Μετάβαση στο περιεχόμενο

bstamati

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πρόσφατα ,μετά απο επίσκεψη στην πολεοδομία και ανάκτηση ολόκληρου του φακέλου της πολυκατοικίας (η οποία αποπερατώθει τον Ιανουάριο του 2001 ,το σπίτι το αγόρασα μέσα στο 2009 και έχει 20 διαμερίσματα) ανακάλυψα οτι ο ανελκυστηρας της πολυκατοικίας (υπόγειο,ισόγειο και 7 όροφοι) δεν είναι αυτός που περιγράφεται στην σχετική μελέτη. Εχει τοποθετηθεί μηχανικός 5 ατόμων ενώ η μελέτη αναφέρει υδραυλικό 8 ατόμων.Επίσης δεν έχω διευρινήσει ακόμη την ύπαρξη ή μη άδειας λειτουργίας του ανελκυστήρα. Ποιά η ευθύνη του μηχανικού που συνέταξε την μελέτη? ( είναι ο ίδιος που είχε και την επίβλεψη). Να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου ή να κινηθώ νομικά κατά παντός εμπλεκομένου ?( μηχανικού ,κατασκευαστή ,οικοπεδούχων,εγκαταστάτη,διαχειριστών ).
  2. Η γκαραζόπορτα θα είναι χειροκίνητη όχι ηλεκτροκίνητη. Η συναίνεση των συνιδιοκτητών, τυπικά απαιτήται άλλα προκειμένου να προστατέψω τα περιουσιακά μου στοιχεία προτιμώ να κάνω υπέρβαση του κανονισμού της πολυκατοικίας ,δεδομένου βεβαίως οτι οι πολεοδομικές παρανομίες στο υπόγειο (γκαραζ και χώροι αποθηκών) είναι πολλαπλές (επιπλέων εκσκαφές για ανοιγμα αποθηκών και πώληση θεσεων σταθμευσης που δεν ιφίστανται στα σχέδια της Πολεοδομίας).
  3. Ιδιαίτερα χρήσιμη η παρατήρηση της πιθανής αλλαγής χρήσης. Αλλά με "κινητό τοιχο" τεκμηριωνεται η αλλαγη χρήσης ? Ο σκοπός είναι να προστατευθεί το αυτοκίνητο απο κίνδυνο κλοπής ή/και κακόβουλης ενέργειας, διότι έχουμε συνεχείς παραβιάσεις του υπόγειου χώρου ( ξήλωμα της γκαραζόπορτας ) , με αδυναμία να συνενοηθούμε οι πέντε συνιδιοκτήτες για τις ενέργειες μας.
  4. Καλημέρα, Είμαι ιδιοκτήτης μίας εκ των πέντε υπογείων θέσεων στάθμευσης ( ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες ) σε πολυκατοικία .Στην ράμπα ανόδου/καθόδου υπάρχει ανοιγόμενη ηλεκτροκίνητη γκαραζόπορτα . Απαιτείται άδεια για να τοποθετήσω δικιά μου χειροκίνητη γκαραζόπορτα στον ιδιωτικό μου χώρο ?
  5. Καλημέρα, Εχω μια περίπτωση ενός κτιρίου όπου στο ισόγειο υπάρχει ταβέρνα η οποία δεν λειτουργεί.Περιμετρικά υπάρχει σιδερένιο πλαίσιο με τζαμαρίες οι οποίες πρόσφατα έσπασαν και επίσης τα σιδερένια πλαίσια έχουν διαβρωθεί (σαπίσει ) και τίθεται θέμα ασφαλείας. Σ'αυτη την περίπτωση τι είδους άδεια απαιτήται για να απομακρυνθούν τα πλαίσια και τα υπόλοιπα τζάμια ?Να διεκρινήσω οτι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν ξανά με καινούργια. Εμπλέκεται η πολεοδομία ή μπορεί να δώσει άδεια και η αστυνομία η άλλη υπηρεσία? Το ρωτώ αυτό διότι η αρχική άδεια του κτιρίου ήταν για κατοικίες η οποίες κτίστηκαν μερικώς ( Α' οροφος ), μεταγενέστερα εκδόθηκε άδεια για το μαγαζί στο ισόγειο (αλλαγή χρήσης ? ) και σε τρίτη φάση συντάχθηκε ξανά συμβόλαιο οριζοντίων ιδιοκτησιών όπου το ένα μέρος της επιφάνειας του μαγαζιού μετατράπηκε σε κατοικία (επικαλούμενοι οι συνιδιοκτήτες την αρχική άδεια η οποία μάλλον δεν ανανεώθηκε ).Σε τέταρτη φάση προστέθηκε στέγη ( πάλι με επίκληση της αρχικής άδειας και με αλλαγμένα τα αρχικά σχέδια ). Σαφώς υπάρχουν πολλές πολεοδομικές παραβάσεις και ο σκοπός είναι να απομακρυνθούν τα πλαίσια και τα τζάμια διότι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται οι περίοικοι για την επικινδυνότητα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.