Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντρεας Κ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Σχετικά με την έρευνα που θα κάνει ο Μηχανικος για να περαστούν σωλήνες από άλλο σημείο, αυτό δεν είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών του πρώτου ορόφου; Γιατί θα πρέπει να επωμιστώ αυτό το έξοδο και όλη τη διαδικασία; Τώρα όσον αφορά την παλαιότητα, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα κτίσματα παλαιά, θα υπάρχει νομοθεσία και πολεοδομική ρύθμιση για να τα κάνει βιώσιμα και να προστατεύει νέους ιδιοκτήτες. Αλλιώς ας απαγόρευαν κάθε είδους μεταβίβαση, Υποχρεώνοντας τον άλλον να το κτίσει εκ νέου! (Φαντάζεστε τι θα γινόταν; Η μισή Ελλάδα θα ήταν στα κάγκελα!) Πάντως, λογικά και μόνο να το δούμε, δεν είμαι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης να μην έχει τον πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε περνάει από το σπίτι του, χωρίς άδεια (υδραυλική μελέτη) και δεν καλύπτετε από δομικά υλικά! Κάποια νομοθεσία θα υπάρχει, αλλά επειδή ζούμε στη χώρα του παραλόγου (ειδικά σε θέματα πολεοδομικά), είπα να κάνω μια πρώτη έρευνα αρχίζοντας από εδώ για να πάρω μια ιδέα πριν ψάξω (και πληρώσω) για μηχανικό ή δικηγόρο. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα, παρακαλώ τη βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Πρόσφατα η μητέρα μου μου έκανε γονική παροχή ένα ισόγειο διαμέρισμα κατασκευής του 55, όπου το 1969 όταν προστέθηκε ο επάνω όροφος, τρυπήσαν την πλάκα και πέρασαν σωλήνες αποχέτευσης μέσα από το σπίτι μου. Σύμφωνα με τα σχέδια του 55 το σπίτι μου στο ισόγειο δεν έχει κάποια αυθαίρετη δόμηση και στα σχέδια του 69 (όταν χτίστηκε ο πρώτος όροφος), ούτε στα σχέδια του 94 ( όταν χτίστηκε ο δεύτερος όροφος) δεν υπάρχει υδραυλική μελέτη του πρώτου ορόφου. Το σπίτι μου, εκτός ότι χάνει εμπορική αξία και ειναι Αντιαισθητικό (να ακούς τα λίματα των άλλον να περνούν πάνω από το κρεβάτι σου), δεν ξέρω και κατά ποσό ειναι υγιεινό να ζει κάνει έτσι. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου δεν θέλει να κάνει κάτι να το αλλάξει αλλά και εγώ δεν μπορώ να ζήσω έτσι. Ξέρετε τι προβλέπει η πολεοδομία και ο νόμος σε αυτή την υπόθεση; Μπορώ να τον αναγκάσω να κάνει εκ νέου υδραυλική μελέτη και εγκατάσταση; Μπορώ να σφράγισω τις σωλήνες με κάποιο τρόπο και να με προστατεύσει η νομοθεσία; Έχει έρθει κάποιος άλλος σε παρόμοια θέση και ποια ήταν η κατάληξη; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  3. Δηλαδή μπορεί κάποιος να τακτοποιήσει ένα χώρο που οριζόταν ως κοινόχρηστος, χωρίς τη συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών; Επειδή κατά το κτίσιμο, παρουσίασε ψευδή σχέδια; Αλλά έγραφαν τα σχέδια και άλλα έκανε; Και η πολεοδομία δέχτηκε κάτι τέτοιο χωρίς την έγκριση των υπολοίπων ιδιοκτητών;
