακομα δεν εχει γινει αφορητα ενοχλητικη η κατασταση εφενος γιατι δεν εχω πληρωσει και αφετερου τωρα με τον κορονοιο, εχω αλλου το μυαλο μου. Αλλα αν μεσα στο καλοκαιρι που μας ερχεται δεν τελειωσω, τοτε θα εχω οντως προβλημα. Αυτα σκεφτομενος, ρωταω απο τωρα, ωστε να εχω ενα σχεδιο και να μην χασω ενα καλοκαιρι ακομα.
  12. Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. Το καλοκαιρι εβγαλα νεο τοπογραφικο (εχω ηδη πληρωσει γι αυτο και εχει και αντιγραφο ο μηχανικος) και εχει γινει και ο εντοπισμος των αυθαιρεσιων (βασει αυτων πληρωσα το προστιμο τακτοποιησης). Αυτα εγιναν σε ενα διαστημα Ιουλιου - Αυγουστου. Μελετη στατικων απ' οσο ξερω δεν εχει, ουτε μου ειπε οτι χρειαζεται. Το σπιτι ειναι παλιο, μονοκατοικια, η αδεια ειναι γυρω στο 1950, αλλα εχουν γινει προσθηκες τις οποιες τακτοποιησα. Μενει μονο η βεβαιωση απο το μηχανικο και να πληρωσω την αμοιβη του, για να μπορεσω να προχωρησω σε περαιτερω βελτιωσεις.
  13. Καλημερα παιδια, νεος στο φορουμ και θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια των πιο εμπειρων σχετικα με ενα θεματακι που αντιμετωπιζω. Φετος το καλοκαιρι αποφασισα να φερω ενα μηχανικο που προτεινε φιλος μου για να ρυθμισω μια και καλη τα θεματα που ειχα στο εξοχικο μου (πριν τελειωσει η προθεσμια για τακτοποιηση αυθεραιτων χωρων). Πραγματι ηρθε ο μηχανικος, μου εβγαλε κατ αρχας τα προστιμα, τα οποια πληρωσα και εμεινε μονο να βγαλει τη βεβαιωση οτι το σπιτι ειναι πια ενταξει και να του δωσω την αμοιβη του. Εδω αρχιζουν τα προβληματα. Απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα δεν το εχει τελειωσει και ο λογος που προβαλει ειναι παντα ο ιδιος: "το συστημα κολλαει, θα μπω σημερα το βραδυ να στο φτιαξω, ειναι μονο 20 λεπτα δουλεια, απλως το συστημα δε βοηθαει". Δεν ελεγα τιποτα (αλλωστε δεν ξερω απο αυτα), αλλα οσο ο καιρος περναγε και ακουγα τα ιδια (καθε εβδομαδα τον παιρνω τηλεφωνο και ακολουθει ο διαλογος που αναφερα παραπανω) ρωτησα ενα φιλο μου μηχανικο, τον οποιο δε μπορουσα να προσλαβω γιατι μενει Αθηνα, ενω το σπιτι ειναι στην επαρχια. Μου ειπε οτι οντως μεχρι τον Οκτωβριο υπηρχε μεγαλο προβλημα, αλλα τωρα τα πραγματα εχουν φτιαξει. Το ερωτημα ειναι τι κανω τωρα γιατι πραγματικα μου φαινεται λιγο περιεργο να παρακαλαω καποιον να παρει τα λεφτα του (αφου τελειωσει μια υποθεση 20 λεπτων οπως αναφερει)! Δεν μου εχει ξανατυχει. Αυτη τη στιγμη δε με ενοχλει τοσο πολυ η καθυστερηση, γιατι α) ουτε εχω πληρωσει και β) το εξοχικο ειναι επαρχια και τωρα ειμαστε ολοι κλεισμενοι. Αν ομως αυτη η κατασταση συνεχιστει μεχρι το καλοκαιρι, που - γεροι να ειμαστε - θα ανεβω χωριο - τι μπορω να κανω αν δε μου το εχει τελειωσει? Μπορω να το αναθεσω σε αλλο μηχανικο? Γιατι θελω να φτιαξω και αλλα πραγματα, αλλα πρωτα πρεπει να τελειωσει αυτο. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.