Μετάβαση στο περιεχόμενο

GiorgosPappas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GiorgosPappas

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Η εργασία για την οποία ζητήθηκε το τοπογραφικό, ήταν αυτό να είναι κατάλληλο για μεταβίβαση ακινήτου. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω, είναι αν ο λόγος που δεν γράφτηκε η πραγματική ημερομηνία ήταν "εκ του πονηρού", ή όχι. Ουδέποτε υπήρξε κάποια ενημέρωση, έγγραφη ή προφορική, ότι "θα βάλω προγενέστερη ημερομηνία, γιατί αν βάλω σημερινή θα σου κοστίσει παραπάνω και δεν το χρειάζεσαι".
  2. Καλησπέρα σας, Έχει προκύψει ένα μπέρδεμα με το 2μιση ετών τοπογραφικό μου, σε μια μεταβίβαση ακινήτου που κάνω και θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού. Τέλη του 2018 έκανα σύγχρονο τοπογραφικό (με συντεταγμένες ΕΓΣΑ κτλ) για να χρησιμοποιηθεί για μεταβίβαση ακινήτου. Η μεταβίβαση τελικά δεν προχώρησε τότε για διάφορους λόγους. Να σημειώσω, ότι το τοπογραφικό αναγράφει πάνω ημερομηνία "Απρίλιος 2018" παρά το γεγονός ότι έγινε Δεκέμβριο του '18, αλλά σε αυτήν την λεπτομέρεια δεν είχα δώσει τότε σημασία. Τώρα που έχει βρεθεί άλλος αγοραστής για το ακίνητο προέκυψε ότι το εν λόγω τοπογραφικό δεν είναι κατάλληλο, γιατί δεν είναι αναρτημένο στο Κτηματολόγιο. Για να γίνει κατάλληλο, από ότι πληροφορήθηκα, χρειάζεται επικαιροποίηση. Υποψιάζομαι ότι ο μηχανικός που συνέταξε το εν λόγω τοπογραφικό, ανέγραψε προγενέστερη ημερομηνία σύνταξης ακριβώς για να αποφύγει την ανάρτηση στο Κτηματολόγιο, καθώς από ότι διαβάζω, πριν από τον Ιούλιο του 2018 η ανάρτηση δεν ήταν υποχρεωτική. Όταν συντάχθηκε το συγκεκριμένο τοπογραφικό, γίνονταν δεκτά για μεταβίβαση τα τοπογραφικά που δεν ήταν αναρτημένα στο Κτηματολόγιο, εφόσον πληρούσαν τις υπόλοιπες προδιαγραφές. Οπότε, τότε το τοπογραφικό που είχα στα χέρια μου ήταν κατάλληλο. Ωστόσο, από κάποια στιγμή μέσα στο 2020 -αν δεν κάνω λάθος- τα τοπογραφικά που χρησιμοποιούνται για μεταβιβάσεις ακινήτων, πλέον πρέπει να είναι αναρτημένα και στο Κτηματολόγιο, ως εκ τούτου το τοπογραφικό που έχω είναι πλέον ακατάλληλο για την δουλειά που το έβγαλα. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού, καθώς εγώ ειδικός δεν είμαι, αν μπορεί να "στέκει" το παραπάνω σενάριο. Αν δηλαδή για τον παραπάνω λόγο, μπορεί ένας μηχανικός να ανέγραψε προγενέστερη ημερομηνία της πραγματικής σε ένα τοπογραφικό, ώστε να αποφύγει να το αναρτήσει τότε στο Κτηματολόγιο. Αν η τότε παράλειψή του μπορεί να είναι η αιτία που τώρα πρέπει να "τρέχω και να μην φτάνω" και να κινδυνεύει να χαλάσει η μεταβίβαση, επειδή ένα νέο τοπογραφικό είναι ακατάλληλο για την δουλειά για την οποία συντάχθηκε, μόλις 2μιση χρόνια μετά την σύνταξή του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.