Jump to content

anchelos

Core Members
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-14 Κάκιστη

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πριν 10 χρονιά όταν ανελαβα δράση ειχα πάρει το D5, θυμάμαι ειχα δώσει πολλά (γυρω στα 400?), ακόμα και τώρα βλέπω παίζει σε τρελη τιμή, ισως να ναι κανα ξεχασμένο κομματι https://www.skroutz.gr/s/15538744/Metrica-Leica-Laser-Disto-D5.html Δε ξερω τι εχει παραπάνω και ξεφευγει τοσο, αλλα σίγουρα δεν εχει τις σημερινές ευκολιες που προσφέρουν πολλα, οπως καμερα, bluetooth, live σχεδίαση, και το χειρότερο απο ολα δε περνει κατακόρυφες μετρησεις. Δε μπορώ να μετρήσω ύψος, αν το γύρω 90 μοιρες Δε ξερω που πηγαν τα λεφτα η αν προχώρησε τοσο γρήγορα η τεχνολογία, αλλα πλεον βλεπω δε μου κανει., Τι να το κανω τώρα αυτο ,και τι αξιολογω μπορω να αγορασω σημερα κοντα στο κατοστάρικο το πολυ και να χει ολα τα παραπανω
 2. Συνάδελφοι S.O.S., λήγει μεθαύριο 4/10 η προσθεσμια Σπετσών (και δεν γνωρίζω αν θα πάρει άλλη παράταση) για την πρώτη φάση υποβολής στο Κτηματολόγιο και λείπει το πιστοποιητικο μεταγραφής συμβολαίου σε ένα δικαίωμα που θέλω να καταθέσω μέσα από e-Kthmatologio. Η συμβολαιογράφος δε σηκώνει τηλέφωνα, και απομακρυσμένα δε βλέπω να κατορθώνω κάτι με το υποθηκοφυλάκειο του νησιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. -Υπαρχει η δυνατότητα να στειλω το δικαιώμα για να είμαι εμπρόθεσμος, και να κανω τροποίησει να το προσθέσω στην πορεία (σε 10 μέρες πχ) η δε το δέχεται το σύστημα? Τοπικα όταν παω σε κτηματολογικα γραφεία μου χει τύχει να κανω κατάθεση για να πάρω ημερομηνία και να εχω προσθέσει εντος εβδομαδας τυχον έγγραφα που έλειπαν και έιχαν εκκρεμότητα. Τώρα μέσα απο ekthmatologio τι ισχύει? Το πιστοποιητικό μεταγραφής ειναι διαφορετικο αρχείο ή συμπεριλαμβάνεται στο pdf του συμβολαίου, και τι γινέται οταν αυτο λείπει?
 3. Εγώ πάντως το φορτώνω στο globalmapper αλλά δε μπορώ να το περάσω μέσα στο QGIS (2.18). Το layer που έρχεται μέσα είναι κενό από άποψη πληροφορίας.
 4. Έστω ότι υπάρχει ένα γεωτεμάχιο στο οποίο βρίσκεται σύσταση πράξης καθέτου. Σου αναθέτει ο ένας ιδιοκτήτης να κάνεις τοπογραφικό (για να πουλήσει, για να το χει τα χέρια του, για τον οποιοδήποτε λόγο). Αποτυπώνεις κανονικά όλη την ιδιοκτησία στο σύνολο της μαζί με τις όποιες λεπτομέρειες απαιτεί ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Τι γίνεται όμως με τα κτίσματα-κατασκευές που εμπεριεχονται στις κάθετους που δεν αφορά των ιδιοκτήτη. Έστω οτι ειναι ενα πολυ μεγαλο συγκρότημα με τεραστιες οικοδομικές λεπτομέρειες η οτι δεν έχεις πρόσβαση στο κομμάτι που δεν αφορα την καθετη που αποτυπώνεις και δεν εχει προσβαση σε χαρτια για να τα δειξεις βαση αδείας. Συναδελφος μου ειπε μια γνωμη οτι αποτυπωνεις οτι μπορεις εστω και συμπληρωματικα μεσω δορυφορικων εικονων και βαζεις μια ενδεχωμενη υποσημειωσητυπου " πως τα κτισματα που δεν αφορα το συγκεκριμενο κομματι της καθετου δεν εχουν αποτυπωθει λεπτομερως λογω αδυναμιας προσβασης εντος των οριων τους." Εσείς συνάδελφοι πως το έχετε χειριστεί αν το έχετε ήδη αντιμετωπισει?
