Μετάβαση στο περιεχόμενο

sso

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

3 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αυτό που θέλει να σου πει (νομίζω) είναι ότι δεν αρκεί μόνο ο υπολογισμός των θερμίδων που αποδίδουν τα σώματα. Θα πρέπει να γίνει ΚΑΙ μελέτη απωλειών για να βγει το "Ισοζύγιο". Πρώτα γίνεται μελέτη απωλειών και μετά υπολογίζεται τί σώματα χρειάζονται για να καλύψουν τις απώλειες.
  2. Και εγώ "Σειρά" το έχω, αλλά μεταβάλλοντας το % μεταβάλλεται η ταχύτητα της Αντλίας (κυκλοφορητή). Το έχω κατεβάσει στο 55% διότι όσο πιο ψηλά είναι τόσο μεγαλύτερο θόρυβο έχω στις σωληνώσεις. Η διαφορά εισόδου/εξόδου του νερού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα (%) του κυκλοφορητή. Αυτό μου το είχε πει και κάποιος από την LG, που είχα μιλήσει πέρυσι. Όταν του είπα ότι έχω κατεβάσει την απόδοση της αντλίας στο 55% μου είχε πει ότι έτσι θα έχω υψηλό ΔΤ
  3. Καλησπέρα στην παρέα, Στην LG και στην Απόδοση Αντλίας εκτός από την απόδοση της Αντλίας σε %,υπάρχει, η Ρύθμιση ΔΤ. Ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει τι σημαίνει η ρυθμιση "Σειρά" και τι η ρύθμιση "Ελευθέρωση";
  4. Σώματα. Η LG θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε νέες ρυθμίσεις. Αστην σε όποια ρύθμιση θέλεις 2-3 μέρες. Μην αλλάζεις συχνά και θα προσαρμοστεί.
  5. Αν ξεκουμπώσεις το πληκτρολόγιο από τη βάση θα δεις μια υποδοχή για καρτούλα micro sd. Λογικά θα πρέπει να γίνεται από εκεί το update, το οποίο βέβαια θα πρέπει να βρούμε και να κατεβάσουμε. Επίσης δεν γνωρίζω και τα βήματα (κλείσιμο της αντλίας; reset; κλπ). Αν κάποιος φίλος γνωρίζει και έχει την καλωσύνη ας μας ενημερώσει.
  6. Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν... Αν θέλεις τη γνώμη μου αποσύνδεσε τον ηλιακό από την ΑΘ. Έχω παρατηρήσει αρκετές περιόδους ότι στην Αργολίδα που είμαι εγώ (και η Αττική έχει παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες) δεν χρειάστηκε ποτέ πάνω από 5-6 φορές ναι ανάψω τον ηλιακό για να ζεστάνει νερό. Και αυτές τις φορές όχι πάνω από 20-30 λεπτά την φορά. Αλλά ας πούμε ότι θα χρειαστεί και 10 φορές να τον ανάψεις. 10 φορές επί 30 λεπτά μας κάνουν 5 ώρες. 5 ώρες επί 2500 kw/ώρα μας κάνουν 12.5 kWh. 12.5 kWh επί πόσο να βάλω την kWh; !!!! Μιλάμε για μηδαμινό κόστος. Το κόστος απόσβεσης αλλά και της επί πλέον κατανάλωσης της ΑΘ για να ζεστάνει και τον ηλιακό νομίζω είναι πολύ μεγαλύτερο...
  7. Είναι σωστό αυτό που λέτε, στην πράξη όμως δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αντε και πες ότι βρέθηκε κάποιος στην περιοχή σου που να έχει βάλει ο Χ μηχανολόγος μηχανικός ΑΘ. Πώς θα μπορέσω εγώ ή και ο χρήστης, που είμαστε άσχετοι, να κρίνουμε αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση!!!
  8. Συμφωνώ... Αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τον απλό χρήστη είναι το πώς θα βρει το "κατάλληλο εξειδικευμένο μηχανικό"... Μπορώ να αναφέρω προσωπική εμπειρία που σε δυο διαμερίσματα που βάλαμε στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ το 2020 χάσαμε συνολικά 4,500€ από λάθη/άγνοια/επιπολαιότητα των μηχανικών!!!
  9. Δεν καλύπτει το κόστος μελέτης απωλειών. Καλύπτει Α' και Β' ΠΕΑ, τα οποία προπληρώνει ο ωφελούμενος και το προγραμμα τα επιστρέφει στον ωφελούμενο στο τέλος, όταν ολοκληρωθούν και εγκριθούν οι παρεμβάσεις. Τότε γίνεται η εκταμίευση της επιδότησης μαζί και το κόστος Α' και Β' ΠΕΑ καθώς και το κόστος του ενεργειακού επιθεωρητή
  10. Καλησπέρα, Η αντλία άναψε στις 22 Νοεμβρίου 2022 και ο μετρητής έγραφε 882. Σήμερα, μετά από 137 ημέρες γράφει 1780. Δηλαδή έχει κάψει 898 kWh. Τα Χριστούγεννα για 5 ημέρες ήταν κλειστή. Επίσης κάποιες μέρες που έκανε αρκετό κρύο υπήρχε για μερικές ώρες βοήθεια από ενεργειακό τζάκι, αφού υπήρχαν ξύλα από προηγούμενες χρονιές. Αντλία LG 12άρα Μονομπλόκ. Μονοκατοικία 130 τ.μ. στην Αργολίδα, προπολεμική αλλά μαζεμένη και "ΕΞΟΙΚΟΜΟΜΗΜΕΝΗ" Ζητούμενη θερμοκρασία 19-20 βαθμοί
  11. Καλησπέρα, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε. Απολογισμός μέχρι τώρα. Η αντλία ξεκίνησε στις 22/11/2022 με ένδειξη στον μετρητή ράγας 884. Σήμερα μετά από 43 ημέρες γράφει 1150. Δηλαδή έχει κάψει 266 kWh. Aπό 23/12 μέχρι 28/12 ήταν κλειστή επειδή λείπαμε. Επομένως έχει δουλέψει 38 μέρες. Μέση κατανάλωση 7 kWh/ημέρα. Βέβαια μέχρι τώρα δεν έχουμε δει χειμώνα.
  12. Οκ.... Τώρα πάντως νομίζω όλοι βάζουν την έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό. Μάλιστα εγώ το έκανα θέμα με κάποιον άλλο πάροχο. Τους έλεγα ότι από τη στιγμή που έχω δώσει πάγια εντολή πληρωμής η συνέπεια είναι δεδομένη. Γιατί να μην την βάζουν στον τρέχοντα λογαριασμό;;;; Όχι μου είπαν.... Έτσι γίνεται. Η έκπτωση μπαίνει στον επόμενο λογαριασμό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.