Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιάννης Βάρης

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πάλι εκεί το πάτε ότι φταίμε εμείς που είμαστε τζαμπατζήδες και σας αδικούμε…. Αποκλείεται δλδ να έχει άδικο ο επαγγελματίας φυσικά και να είναι απλά ένα λαμόγιο…. Πάντα έχει άδικο ο πελάτης και αυτοί χρεώνουν ότι τους κατέβει και ότι τους λείπει κατα προσεγγίσει όταν το θυμηθούν. Μου κάνει εντύπωση που απαντάτε έτσι. ….ξέχασα να αναφέρω ότι ερωτήθηκε πολλές φορές πόσα θέλει για την δουλειά του πέρυσι( γιατί αυτό το έργο ολοκληρώθηκε ένα χρόνο πριν!) Η απάντησης του ήταν πάντα « έλα μωρέ σιγά που ήρθα δυο φορές επάνω» και ένα χρόνο μετά αποφάσισε να στείλει ένα email οτι θέλει αυτό το ποσό. Επίσης δεν είπα να μην πληρωθεί έστω κ αν το θυμήθηκε ένα χρόνο μετά αλλά απο το έλα μωρέ σιγά στα €1200 ένα χρόνο μετά και ΜΑΥΡΑ κάπως μου κακοφάνηκε. Όλοι πληρώθηκαν κανονικά και ο μηχανικός που έβγαλε άδειες και κατόψεις και χρέωσε και ξεχωριστά για τις επισκέψεις του στην οικοδομή ( μου τα έστειλε όλα αναλυτικά) και ο εργολάβος επίσης όλα αναλυτικά τα έστειλε. Και αυτός χρέωσε με βάση το πόσα πήρε ένας άλλος άσχετα με το οτι δεν έκανε τίποτα μπροστά σ αυτα που έκανε ο αλλος. Τέλος πάντων κατάλαβα. Ευχαριστώ με κατατοπίσατε οτι άκρη δεν θα βγάλω εφόσον αυτό θεωρείτε κάτι λογικό.
  2. Δηλαδή η παραπάνω απάντηση σε ερώτηση πελάτη στο να αναλύσει το πως προκύπτουν τα €1200 (εφόσον δεν έχει γίνει τίποτα εκτός απο μια απλή συμβουλή ήρθε βαριά 4 φορές να δει τι κανουν οι εργάτες και να πει αυτό θα μπορούσε ν γινει έτσι) είναι: Ε όχι και πολλά ….. τα €1200 ο άλλος σε χρέωσε παραπάνω; είναι απάντηση επαγγελματία που δίνετε σε πελάτες; γιατί δεν λέει 5 ώρες ασχολήθηκα (δλδ έκανα βόλτα να δω τι κάνουν οι άλλοι αλλά οκ την έκανε Τελος πάντων ήρθε) από €100 άρα €500 ή από €1000 €5000. είναι παράλογο να ρωτάει ένας πελάτης πως προκύπτει μια τιμή; Δεν κρατά κάποιο ημερολόγιο δεν ξέρω… κάτι πως τα υπολόγισε ποια είναι η τιμη του την ώρα; Εσύ δλδ πως υπολογίζεις πόσο κοστίζει η γνώμη σου; Οι δικηγόροι χρεώνουν €60 την Ωρα για παράδειγμα. Ασχολήθηκα 10 ωρες άρα €600. Δεν μπορείς να πετάς μια τιμή ετσι βάση ενός προηγούμενου συναδέλφου που έκανε και δουλειά εβγαλε αδεια μικρής κλίμακας και κατι αλλα τοπογραφικά κτλ και ήταν €2000 και όχι €3000 που λεει ο αλλος σε email που δεν ντράπηκε να γράψει.!
  3. Καλησπέρα (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) ζήτησα σε αρχιτέκτονα να μου πεί την γνώμη του για την στήριξη σκεπής και την ενίσχυση των θεμελίων. ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ δεν κατατέθηκε κανένα εγγραφο απο πλευράς του καμία άδεια δέν εκδόθηκε ( προϋπήρχε αδεια απο αλλο μηχανικό) δεν εκανε καμιά μέτρηση χωρών ΤΙΠΟΤΑ, η υπογραφή του δεν υπάρχει πουθενά ετσι ώστε να εχει κάποια ευθύνη. Απλά μας είπε πως θα μπορούσε να στηριχτεί η σκεπή και μια γνώμη. Μου ζητάει €1200 για παροχή υπηρεσιών. Όταν τον ρώτησα πως προκύπτουν τα €1200 διότι μου φαίνονται υπερβολικά η απάντηση του ήταν : Μου γράφεις ότι το ποσό σου φαίνεται υπερβολικό και ότι θέλεις ανάλυση. Τι ανάλυση να κάνω στην παροχή υπηρεσιών; Πόσες φορές μίλησα μαζί σου, με τον εργολάβο και πόσες φορές ανέβηκα στην οικοδομή; Ο προηγούμενος μηχανικός σου ζήτησε 3.000 € και σου φαίνεται η δική αμοιβή υπερβολική; Δεν ξέρω τι να του απαντήσω σε αυτό ειλικρινά δεν εχω λόγια, σας παρακαλώ βοηθήστε με στο να καταλάβω αν αυτη είναι απάντηση επαγγελματία και το ποσό αυτό είναι υπερβολικό ή όχι. Πως υπολογίζεται το ποσό; ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.