Μετάβαση στο περιεχόμενο

Manionas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα, Συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας έχει ξεκινήσει ανακαίνιση στο διαμέρισμά του. Διαπίστωσα ότι έχει αφαιρέσει σε κάποια σημεία (εντός της ιδιοκτησίας του) τοιχοποιία, μάλλον για να αλλάξει διαρρύθμιση. Ωστόσο κατά την απομάκρυνση της τοιχοποιίας, σε κάποιες κολώνες και δοκάρια εμφανίστηκαν σίδερα. Χωρίς να έχω γνώσης μηχανικού, τόσο τα δοκάρια όσο και οι κολώνες,πιστεύω οτι χρίζουν τουλάχιστον επισκευής. Παρόλα αυτά, και ενώ ο συνιδιοκτήτης με διαβεβαίωσε οτι ο μηχανικός του θα το ελέγξει και θα τις επισκευάσει, σήμερα ξεκίνησαν εργασίες τοποθέτησης γυψοσανίδας για την καινούργια διαρρύθμιση. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνω θα κρύψει το πρόβλημα μέσα στις γυψοσανίδες. Τι ενέργειες μπορώ να κάνω?
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
  3. Καλησπέρα, αγόρασα και ανακαινίζω ένα διαμέρισμα το οποίο είχε κομμένη παροχή ρεύματος για παραπάνω από 25-30 χρόνια. Παράλληλα επειδή το ακίνητο είναι παλιό (δεκαετίας 60) αλλάξαμε και το καλώδιο παροχής ρεύματος του σπιτιού. Το νέο καλώδιο "περιμένει" στο ρολόι της ΔΕΗ. Θα ήθελα οποίος γνωρίζει να μου απαντήσει: 1. Ποια η διαδικασία για την σύνδεση του νέου καλωδίου με το ρολόι ? 2. Ποια η διαδικασία αλλαγής του ρολογιού ( πρέπει να είναι ιδιας ηλικίας με το ακίνητο) ? Σας ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα, Πρόκειται να προβώ σε αγορά ενός διαμερίσματος. Το διαμέρισμα αυτό, στην ουσία είναι δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, όπου έχει σπάσει ένας τοίχος και έχουν ενωθεί. Έχει γίνει τακτοποιήση με τον τελευταίο νόμο (για άλλες παραβάσεις) και στη τεχνική έκθεση του μηχανικού αναφέρει και την ενοποίηση. Ωστόσο δεν έχει γίνει τροποποίηση συσταστασεις ΟΙ της πολυκατοικίας(αφού η σύσταση δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα). Με όλα τα παραπάνω το διαμέρισμα φαίνεται σαν δυο ΟΙ, αλλά στην τακτοποιηση-βεβαιωση μηχανικού φαίνεται σαν ένα. Ο συμβολαιογράφος μου, μου εξήγησε ότι μπορεί να γίνει αγορά, αλλά στο συμβολαιο θα φαίνονται οι δύο ΟΙ και θα πρέπει να αναγράφεται και η τεχνική έκθεση του μηχανικού. Αξίζει να ασχοληθώ? Ή θα έχω μελλοντικό πρόβλημα με τους τίτλους? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.