Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τασος83

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Τασος83

  1. Καταλαβαίνω τι λες . Απλά η μηχανικός που διάλεξα κάνει γενικά τα εξοικονομώ και θα πληρωθεί κανονικά δεν ζητάω κάποια μπακαλίστικη λύση , θέλω να βάλω την σωστή αντλία για το σπίτι μου ! Με οσα ακούω πρέπει να βρω στην ουσία κάποιον που να μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη μελέτη και να μου πει κανονικά τι αντλία χρειάζομαι. Οποτε γενικα δεν ειναι η ευκολη λυση που γραφουν , 12kw εως 120τμ , 14kw εως 140τμ , και 16kw πανω απο 160τ.μ , ειναι ποιο συνθετο το θεμα!
  2. Δυστυχώς δεν έχω μέτρο συγκρίσεις γιατί το σπίτι δεν είχε καθόλου θέρμανση πριν μόνο με A/C ... μεγαλη διαφορα ομως 118 τμ και να μου λες 8αρα α/θ θα ειμαι μια χαρα και οι αλλοι για 14αρα και 16αρα να λενε... εχω χασει την μπαλα! πφφφ
  3. Καλησπέρα στην παρέα! Κι εγώ από την πλευρά μου ψάχνω να μπω σε αυτό το εξοικονομώ που τρέχει τώρα και να βάλω αντλία θέρμανσης! Αλλά έχω χάσει την μπάλα! Το σπίτι είναι 118 τετραγωνικά μονοκατοικία στην Αίγινα με θερμομόνωση στην ταράτσα 8άρη και κελύφος 5άρη. Θέλω να την δουλέψω με σώματα! Μου πρότειναν την ELDA16D3W17 Daikin Altherma 3 m monoblock 16kw και μια ακόμα EDLA14D3V3 R32 14 KW DAIKIN monoblock... τι κάνουμε; Το βασικό είναι ότι λόγω του εξοικονομώ πρέπει να διαλέξω κατηγορία και η 14άρα είναι στην κατηγορία 2 μαζί με 10-12-14, ενώ η 16άρα είναι στην 3η με 16-18-24... το θέμα μου είναι μήπως η 16άρα για εμένα είναι υπερβολή και θα καίω παραπάνω από την 14; Ή θα είμαι μια χαρά με την 16άρα; Φυσικα εχω βαλει μηχανικο που θα μου κανει το εξοικονομω αλλα το συγκεκριμενο με εχει αφησει εμενα να επιλεξω .... Την γνωμη σας με την εμπειρια σας ?
  4. Δημήτρη όπως είπες ειναι 3 οικόπεδα τα 2 εχουν σπιτια μεσα και υπάρχει και ενα ακομα 200τ.μ που ο τοπογράφος μου ειπε οτι εχω δικαίωμα να χτισω 30τ.μ . Απλα επειδή την αποθήκη την θελω για να βαλω 3 ιντεξιον και να βαλω κουτες για πραγματα του σπιτιου , γιατι να μπλεξω με δεη και νερο ? Γιαυτο αναφερω την χρηση της αποθηκης! Οποτε το ερωτημα ειναι : Για να φτιαξω μια αποθήκη για τα πράγματα του σπιτιού , υπάρχει κάποια συγκεκριμένη άδεια ?... και μια άδεια για μια τέτοια αποθήκη τι κόστος έχει ? Και τι γνώμη σας . Αποθήκη με πανελ ή κατι αλλο ( οικονομική λύση)? οποτε το ξαναλεω Δημητρη οτι φτιαξω θελω να ειναι νομιμο και για τα παιδια μου στο μέλλον .... Γιαυτό μπήκα εδώ να κάνω ερωτήσεις μήπως βρω άκρη... !!!
  5. Καλήμερα! Έχω ενα οικόπεδο 200 τετραγωνικά και θέλω να βάλω δυο αποθήκες . Εχω το δικαίωμα να χτίσω 30 τετραγωνικά . και θέλω να τα μοιράσω σε 2 χ 15 τ.μ ! το οικόπεδο συνορεύει δίπλα απο το δικο μου σπίτι (με το δικο του οικόπεδο ) και 1 ακομα σπιτι γιαυτο και θελω να φτιαξω 2 αποθήκες ξεχωριστές . Οι αποθήκες θα ειναι για απλη χρήση πράγματα του σπιτιού ! Θα ηθελα μια φτηνή λύση ... Γενικά δεν θέλω να χτίσω με μπετό θέλω κατι απλο ας πουμε με πανελ ... Και αν ξερει κάποιος τι άδεια πρέπει να βγάλω ? και τι κόστος περίπου για 30τ.μ μη ηλεκτροδοτουμενο .!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.