Μετάβαση στο περιεχόμενο

ozmanoss

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ozmanoss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα συνάδελφοι,ειμαι νέος τοπογράφος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματιας.Πριν απο μια βδομαδα ειχα ενα ατυχημα και χρειαστηκε να χειρουργηθω στο χερι και να νοσηλευτω σε δημοσιο νοσοκομειο.Το ταμειο καλυψε ολα τα εξοδα.Τωρα θα χρειαστει να παραμεινω σε ακινησια για μεγαλο χρονικο διαστημα περιπου 4 μηνων.Δικαιούμαι κάποιο επιδομα ασθενείας -νοσηλειας γι αυτο το χρονικο διαστημά?
  2. η εισφορά σε χρήμα ματατρέπεται σε εισφορά γης μόνο αν το θέλει και το δηλώσει ο ιδιοκτήτης αντίθετα κατα κανόνα απαγορεύεται η μετατροπή εισφοράς σε σε εισφορά σε χρήμα εκτός αν η προκύπτουσα εισφορά γης θεωρηθεί ότι δεν είναι πολεοδομικά εκμεταλλεύσιμη τα ξαναλέμε
  3. Σας ευχαριστώ με βοηθήσατε αρκετά.Θα ήθελα αν είναι δυνατόν και το γνωρίζεται βεβαιά να μου δώσεται και μια απάντηση στο τελευταίο ερώτημα.Δηλαδή αν κάποιος δεν πληρώσει την προκαταβολή 10% που εχει οριστεί από το Δήμο και πληρώσει το σύνολο της εισφοράς κατα την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής και τακτοποιήσης ,υπάρχει περίπτωση να του πάρουν από τη γη του ως εισφορα σε χρήμα?
  4. Στα πλαίσια των διαδικασιών πολεοδόμησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (Ν. 2508/97) όλες οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε περιοχές που πολεοδομούνται για πρώτη φορά έχουν υποχρέωση να συμμετάσχουν με εισφορά σε γη για τη δημιουργία των απαραίτητων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων καθώς και με εισφορά σε χρήμα για την κατασκευή των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων υποδομής. Σύμφωνα με τις τρέχουσες διατάξεις δίνεται επίσης η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής ποσοστού 10% της προεκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής. Η περιγραφή της διαδικασίας προείσπραξης των εισφορών γίνεται με κάποια ΚΥΑ (ΦΕΚ *****). Θέλω να ρωτήσω από την στιγμή που δεν έχει γίνει κύρωση της πράξης εφαρμογής και δεν έχει γίνει τακτοποίηση , αν κάποιος δεν πληρώσει την προκαταβολή 10% θα έχει κυρώσεις? Η αντικειμένική αξία για την προκαταβολή 10% εχει οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο.Και αν πληρώσει και για κάποιο λόγο δεν προχωρήσει η πραξη εφαρμογής τι γίνεται τοτε? Αν πληρώσει όλη την εισφορά αφου ολοκληρωθεί η μελέτη πράξης εφαρμογής δεν θα είναι νομικά ενταξει? Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.