Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giorgos2077

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
  2. Εννοείτε πως αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο τότε μπορεί να υψωθεί άνω του 1,5m;
  3. Το οικόπεδο είναι εξαδιαιρετου και υπάρχουν δύο κάθετες ιδιοκτησίες χωρισμένες με ένα τοιχάκι ύψους ενός μέτρου. Δεν υπάρχουν κοινοί χώροι. Θα θέλαμε αν γίνεται να αυτονομηθούν λίγο τα σπίτια μειώνοντας την οπτική επαφή μεταξύ των δύο σπιτιών. Αυτό θα απαιτούσε να υψωθεί το τοιχάκι σε τελικό ύψος τουλάχιστον 1,8m. Ίσως ο όρος "μεσοτοιχία" να ήταν άστοχος μια και δεν γνωρίζω επακριβώς την ορολογία. Αυτό που καταλαβαίνω από τα προαναφερθέντα είναι ότι ακόμα και με συμφωνία μεταξύ των δύο ιδιοκτητών το διαχωριστικό απαγορεύεται να υψωθεί πέραν του 1,5m. Και μάλιστα ότι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο τοίχο αλλά οποιαδήποτε διαχωριστική κατασκευή.
  4. Ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο Arche. Υπάρχουν δύο κτίσματα και ένα τοιχακι κοινό μεταξύ των δύο αυλών. Προκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες. Δεν υπάρχει κολλημένο κτίριο πάνω στο τοιχάκι. Ρωτώ τι άδεια χρειαζεται για να υψωθεί το τοιχάκι. Δεύτερη ερώτηση, στην περίπτωση που ο γείτονας δεν δεχτεί να υψωθεί το υπάρχον τοιχάκι, μπορώ κολλητά στο τοιχάκι αυτό από τη δική μου μεριά να κτίσω άλλο τοιχάκι πιο ψηλό από το υπάρχον; Είναι παράνομο λοιπόν;
  5. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το αν μπορούμε να αλλάξουμε το ύψος της μεσοτοιχίας (να γίνει ψηλότερο) μεταξύ δύο σπιτιών σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. Δηλαδή τι άδεια χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που ο συνιδιοκτήτης δεν δέχεται τη μετατροπή της μεσοτοιχίας, επιτρέπεται να υψώσω άλλο τοίχο κολλημένο στη μεσοτοιχία από τη δική μου πλευρά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.