Μετάβαση στο περιεχόμενο

vgram

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

vgram's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όταν λέω μισθωτός εννοώ ότι έχω σχέση εξαρτημένης εργασίας ως μισθωτός μηχανικός και το ΤΣΜΕΔΕ μου το πληρώνει ο εργοδότης. Δεν πληρώνω ΙΚΑ. Ευχαριστώ. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  2. Καλησπέρα, Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο παρακάτω. Είμαι μισθωτός νέος ηλεκτρονικός μηχανικός και σκέφτομαι παράλληλα να ανοίξω την δικιά μου επιχείρηση. Η επιχείρηση μου δεν θα είναι μελετητική αλλά θα έχει εμπορική και βιοτεχνική δράση ( θα κατασκευάζω και θα εμπορεύομαι προϊόντα). Σύμφωνα με τον οδηγό νέων μηχανικών, ο ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός μπορεί να απασχοληθεί σαν έμπορος ή βιοτέχνης. Αυτό που δεν ξέρω (και δεν περιγράφεται πουθενά στον οδηγό) είναι το νομικό καθεστώς με το οποίο ένας μηχανικός θα έχει μία βιοτεχνική ή εμπορική επιχείρηση. Όταν ο μηχανικός θέλει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας κάνει έναρξη επαγγέλματος και στην ουσία ιδρύει μια ατομική επιχείρηση με το όνομα του ως επωνυμία. Αν όμως θέλεις να κάνεις π.χ μια ατομική επιχείρηση με άλλο όνομα και αυτή θέλεις να είναι έχει εμπορική δράση τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Αν κάποιος μπορεί να με διαφώτισει……
  3. Μάξιμε ευχαριστώ. Εργάζομαι σαν μηχανικός απλά τα έργα ηλεκτρονικής δεν γνωριζώ να χρειάζονται υπογραφή για να είναι σωστά. Ένα προϊον διαπιστευμένο από ανάλογα εργαστήρια δεν χρειάζεται καμία υπογραφή για να αποδείξει ότι λειτουργεί. Θέλω( να μεταβώ στο ΤΣΜΕΔΕ μόνο και μόνο γιατί πιστεύω πως παροχές και συντάξεις είναι καλύτερες και σίγουρες.
  4. Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν μπορώ να πώ ότι κατατοπίστηκα. Υπάρχει κάποιος που να έχει πρακτική εμπειρία από την μετάβαση ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ; Ευχαριστώ.
  5. Καλημέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Εργάζομαι στην Ελλάδα 5.5 χρόνια τώρα σαν ιδιώτικος υπάλληλος. Έχω αναγνωρισμένο πτυχίο εξωτερικού σαν Ηλεκτρονικός Μηχανικός αλλά δεν έχω γραφτεί στο ΤΕΕ (και συνεπώς ούτε και στο ΤΣΜΕΔΕ). Έχω ασφάλιση ΙΚΑ. Βρίσκομαι μπροστά στο δίλημα να γραφτώ στο ΤΕΕ ή όχι. Να πώ ότι, 1) Δεν με ενδιαφέρει να εργαστώ στο δημόσιο. 2) Ως ηλεκτρονικός μηχανικός πολύ δύσκολα θα χρειαστώ να υπογράψω κάποιο έργο (δηλάδη δεν καίγομαι για την υπογραφή). 3) Δεν έχω σκόπο να δουλέψω σαν ιδιώτης μελετητής ή με μπλοκάκι. Με βάση αυτά εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αν το ΤΣΜΕΔΕ είναι καλύτερο απο το ΙΚΑ ή όχι σε σχέση με 1) Εισφορές - Παροχές 2) Σύνταξη τελική - ΕΦΑΠΑΞ. 3) Ευρωστεία ταμείου (αν και είμαι σίγουρος πως το ΤΣΜΕΔΕ είναι πολύ ανώτερο). Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.