Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHR1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by CHR1

  1. Άρα το συμπέρασμα είναι πως αν κάθε χρόνο έρχεται κάποιος μηχανικός και αλλάζει τα όρια σε μετρημένα οικόπεδα εμείς πρέπει να φέρνουμε να μετράμε κάθε χρόνο; Επίσης προανέφερα πως έκανε χρησικτησία και απέκρυψε την ύπαρξη του κτίσματος. Υπάρχουν τρία τοπογραφικά χρονολογίας 1973, 1990 και 1992 λόγω μεταβιβάσεων.
  2. Αρχικά ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν. Όπως προανέφερα το οικόπεδο και σπίτι μου βρίσκονται σε νησί της Δωδεκανήσου όπου υπάρχει το Ιταλικό Κτηματολόγιο και κάθε μερίδα είναι ένα πολύγωνο με συγκεκριμένα πλευρικά μήκη. Εάν είσαι καταπατητής έχεις περισσότερα εάν σου έχουν φάει έχεις λιγότερα. Έρχονται έξω από το σπίτι μου και φωνάζουν κλέφτες χωρίς να δώσουν τοπογραφικό γιατί ξέρουν. Πώς θα υποχρεώσω τον τοπογράφο να μου δώσει τη δουλειά του; Δεν θέλαμε και ούτε έχουμε καμία διάθεση να διεκδικήσουμε κάτι που το έχουν κτίσει. Απλά με τις συντεταγμένες και τους ορθοφωτοχάρτες που απαιτούνται τώρα στις μεταβιβάσεις θα φαινόταν ότι έχει κτίσει σε ξένο οικόπεδο και δεν μπορεί να το τακτοποιήσει. Πρέπει να πάω δικαστικά για να πάρω το τοπογραφικό της άλλης πλευράς; Χθες δέχθηκα μέχρι και επίθεση με σίδερο. Δεν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας και για τους μηχανικούς;
  3. ΠλάγιαΣυντόμευση πληκτρολογίου Ctrl Υπάρχουν ήδη στο Κτηματολόγιο τα έχουν πάρει ήδη. Αυτοί δεν παρουσιάζουν τίποτα μόνο απειλούν και παρενοχλούν.
  4. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες Didonis) Η ιδιοκτήτρια όμορου ακινήτου έφερε και οριοθέτησε πριν 1,5 χρόνο και εμφάνισε έναν τοπογράφο ο οποίος έβαλε μόνο ένα πασσαλάκι στο οικόπεδό της και όχι περιμμετρικά αυτού και μόνο με το στόμα ανέφερε πως το δικό μου ακίνητο το οποίο είναι τακτοποιημένο από το 1973 και μετρήθηκε άλλες δύο φορές ήταν λάθος. Μάλιστα από τις προγενέστερες τοπογραφήσεις μου προέκυπτε πως μέρος του ακινήτου της ήταν κτισμένο μέσα στο δικό μου ακίνητο. Σε έρευνα που ήδη ξεκίνησα διαπίστωσα πως έκανε χρησικτησία το 1992 και δεν αναφέρει την ύπαρξη του σπιτιού το οποίο είχε κτισθεί από το 1960 και αναφέρεται μόνο σε αγρό. Το σοβαρό όμως είναι πως από τη μέρα που οριοθέτησε δεν μου εμφανίζει ούτε η ίδια ούτε ο τοπογράφος της τη δουλειά του και έρχεται συνέχεια με τους συγγενείς της και δημιουργεί επεισόδια και καβγάδες για να φέρω να ξαναμετρήσω κατηγορώντας με πως εγώ της έχω καταπατήσει. Θα ήθελα να επισημάνω πως το οικόπεδό μου σε σχέση με το δικό της βρίσκεται σε υψομετρική διαφορά 2 μέτρων (το δικό μου ψηλότερα). Πώς μπορώ να υποχρεώσω τον τοπογράφο να μου παραδώσει τη δουλεία του φυσικά με συντεταγμένες και πάνω σε ορθοφωτοχάρτη; Μπορώ να κάνω καταγγελία στο ΤΕΕ και να τα ζητήσω; Τι κυρώσεις έχει κάποιος όταν κάνει χρησικτησία και δεν δηλώνει την ύπαρξη του οικοδομήματος; Τι κυρώσεις έχει κάποιος όταν χτίζει μέσα σε γειτονικό οικόπεδο και στο ίδιο σημείο έχει και ανοίγματα (πόρτες, παράθυρα); Να αναφέρω πως αυτό συμβαίνει σε περιοχή των Δωδεκανήσων όπου υπάρχει Κτηματολόγιο και πιθανότατα δε δίνει το σχέδιο γιατί αφού έχει καταπατήσει έχει ήδη περισσότερα μέτρα από αυτά που ορίζει το Κτηματολόγιο. Απλά θέλουν να με αναγκάσουν να ξαναμετρήσω ένα οικόπεδο τακτοποιημένο και ενημερωμένο στο Κτηματολόγιο για να καλύψουν τη δικιά της αυθαιρεσία. Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.