Μετάβαση στο περιεχόμενο

E. D.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Γεια σου KFil, Τι διαστάσεις να αφαιρέσω για τα επιχρίσματα; Ευχαριστώ
  2. Έχουμε την εξής περίπτωση μονοκατοικίας: 1. Πλάτος 8,52 (περιλαμβάνω 1 επίχρισμα και μαρμαράκι) 2. Βάθος 9,51 (περιλαμβάνω 2 επιχρίσματα). 3. Εμβ = 80,82 τ.μ. 2. Άδεια 80 τ.μ. (του 1972) Άρα απόκλιση < 2% εντός ανοχής. Σωστά; Το κτίριο είναι 20 εκ εντός του ρυμοτομούμενου τμήματος του οικοπέδου. Συγκεκριμένα απέχει από το πεζοδρόμιο 3,8 αντί 4 μέτρα. Αρα 1,74 τμ εντός του ρυμοτομούμενου οικοπέδου. Αυτή η περίπτωση εμπίπτει στο κανόνα 2% ανοχής ή το κτίριο χρειάζεται τακτοποίηση ή κατεδάφιση ή τι συμφέρει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη και τη περίπτωση μελλοντικής δόμησης; Πλέον οι όροι δόμησης έχουν αλλάξει, νομίζω 40% κάλυψη του οικοπέδου, που'ναι 173 τμ και σύνολο δόμησης 186,9 (νομίζω!).
  3. Αυτό απαντά στο δεύτερο ερώτημα. Επίσης ευχαριστώ και για τις πρακτικές συμβουλές που αφορούν τον ηλιακό. Τις βρίσκω χρήσιμες.
  4. Γεια σας, Εξετάζω το ενδεχόμενο αίτησης σε κάποιο απο τα προγράμματα «Εξοικονομώ – Aυτονομώ» που εμφανίζονται κατά καιρούς για επιδοτούμενη ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος, για αντικατάσταση κουφωμάτων, ΖΝΧ, εξωτερική θερμομόνωση κ.λ.π. Βλέπω όμως εδώ ότι η «Προσθήκη μόνωσης εξωτερικά στις όψεις» θεωρείται πολεοδομική παράβαση του Ν.4495/17: https://www.ota24.gr/diadikasia-taktopoiisis-afthairetou-ta-vimata-pou-prepei-na-kanete-gia-na-nomimopoiithei/ Μου διαφεύγει κάτι εδώ ή πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις; ---------------------------------------------------------------------- ΥΓ: αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι ο ηλιακός αλλά διάβασα και τα υπόλοιπα.
  5. Ευχαριστώ Δ. G.M. για την άμμεση ανταπόκριση. Στο σκεπτικό του παραδείγματος που αναφέρεις διαβάζουμε ότι τα νερά της βροχής καταλήγουν στο σημείο που σταθμεύουν το όχημα τους οι ενάγοντες. Στη δική μου περίπτωση τα νερά της βροχής από τα κεραμίδια της πέργκολας του γείτονα στο 1ο διέρχονται αλλά δεν καταλήγουν στο δικό μας οικόπεδο. Το οριζόντιο λούκι διαμέτρου 10-15 εκ. είναι μέσα στο οικόπεδο μας.
  6. Γειά σας, Θέλω να ρωτήσω πόση απόσταση πρέπει να ΄χει π.χ. μια τέντα ισογείου που ετοιμάζει (στο μέτρημα είναι) ο γείτονας στη πίσω αυλή του από τα όρια του οικοπέδου μου ώστε και η όποια απορροή των υδάτων (βροχής) της τέντας του να γίνεται μέσα στο οικόπεδο του. Σημειωτέον ότι ο μαντρότοιχος που είχαν φτιάξει είναι στα όρια αλλά μέσα στο δικό μας οικόπεδο και ο διάδρομος μας εκεί είναι ήδη πολύ στενός (60-70 εκ) για οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να βάλει π.χ. και πάνω στο μαντρότοιχο βάσεις επειδή τον είχαν φτιάξει αυτοί παρόλω που εκεί είναι εμφανώς (και μετρημένο) το δικό μας οικόπεδο; Την προηγούμενη φορά που έφτιαξε πέργκολα με κεραμίδια στο 1ο όροφο (ίδια πλευρά, πιο δεξιά), τα κεραμίδια έφτασαν ως το όριο των δυο οικοπέδων με αποτέλεσμα το οριζόντιο τμήμα (λούκι) της απορροής υδάτων που τοποθετήθηκε στο τέλος να βρίσκεται πλέον μέσα στο δικό μας οικόπεδο. Το κάθετο τμήμα μετά γυρνάει πίσω στο δική τους βεράντα. Έχει τυπικά κάποιος τέτοια δικαίωματα για τεχνικούς λόγους ή ίσως μας έχει κάνει επί της ουσίας χάρη και θα μπορούσουν τα νερά απλά να πέφτουν σε εμάς χωρίς να έχουμε δικαίωμα ένστασης; Σημειωτέον, δεν είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης στο κτίριο που μένω. Δικαιούται κάποιος άλλος ιδιοκτήτης να δώσει το ΟΚ; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.