 5. Αγαπητέ συνάδελφε σωστά το έθεσες, απλά και εγώ προφανώς εννοούσα την περίπτωση οπού πρόσωπο απαιτείται και τυφλό ισοδυναμεί με μη άρτιο. Πολύ σωστά επίσης είπες πως κάθε ακίνητο έχει τη δικιά του ταυτότητα και μια τέτοια συζήτηση μπορεί εύκολα να γίνει πολυδαίδαλη, απλά με το παρόν θέμα θα ήθελα όσο μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο την πολυνομία που επικρατεί και να βγάλουμε ένα μπούσουλα που θα μας βοηθήσει σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις.
 6. Ναι αλλά έγραψα συγκεκριμένα ότι αναφέρομαι σε κάθε ευρύτερη περιπτωση που δεν βρίσκεται εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως (οικισμούς και εκτός σχεδίου), μιας και όπως ανέφερες εκεί ισχύει το 25/1337 και είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Οπότε όπως λες είναι ένα δεύτερο κομμάτι που εξετάζει την γραμμή δόμησης, όποτε αν ένα γήπεδο (έστω και οικόπεδο, αν και είπα να μην εξετάσουμε εντός σχεδίου) μπορεί να τοποθετηθεί μέσα οικοδομή και δεν παραβαίνει τους οικοδομικούς κανονισμούς τότε θα είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο. (Το άρτιο και μη οικοδομήσιμο το καταλαβαίνω για αυτό δε το θέσα σαν ερώτημα) Το θέμα όμως όπως αντιλαμβάνομαι είναι αν ένα μη άρτιο μπορεί να καταστεί άρτιο ώστε να έχει και νόημα να γίνει οικοδομήσιμο. Γιατί αν θα είναι μια ζωή μη άρτιο θα είναι μη οικοδομήσιμο (και ας έχει προοπτικές οικοδομησιμοτητας). Αρία μη άρτιο και οικοδομήσιμο στην ουσία, θα είναι: -Εντός Σχεδίου, όταν με τακτοποιησεις και προσκυρώσεις μπορεί να αποκτήσει την αρτιότητα που σήμερα του λείπει -Εκτος Σχεδίου, Αν είναι τυφλό και μέσω δουλειάς ή διάνοιξης οδού γίνει άρτιο άρα και οικοδομήσιμο Σωστά μέχρι εδώ, και αν ναι υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που μπορεί να ισχύουν?
