Μετάβαση στο περιεχόμενο

euromedi

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by euromedi

  1. Άμα έχει γίνει πράξη παραχώρησης και δεν έχουν αφήσει την εδαφική λωρίδα ( και δεν υπάρχει φυσικά κτίσμα μέσα στην εδαφική λωρίδα), τι μπορείς να κάνεις ? Μήπως με μία καταγγελεία στον Δήμο για καταπάτηση δημοτικής έκτασης ,μετά κάνουν αυτοψία οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου , και λυθει έτσι το πρόβλημα? Δεν νομίζω να έχω εγώ δικαίωμα να στραφώ εναντίον του ιδιοκτήτη που δεν παραχώρησε την εδαφική λωρίδα ?
  2. Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω , στείλε μου pm . Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις.
  3. Το Φ20 εννοώ εκατοστά . Ουσιαστικά θα εισάγεται αέρας στο σπίτι , ο αέρας π.χ. το καλοκαίρι θα είναι 35 βαθμούς στην εισαγωγή , ΄θα περνάει τα 15 μέτρα κάτω από το θεμέλιο , ( υποθέτω ότι ) θα δροσίζεται ( ελπίζω στους 25 βαθμούς) και θα καταλήγει στο εσωτερικό του σπιτιού , τοίδιο θα γίνεται τον χειμώνα , μόνο που θα ζεσταίνεται ( ελπίζω στους 25 βαθμούς) περνώντας κάτω από το θεμέλιο.Έτσι εξασφαλίζω και αερισμό τον χειμώνα τοποθετώντας φαν-κόιλ. Τώρα θα μου πεις : " Τι λέει ρε αυτός !!!!" αλλά έχω δεί προσωπικά μία παραλλαγή της πατέντας αυτής στην κρήτη το καλοκαίρι και δουλεύει περίφημα , ο τύπος βέβαια , είχε βάλει τον σωλήνα μέσα σε παλιό πηγάδι που είχε στερέψει !!!!! Μάλιστα αντί για σωλήνα μεσα στο πηγάδι είχε βάλει .....μπουριά από σόμπα !!!!!! Επιμένω ,έστω ότι η παραπάνω σκέψη μου είναι άστοχη ( το πιο πιθανό είναι να είναι άστοχη) υπάρχει κάποια άλλη οικονομική ιδέα που μπορω να εφαρμόσω ? Για την επεξεργασία των μηνυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το κουμπί EDIT που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος κάθε μηνύματός σας. Δοκιμάστε το ! Βοηθάτε έτσι στην αποφυγή συνεχόμενων μηνυμάτων, στην καλύτερη κατανόηση/ροή της συζήτησης και στην εξοικονόμηση χώρου στον server. CostasV
  4. Είμαι στην φάση της έκδοσης οικοδομικής αδείας για εξοχική κατοικία στην Κορινθία. Σκέφτομαι μία λύση για να βοηθήσω την θέρμανση και την ψύξη όλου του σπιτιού . Μία ( οικονομική) λύση που σκέφτηκα είναι ή τοποθέτηση πλαστικών σωλήνων (Φ20 π.χ.) κάτω από το μπετόν καθαρισμού μήκους περίπου 15 μέτρων που θα καταλήγουν σε 1 αεραγωγό σε κάθε δωμάτιο , με την βοήθεια 1 μοτερ και φίλτρου αέρα. Δηλαδή ο κάθε σωλήνας θα αρχίζει από την μία άκρη του σπιτιού , θα "τρεχει κάτω από το μπετό καθαρισμού και θα καταλήγει κάθε σωλήνας σε 1 δωμάτιο . Το γνωρίζω ότι αυτό είναι " ελληνικής πατέντας -κομπογιανίτικο" κόλπο. Έχω σκοπό να περάσω μονωμένη σωλήνα και αποχέτευση σε κάθε σώμα για να έχω την προοπτική εγκατάστασης φαν-κόιλ , Δεν αναζητώ να καταργήσω την ψύξη-θέρμανση του σπιτιού , ούτε να μην ασχοληθώ σοβαρά με την θερμομόνωση όλου του σπιτιου. Το συνολικό κόστος το εκτιμώ ( 3 μοτερ , 3 φίλτρα και 60 μέτρα σωλήνα + )στα 800 ευρω ( εργατικά δεν υπολογίζω , θα τα κάνω μόνος μου σε συνεργασία με έναν φίλο που ασχολείται με καναλια εξαερισμού) , Πιστεύεται ότι μία τέτοια λύση θα βοήθήσει την ψύξη και την θερμανση του σπιτιού ? έχετε΄κάποια άλλη (οικονομική) ιδέα ώστε πριν αρχίσω την εσκαφή να την εφαρμόσω ? Βασικά , γεωθερμία ήθελα να εφαρμόσω αλλά οικονομικά πάει ....πολύ + ότι έχω βράχο κάτω από τους 60 πόντους για να σκάψω !!!!!!
  5. To θέμα είναι ότι έχω ήδη άδεια οικοδομής , ισχύει το <10KW , είμαι εντός σχεδίου ( εννοείται) , δεν θέλω να βάλω tracker , έχω στα σχέδια 3ριχτη στέγη (οπλισμένο σκυρόδερμα)και θα βάλω τα στοιχεία μου στο 1 ρίξιμο της στέγης .Πως θελω άδεια μικρής κλίμακας ? Υπάρχει ήδη σε ισχύ η άδεια οικοδομής.το θέμα είναι : Θέλω ή δεν θέλω αναθεώρηση της αδείας ή τι άλλο πιθανόν χρειάζομαι ? Ρωτάω τον μηχανικό μου και μου λέει ότι δεν θέλω κάτι ( δεν μου το λέει απόλυτα), είμαι καλυμένος με την υπάρχουσα άδεια για την εγκατασταση των Φ/Β ? . Το ρωτάω γιατί δεν θέλω να φάω κανένα κόλλημα όταν πάω να κάνω τις γραφιοκρατικές διαδικασίες για την διασύνδεση.
  6. Μία άλλη ερώτηση : Σε περίπτωση που υπάρχει άδεια οικοδόμησης η οποία δεν περιλαμβάνει καμοία μελέτη περί διασυνδεόμενου Φ/Β συστήματος , τι πρέπει να κάνεις για να εγκαταστήσεις Φ/Β σύστημα ? χρειάζεται αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας ? ( Υπόψιν΄ότι θέλω να εγκαταστήσω τα κάτοπτρα σε στέγη αντί κεραμιδιού και να τα χρησιμοποιήσω ώς δομικό υλικό , η στέγη είναι τσιμεντένια ). Έχω ελπίδες ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.