  4. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σας. Πράγματι εκ κατασκευής τον έκλεισαν τον χώρο παρόλο που στα σχέδια φαίνεται ότι υπάρχει χώρος για ασανσέρ. Ξέρετε πως μπορώ να δω αν έχει γίνει τακτοποίηση με τον νόμο 4495/2017; Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα σας. Μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω παρακαλώ. Σε πολυκατοικία με 2 ορόφους, οι ιδιοκτήτες του πρώτου και δεύτερου ορόφου έχουν καταπατήσει τον χώρο όπου και στα πολεοδομικά σχέδια και στη σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας, έχει οριστεί ως «προβλεπόμενος ανελκυστήρας». Επειδή το οίκημα δεν χτίστηκε κατευθείαν, αλλά έγινε πρώτα το ισόγειο, (που ανοίκει σε εμένα) και οι υπόλοιποι όροφοι με διαφορά πενταετίας ο ένας από τον άλλον. Ο χώρος, που οριστικέ ως ανελκυστήρας, έχει γίνει μέρος των σπιτιών και του πρώτου και του δεύτερου ορόφου. Έχω το αποκλειστικό δικαίωμα επι του ύψουν, για ανέγερση 3ου και 4 ορόφου και η αλήθεια είναι ότι θέλω να έχω ασανσέρ. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Μπορώ να τους ζητήσω να ελευθερώσουν τον χώρο που καταχράστηκαν μέσο της πολεοδομίας ή θα πρέπει να κινηθώ νομικά και μόνο; Διότι, όπως καταλαβαίνετε, το σπίτια που θέλω να χτίσω στον 3ο και 4ο όροφο, αν δεν έχει ασανσέρ θα χάσουν εμπορική αξία.
  6. Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την άμεση απάντηση σας. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των πάνω ορόφων δεν μπορούν να απαιτήσουν κοινόχρηστη είσοδο στον χώρο αυτό, μιας και δεν προβλεπόταν από τα αρχικά σχέδια και δεν υπήρξε καμία καταπάτηση. Σωστά; Σας ευχαριστώ.
  7. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας σε κάτι. Επιθυμεί η μητέρα μου να μου κάνει γονική παροχή 2 διαμερίσματα ισόγειας κατοικίας στην περιοχή του Πειραιά Αττικής. Το οίκημα είναι τριώροφο και αρχικής κατασκευής στη δεκαετία του 60 και τελευταία μηχανική μελέτη και έκδοση οριζόντιου ιδιοκτησίας έγινε τον Μάρτιο του 1984. Το πίσω μέρος των σπιτιών του ισογείου βλέπουν σε χώρο που έχει οριστεί σαν ακάλυπτος, αλλά από τα αρχικά σχέδια ΔΕΝ έχει προβλεφθεί κοινόχρηστη είσοδος στο χώρο αυτό. Ο κανονισμός οριζόντιου ιδιοκτησίας του 1984, το αναφέρει ως ακάλυπτος, χωρίς άλλη διευκρίνιση. Η μόνη πρόσβαση σε αυτό τον χώρο, είναι μέσα από τα σπίτια του ισογείου. Αξίζει να σημειώσω επίσης, ότι στον χώρο αυτό εδώ και πολλές δεκαετίες, υπάρχει ο καυστήρας και η δεξαμενή του πετρελαίου που τροφοδοτεί όλη την πολυκατοικία και όχι κήπος. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής. Μπορούν οι ιδιοκτήτες των επάνω ορόφων να απαιτήσουν κοινόχρηστη είσοδο στον ακάλυπτο χώρο, ακόμα και με την καταπάτηση μέρος των σπιτιών του ισογείου; Θεωρείται το οίκημα του ισογείου «Αυθαίρετο» ακόμα και αν όταν πρώτοχτίστηκε και όταν εκδόθηκε ο τελευταίος κανονισμός οριζόντιου ιδιοκτησίας (Μάρτιος του 84) ήταν καθόλα νόμιμο; Θα μπορέσω να πάρω άδεια νομιμότητας από μηχανικό για μα γίνει μεταβίβαση της γονικής παροχής; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.