Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimkar121

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimkar121

  1. Καλημέρα εν τέλει υπάρχει ελάχιστη αμοιβή τοπογράφου για σύνταξη διαγράμματος για έκδοση οικοδομικής αδείας;
  2. ΒΑS ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καταχρώμαι την καλοσύνη σου να ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου 500τμ με ΣΔ=0,6 (300 δομήσιμα) και ύψος 7,5 + 1,5 κερμαοσκεπή με αντικειμενική 30,000€, ο προκύπτων φόρος μεταβίβασης (7% <=15,000 και 9% >15,000 +3% υπέρ ΟΤΑ) ανέρχεται στις 2,450€. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω κάτι για την δυνάμει δόμηση? Έχω ακούσει κάτι για απαλλαγή 200τμ , τα υπόλοιπα 100τμ?
  3. Αυτό για τη συνιδιοκτησία ισχύει και όταν οι οικοπεδούχοι είναι αντρόγυνο;
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα δεν υπάρχει ΦΠΑ στη σύσταση αλλά μόνον στα συνεργεία. Τότε γιατί στα εκτός σχεδίου στη σύσταση επιβάλλεται ΦΠΑ (πολλοί συνιοδιοκτήτες ο ένας κτίζει εξ'αυτών) και κάτι τελευτάιο όταν αναφέρεις προ της ανεγέρσεως εννοείς προ της εκδόσεως της αδείας;
  5. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Το ερώτημα έχει ως εξής: Ιδιώτης αγοράζει οικόπεδο εντός σχεδίου (πληρώνει ΦΜΑ) εν συνεχεία πουλάει το σπίτι του, μετά χτίζει στο οικόπεδο και προβαίνει στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Πληρώνει ΦΠΑ? Λογικά η κατοικία θεωρείται πρώτη άρα δεν πληρώνει, αλλά με την εφορία ποτέ δεν ξέρεις.
  6. Πιστεύω πως στις απαντήσεις μέσα από ένα forum , πρέπει να προσδίδεις την δέουσα βαρύτητα...συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντες που ευστόχως αναφέρεις. Ευχαριστώ όλους θερμά για τις απαντήσεις.
  7. brasco απλά κάνω λογική συνεπαγωγή με τους κανόνες της αγοράς. Δηλ. όταν υπάρχεΙ κρίση στην οικοδομή ακούγεται πιο λογικό κάποιοι να θέλουν δουλειά...
  8. Αρη, φρονώ πως καλύτερα οι συνδαιτημόνες του forum να αντιμετωπίζονται ίσως λίγο πιο μαλακά διότι όπως σωστά ετόνισες κάποιοι είναι κακόβουλοι ενώ κάποιοι όχι.
  9. κύριε acnt δεν έχω ακόμη μηχανικό γιατί απλά δεν ξεκίνησε το έργο, κανένα forum δεν είναι ικανό να υποκαταστήσει τον μηχανικό, το ρόλο του οποίου σέβομαι και εκτιμώ απείρως. Απολογούμαι για τους δύο λογαριασμούς,,,μπορείς να διαγράψεις τον πρώτο (dimkar). Το επιθετικό σου ύφος μου προξενεί αλγεινή εντύπωση διότι οι δικές μου προθέσεις είναι αγαθές και θα ήθελα απλά να πάρω μία γεύση για πέντε βασικά πράγματα από ένα σοβαρό forum.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εάν υποτεθεί πως υπάρχει το χρήμα. Η διαθεσιμότητα των συνεργείων φαντάζομαι πως είναι δεδομένη τη σημερον ημέρα που υπάρχει καθίζηση στην οικοδομική δραστηριότητα, με έμπειρο εργολάβο/μηχανικό, πιστεύετε πως οι 8-9 μήνες είναι λογικό διάστημα; (διώροφο κτήριο 100τμ ισόγειο 50τμ σπίτι,50τμ αποθήκη parking 1ος 100μ σπίτι ) Τι είναι αυτό που καθυστερεί πιο πολύ;
  11. Καλημέρα παρακαλώ εάν έχει την καλοσύνη κάποιος να μου απαντήσει πόσος χρονος χρειάζεται (περίπου) για να ολοκληρωθέι μία normal κατασκευή 100τμ πλάκα δύο επιπέδων χωρίς ημιυπόγειο. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.