Μετάβαση στο περιεχόμενο

agapaki46

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by agapaki46

  1. Α. Ειδα μεσα στο νομο 4759 στο αρθρο 99 το παρακατω και σκέφτηκα οτι ο ιδιος ο 4759 οριζει οτι υπερεχει το ΠΔ και συνεπως δεν υπαρχει προβλημα. Πώς σας φαίνεται? 5. α) Οι ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, με την επιφύλαξη της περ. β΄, κατισχύουν των γενικών διατάξεων, που περιέχονται στον παρόντα νόμο. β) Οι διατάξεις του παρόντος κατισχύουν των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, όπως αποφάσεων περιφερειάρχη/νομάρχη και πράξεων Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες θεσπίζονται όροι δόμησης, όπως ύψος, ποσοστό κάλυψης, αριθμός ορόφων, θέση υπογείου, εκτός από: 1) οποιουδήποτε είδους διατάγματα, 2) πράξεις, με τις οποίες θεσπίζονται ειδικές και εντοπισμένες ρυθμίσεις, όπως για διατηρητέα κτίρια, μνημεία, και ειδικά κτίρια. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ορίζεται η μη εφαρμογή των παραπάνω κανονιστικών πράξεων της διοίκησης. Β. Επιπλέον αναρωτιεμαι αν ισχυει το εξης: πραγματοποιούμενη κάλυψη + θέσεις στάθμευσης < επιτρεπόμενη κάλυψη προσαυξημένη κατά 10 % διοτι στην περιπτωση μας αυτο ισχυει, δηλαδη η μεγιστη επιτρεπομενη καλυψη ειναι πολυ μικροτερη της επιτρεπομενης και μαζι με τις 3 θεσεις σταθμευσης μετα βιας φτανει την επιτρεπομενη καλυψη τη συνολικη
  2. τι ειναι η ανυπακοη μεσω κατ3 ? επισης, δεν αρκει που ο ιδιος ο νομος δηλωνει ρητα οτι ΔΕΝ κατισχυει σε σχεση με οποιοδηποτε πδ ?
  3. Θελω να βγαλω οικ. αδεια για 3 υπαιθριες θεσεις σε οικοπεδο 429 τμ και καλυψη 40% = 171 τμ Παρακαλώ τη βοήθειά σας σχετικά με το νομο 4759/2020 το άρθρο 108 και την παράγραφο 2: Στην περίπτωση που δημιουργούνται υπαίθριοι χώροι στάθμευσης με μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια έως 10% της επιτρεπόμενης κάλυψης, τότε ο υπολογισμός των 2/3 της υποχρεωτικής φύτευσης λαμβάνεται επί του απομειούμενου κατά τα ανωτέρω υποχρεωτικά ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου. Μιλησα με 2 πολεοδομίες και ο τροπος που ερμηνευουν και οι δυο αυτην την παραγραφο είναι ότι πλεον δεν ισχύει ο κανονας επιτρ. καλυψη+10%, δηλαδή επιπλέον 10% του οικοπεδου, αλλά είναι 10% πάνω στην κάλυψη, δηλαδή 0,4% του οικοπεδου! που σημαινει οτι απο εκει που θεωρουσα οτι εχω 10% επι 429 τμ = 42 τμ για υπαιθριες θεσεις και μπορω ανετα να φτιαξω 3, τωρα έχω 10% επί 171 τμ = 17 τμ και μπορω να φτιαξω μονο μια, δεδομενου οτι οι ελαχιστες διαστασεις καθε θεσης ειναι 10,125 τμ. Σας παρακαλω πειτε μου, ειναι οντως ετσι? Κι αν δεν ειναι τι κανω για να ξεπερασω αυτο το προβλημα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.