Μετάβαση στο περιεχόμενο

MISTOKLAS

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από MISTOKLAS

  1. Καλησπέρα!

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο άμεση και κατατοπιστική απάντηση.

    Είναι απίστευτα βοηθητικά (και λίγο αποτρεπτικά :P) όσα μου περιέγραψες.

    Θα ευχηθώ και στους δυο μας καλή τύχη με αυτούς που έχουμε μπλέξει, και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

    Και πάλι ευχαριστώ πολύ και καλά ξεμπερδέματα.

    • Thanks 1
  2. On 5/2/2020 at 1:26 AM, ZoeLKP said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι, αποφάσισα να εγγραφώ στο πολύ χρήσιμο forum καθώς χρειάζομαι τη συμβουλή σας μιας και από τις υπηρεσίες δεν έβγαλα πολύ νόημα (όταν απαντούν).

    Είμαι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΕ εδώ και 5 χρόνια αν και μηχανικός. Έκανα έναρξη ως προγραμματιστής-αναλυτής για τη δουλειά που είχα τότε, και επειδή το αντικείμενο ήταν άσχετο με τον τομέα που έχω σπουδάσει αποφάσισα (καλώς η κακώς δεν έχω καταλήξει ακόμη) να ασφαλιστώ στον ΟΑΕΕ. Μάλιστα είχα βρει τη δουλειά προτού πάρω το πτυχίο μου, οπότε για να μην περιμένω και εξετάσεις τεε, γράφτηκα στον ΟΑΕΕ σαν ελεύθερος επαγγελματίας και πορεύτηκα έτσι. Τον Οκτώβρη του 2019 αποφάσισα να δώσω τις εξετάσεις επιτέλους στο ΤΕΕ και κάποια στιγμή να μπω ΤΣΜΕΔΕ. Η στιγμή αυτή τελικά ήρθε τώρα, οπότε πρέπει να αλλάξω τους ΚΑΔ μου στη ΔΟΥ και να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ. Έχω κάνει την αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ έγινε δεκτή και τώρα περιμένω από τη ΔΟΥ «τη βεβαίωση έναρξης άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Μετά από ατό το σύντομο βιογραφικό, το ερώτημα είναι το εξής, θα πρέπει να κάνω διαγραφή από ΟΑΕΕ, διακοπή της επιχείρησης και έναρξη νέας επιχείρησης ή αρκεί διαγραφή από τον ΟΑΕΕ και απλή αλλαγή των ΚΑΔ καθώς ο φορέας ασφάλισης είναι ενιαίος πλέον? Υπάρχει συνάδελφος που αντιμετώπισε το ίδιο ζήτημα μετά την «ενοποίηση» των ταμείων? Ευχαριστώ πολύ!

    Καλησπέρα @ZoeLKP 

    Έχει περάσει καιρός που άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά τώρα έφτασε η στιγμή να με απασχολήσει και εμένα.

    Είμαι ακριβώς στην φάση αυτή που ήσουνα (δλδ ελεύθερος επαγγελματίας στον ΟΑΕΕ που μόλις πηρα το πτυχίο, γράφτηκα στο ΤΕΕ και μπορώ να μπω στο ΤΣΜΕΔΕ και να αλλάξω ΚΑΔ), έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες και θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω αν έβγαλες άκρη και πως το αντιμετώπισες (αν το αντιμετώπισες) τελικά.

    Θα μπορούσες να μου περιγράψεις συνοπτικά τα βήματα που ακολούθησες για να διαγραφείς από τον ΟΑΕΕ, να εγγραφείς στο ΤΣΜΕΔΕ και να αλλάξεις ΚΑΔ?

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.