Μετάβαση στο περιεχόμενο

StZ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΠΑΤΡΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

StZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. φίλε tectonator για να μην επαναμβανομαστε: "Ναι έκανα Beng + MSc ως 2 ξεχωριστά πτυχία, τα οποία ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ όπως χαρακτηριστικα αναφέρεται στο χαρτί της Ισοτιμίας του παλαι ποτέ ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνωρίζονται ώς ΙΣΟΤΙΜΑ του Διπλώματος του Πολυτεχνείου. Τώρα όταν και αν θα περάσει η νομοθεσία περί Διπλώματος Πολυτεχνείου ΙΣΟΤΙΜΟΥ με πτυχίο + Master ΤΟΤΕ .... φαντάζομαι θα "διορθωθούν" και οι πάσης φύσεως συμβάσεις εργασίας ..."
  2. Χαιρετω την κοινοτητα των Mηχανικων μιας και ειμαι νεο μελος και αυτο ειναι το πρωτο μου μηνυμα. Ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος, έχω σπουδασει στην Αγγλια (ΒΕng τεσσαρων ετων με εργασια στην βιομηχανια) και στη συνεχεια εκανα και Master. Περνωντας απο το Δικατσα πηρα την αναγνωριση χωρις κανενα μαθημα. Στη συνεχεια απο το ΤΕΕ οπου μεσα σε 15 λεπτα ειχα καθαρισει μιας και το αντικειμενο ηταν παντελως αγνωστο σε ολους τους εξεταστες της επιτροπης. Τωρα μετα απο πολλα χρονια βρισκομαι στην ΕΑΣ και εχει τεθει ενα θεμα μισθοδοσιας. Για 7 χρονια πληρωνομαι με την ΣΣΕ της εταιριας και παιρνω εναν Α μισθο. Καποιος συναδελφος ομως με ενημερωσε για την συμβαση του ΣΤΕΒ. Ψαχνοντας λιγο περισσοτερο βρηκα οτι με την εφαρμογη της συμβασης του ΣΤΕΒ ο μισθος μου θα αυξηθει κατα 250 ευρω περιπου το μηνα. Το καλο ειναι οτι αυτα τα δικαιουμαι και για 5 χρονια αναδρομικα! Ομως επειδη ειμαστε Ελλαδα προσπαθουν με οτι δικαιολογια βρισκουν να μου μειωσουν το νεο μισθο και φυσικα τα αναδρομικα. Η τελευταια δικαιολογια ειναι οτι δεν δικαιουμαι το επιδομα του Master γιατι το πτυχιο μου με το Master ειναι ισοτιμο με ενα Ελληνικο πτυχιο. Διαβαζοντας την συμβαση του ΣΤΕΒ, βλεπω οτι στο πεδιο εφαρμογης της συμβασης αναφερει: "Στις διατάξεις της παρούσας υπάγονται οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, απόφοιτοι Α.Ε.Ι., Πολυτεχνικών ή Πανεπιστημιακών Σχολών του εσωτερικού και των ισοτίμων με αυτές σχολών του εξωτερικού, των ειδικοτήτων Μηχανικοί Μηχανολόγοι ...". Οσον ομως αφορα το επιδομα Master αναφερεται: "...επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών εκ ποσοστού 8% στους εργαζόμενους, που έχουν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master.", χωρις να διαχωριζει μεταξυ πτυχιου εξωτερικου ή Ελληνικο. Χωρις δηλαδη να λεει οτι εαν εχεις πτυχιο εξωτερικου τοτε δεν παιρνεις το επιδομα Master αλλα εαν εχεις πτυχιο Ελληνικο τοτε το δικαιουσαι. Θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιος Μηχανολογος Μηχανικος με πτυχιο εξωτερικου και Master, να πληρωνεται με την συμβαση του ΣΤΕΒ και να παιρνει το επιδομα Master που θα μπορουσε να με βοηθησει. Βεβαιως η ερωτηση προς ολους που γνωριζουν σχετικα με το θεμα. Σας ευχαριστω, Σταυρος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.