 7. Αναφέρομαι στο εκτός σχεδίου κομμάτι ότι και αν αυτό περιλαμβάνει (οικισμούς προ 23, κάτω 2000 κατοίκων, εκτός οικισμού,κτλ) Εξακολουθώ να προβληματίζομαι με τον ορισμό της οικοδομησιμότητας. Η αρτιότητα ξεκάθαρα αναφέρεται σε κάποιους βασικούς παράγοντες όπως εμβαδόν, βάθος, μήκος προσώπου και χαρακτηρισμός οδού, μαζί με τις όποιες παρεκκλίσεις. Η οικοδομησιμότητα όμως τι ακριβώς εξετάζει? Και συγκεκριμένα θέλω να συζητήσουμε την πιο σπάνια περίπτωση του μη άρτιου, αλλά οικοδομήσιμου. Έστω ότι έχεις εξετάσει προσεκτικά όλες τις παρεκκλίσεις του ΦΕΚ της περιοχής, και διαπιστώνεις ότι ακόμα και στην πιο ευνοϊκή δεν εντάσσεσαι, υπάρχει ακόμα η περίπτωση το γήπεδο να είναι οικοδομήσιμο? Ο ορισμός που διαβάζω δεν πάει και πολύ σε βάθος ώστε να καταγράψει όλα τα κριτήρια. Από ότι καταλαβαίνω (από το έγγραφο που παραθέτω παρακάτω) αυτό πρόκειται μόνο για τυφλά οικόπεδα, που κατά τα αλλά συμμορφώνονται με όλους τις λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης? https://elearning.teicm.gr/file.php/368/ARTIOTHTA_PAROYSIASEIS/5_ARTIOTHTA_1.pdf
 8. Δεκτά τα όσα λέτε ότι το τοπογραφικό διάγραμμα είναι μια συνολική μελέτη, άλλα γιατί συνεχώς αυξάνουν οι υποχρεώσεις του μελετητή, και ως προς ποιο σκοπό πρέπει να γράφουμε αν περνάνε ράμματα και καλώδια υψηλής τάσης και όλα τα παρελκόμενα. Κανονικά θα έπρεπε απλά να μετράμε, υπολογίζουμε, αναφέρουμε τις πολεοδομικές διατάξεις και σε ποια περίπτωση εμπίπτει το ακίνητο με βάση τα όσα αποτυπωθηκαν. Όλα αυτά τα εξτραδάκια πως προέκυψαν, ποιον εξυπηρετούν και για ποιο λόγο πρέπει να τα κάνουμε εμείς, και με διαρκώς μειωμένη τιμή παροχής των υπηρεσιών μας.
 9. Το θέμα είναι ότι στην Άδεια που γράφονται τα ΦΕΜ, πως θα φανεί το μηδενικό στοιχείο εκεί. Δε θα ρωτήσει κανείς στις υπηρεσίες τι έγινε το ΦΕΜ του τοπογράφου γιατί δε το έκοψε?
 10. Τι γίνεται στη περίπτωση όπου το τοπογραφικό που συνοδεύει την άδεια, συμμετέχει ο τοπογράφος στην ιδιοκτησία? Πως δηλώνεις ΦΕΜ, Κόβεις εικονική απόδειξη στον εαυτό σου και πληρώνεις αναγκαστικά τους φόρους?
 11. Συνάδελφοι υπάρχει καποιο περιθώριο υποβολης τοπογραφικών απο την ημερομηνια σύνταξής τους? Εστω οτι πελάτης ζηταει σύγχρονο τοπογραφικο, απλα για να το χει, η για να κανει καποιες εργασίες χωρις απώτερο σκοπό συμβολαιογραφικη πραξη. Αλλα έστω οτι σε 1-2-3 ή καμποσα χρόνια κανει αγοροπωλησια και θελει να το χρησιμοποιησει. Μπορείς να το υποβάλεις στο κτηματολογιο με ψηφιακη υπογραφη οταν σου ζητηθει η υπάρχει καποια προθεσμια. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
 12. Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω αν πέρα από ΑΠΥ, κατα τη γνωμη σας απαιτείται η έκδοση και πληρωμή Φ.Ε.Μ. για τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας η οποια αποσκοπει στην αναγνώριση οδού ως προ του 23.
 13. Αναφερόμουν στη πρόταση όπως εκφράστηκε στο πρωτο μυνημα του παρόντος, το οποίο δεν εχώ καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Ομοίως ισχύει και στη περίπτωση τοπογραφικού αδείας πως δεν χρειάζεται απαραίτητα Κ.Η.Δ.?
 14. Συνάδελφοι θέλω απλά να επιβεβαιώσω αυτό που γράφει και στο αρχικό ποστ. Πέρα από συμβολαιογραφική πράξη η κατάθεση σε κτηματολογικό γραφείο υπάρχει αλλού υποχρέωση ψηφιακής υπογραφής σε σύγχρονα τοπογραφικά? Αν πρόκειται για τοπογραφικό αδείας, η και απλούστερα αν κάποιος ζητήσει να έχει σύγχρονο τοπογραφικό στα χέρια του χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός χρήσης του, έχουμε εκεί υποχρέωση για την διαδικασία αυτή?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.