Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pinelopie79

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Pinelopie79

  1. Ζούμε στη χώρα, λοιπόν, που ο αυθερετούχος εχει περισσότερα δικαιώματα απο αυτόν που ακολουθεί τους νόμους. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας!
  2. Αρα ,όποιος τακτοποιεί αυθαίρετο στέγαστρο σε πολυκατοικία, του ανηκει τόσο το δάπεδο του ορόφου του (αυτό που τακτοποίησε δηλαδή) όσο και το στέγαστρο του? Δηλαδή δεν ουτε να βάψω το στέγαστρο απο την πάνω μεριά ?
  3. Δεν ξέρω με τι υλικό το έχει κλείσει, αλλα εχει βάλει απο πάνω εναν μπέζ σκληρό (αντιαισθητικό) μουσαμα. Θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ να επέμβω εγω? Σε ποιον ανήκει το απο πάνω κομμάτι αυτης της στέγης. Γιατι και το μπαλκόνι μου (που το κάνω εγω οτι θέλω), ειναι η στέγη του απο κάτω διαμερίσματος.
  4. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σε ένα θέμα. Εχω διαμέρισμα σε πολυκατοικία, το οποίο ειναι 2η εσοχη στο κτίσμα (Νο 2 στο σχήμα). Το αντίστοιχο διαμέρισμα στον απο κάτω όροφο,το οποίο ειναι 1η εσοχή, (Νο 1 στο σήμα) έχει κλείσει και έχει τακτοποιήσει (όπως μου ανέφερε) το μπαλκόνι του. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Επειδήτο "κλείσιμο" του μπαλκονιού του έγινε νύχτα ( 😀 ) και δεν είναι καθόλου αισθητικά όμορφο από το μπαλκόνι μου, θα ήθελα να μάθω αν στη στέγη του τακτοποιημένου κομματιού (κόκκινη γραμμή) μπορώ να επέμβω και να τοποθετήσω εγώ κάποιο υλικό απο πάνω (όπως μοκέτα κλπ). Οχι για να κάνω χρήση γιατι σίγουρα θα βρεθώ απο κάτω, αλλα καθαρά για το αισθητικό κομμάτι.
  5. Η ερώτηση μου είναι συγκεκριμένη, επιτρέπεται μια τέτοια τοποθέτηση ηλιακού σε μπαλκονι? (Και για να απαντήσω στην απορία: Ο ηλιακός βγήκε για να μονωθει η πλάκα και στη συνέχεια η συνέλευση προφανώς δεν επέτρεψε την εκ νέου εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο αφού σύμφωνα με τον νόμο είναι παράνομο)
  6. Εγώ και άλλοι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τον αναγκάσαμε να τον απομακρύνει αφού έπρεπε να μονώσουμε την πλάκα του δώματος γιατί έβαζε υγρασία.
  7. Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε για το πως (και αν μπορώ) να κινηθώ για ένα θέμα που έχω με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στον ακριβώς από κάτω όροφο πολυκατοικίας.. Για να μην σας κουράζω, επειδή αναγκάστηκε να απομακρύνει τον ηλιακό του, που βρίσκονταν πάνω από το δώμα της πολυκατοικίας, με απειλεί οτι θα τον εγκαταστήσει στο μπαλκόνι του σύμφωνα με το σχέδιο που σας παρουσιάζω. Στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται η εγκατάσταση ηλιακού πάνω σε μεταλλική κατασκευή στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του (Διαμέρισμα Νο1) Το θέμα είναι οτι η μεταλλική κατασκευή (πράσινη στο σχέδιο) θα εχει τέτοιο ύψος, όπως μου είπε, που ο ηλιακός θα βρεθεί στο ύψος του δικού μου διαμερίσματος (Διαμέρισμα Νο 2). Σας ευχαριστώ.
  8. Δεν μιλάω για απαγόρευση πρόσβασης αλλά για απαγόρευση χρήσης. Η τοποθετηση των ηλιακών και τολων τραπεζιών καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό της ταράτσας. Το θέμα μου είναι η άρνηση τους να απεγκαταστήσουν τους ηλιακούς τους.
  9. Καλησπέρα, Έχω στην κατοχή μου (τα τελευταία χρόνια) την αποθήκη ταράτσας πολυκατοικίας (ηλικίας 1970) και το διαμέρισμα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. Σύμφωνα με την σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών της πολυκατοικίας, στην αποθήκη αυτή ανήκει η αποκλειστική χρήση ολόκληρης της ταράτσας, με εξαίρεση πρόσβαση σε επαγγελματια για το μηχανοστάσιο. Ωστόσο ορισμένοι συνιδιοκτήτες, έχουν κάνει κατάληψη της ταράτσας με 2 ηλιακούς και τραπέζια. Σε ενημέρωση που τους έκανα αρνούνται να απομακρύνουν τα αντικείμενα τους. Πως μπορώ να κινηθώ ? Σας ευχαριστώ.
  10. Σας ευχαριστώ πολύ @ΙΑΣΟΝΑΣ. Δρομολόγησα ήδη την πρόταση σου.
  11. Έχει χιλιοστά, και είναι οριζόντια ιδιοκτησία όπου ορίζεται στη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών.
  12. Δυστυχώς τον συμβολαιογράφο δεν τον επιλέγω εγώ, αλλά ο αγοραστής, και δυστυχώς δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος ώστε να καταλάβω που κολλάει το θέμα. Ο δικός μου συμβολαιογράφο που πήγα όλα τα έγγραφα μου ανέφερε οτι μπορεί να γίνει η πώληση.
  13. Καλησπέρα σας, Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας. Σκοπεύω να πουλήσω ένα ακίνητο κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο συμβολαιογράφος του αγοραστη κολλάει στην τακτοποίηση του ακινήτου. Να σας αναφέρω ότι το ακίνητο είναι ένας χώρος 35 τετραγωνικά στο δώμα 4οροφης πολυκατοικιας στο οποίο έχει την αποκλειστική χρήση ολόκληρου του δώματος (ταράτσας). Η αποκλειστική χρήση προκύπτει από την σύσταση της πολυκατοικίας. Ο μηχανικός κατά την αυτοψία βρήκε 5,5 τετραγωνικά παραπάνω (τα οποία μάλλον είχε προσθέσει ο παππούς μου) τα οποία όπως μου ανέφερε, είναι κοινόχρηστος χώρος, ανήκουν στο δώμα (αποκλειστική χρήση) και όχι στο ακίνητο. Επειδή έχω την αποκλειστική χρήση, ο μηχανικός προχώρησε στη τακτοποίηση, ωστόσο ο συμβολαιογράφος αρνείται να προχωρήσει στην αγοραπωλησία. Καμία βοήθεια?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.