Μετάβαση στο περιεχόμενο

christoller

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από christoller

  1. On 29/3/2019 at 3:27 ΜΜ, kan62 said:

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ τροποποίηση (ΦΕΚ 1049Β/2019) της απόφασης διαδικασιών e-άδειας για ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ αδειών !

     

    αναθεωρήσεις.pdf

    Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ ! νομίζω πως πρεπει να γινει κι ενα update στο αρχειο Νόμος 4495/2017 V5 .0.0 όπου στα παραρτήματα έχεις  την ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 - 31.07.2018...

    Καλή συνέχεια !

  2. Σε τακτοποιημένο υπόγειο κατοικίας ( βοηθητικός χώρος που έγινε κύριος με τον Ν.4495/17 ) μπορώ να βγάλω άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης σε κατάστημα ?

    Απ την πολεοδομία μου είπαν πως ακόμα δεν έχει διευκρυνιστεί έχετε κάποια άλλη πληροφορία ?

  3. Συμφωνώ Ιάσονα και όπως προείπα έτσι νόμιζα κι εγώ.

    Η εγκύκλιος 3 όμως που εκδόθηκε μετά την Υ.Α. που αναφέρεις, αφήνει ένα παράθυρο και για την απλή βεβαίωση την οποία υποδεικνύει και το ΤΕΕ Κ.Μ.   .....

    Πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι εφαρμόζουν το 2ο.

    Προσωπικά θεωρώ παρανοϊκό για δηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με πρόστιμα και σχέδια πριν την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση του 4014 να πρέπει να ξαναμπούν στον ν.4178/13 ...

     

    Ακριβώς έτσι.

    • Upvote 1
  4. Για να γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ζητείται βεβαίωση νομιμότητας σε ακίνητο το οποίο είχε τακτοποιηθεί με τον Ν4014 ολοκληρωμένη υπαγωγή με ανεβασμένα σχέδια .

    Απαιτείται η μετάβαση στον Ν4178  της εν λόγω δήλωσης και έτσι να εκδοθεί βεβαίωση νομιμότητας ή μπορούμε να εκδώσουμε βεβαίωση με νέα εγγραφή στον Ν4178 χωρίς αυθαιρεσίες μόνο για βεβαίωση νομιμότητας ;

     

    Καλημέρα

    Ειχα την ίδια απορία και απ το ΤΕΕ ΚΜ μου απάντησαν πως σε ολοκληρωμένη δήλωση του Ν4014 με ανεβασμενα σχέδια δεν απαιτειται μεταφορά, αλλα έβγαλα bεβαίωση απ το συστημα του 4178 όπου έγραφα ότι όλες οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν τακτοποιηθεί με την ταδε σηλωση του Ν. 4014....

     

    δες και την ερώτηση 2 στο παράρτημα 2 της εγκυκλίου 3 :

     

    http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=qWJnuGdlVEE%3D&tabid=855&language=el-GR

  5. εισαι "προ 75"

    δεν εχεις συσταση

    μαλλον ειναι οικοδομη με προεχουσα χρηση κατοικια.

     

    αρα πας με το 9/1

     

    μπορεις να πας και με το 10/iv, αλλα δεν βρισκω πρακτικο λογο να πας με αυτο

     

    όχι είναι κτιριο γραφείων και κάποιες παραβάσεις έχουν γίνει μετα το 2004

  6. Όχι.

    Εφόσον δεν υπάρχει σύσταση πρέπει να αντιμετωπίσεις το ακίνητο ως ενιαίο και η δήλωση να αφορά όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν σε αυτο.

     

    @danaikaterina σε ευχαριστώ για την απάντηση, το λεει αυτό κάπου στον νόμο ή σε κάποια εγκύκλιο ?

  7. Καλησπέρα,

    σε τετραώροφο κτίριο του 1968 με αυθαίρετο υπόγειο και αυθαιρεσίες στον Α και Β όροφο, στο οποίο δεν έχει γίνει σύσταση ΟΙ και ανήκει σε 4 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, μπορώ να κάνω τακτοποίηση μόνο για τον Α' όροφο ή η τακτοποίηση πρέπει να γίνει για όλο το κτίριο ?

  8. Σίγουρα θα έχει απαντήθεί αλλά δε το βρίσκω οπότε συγχωρέστε με... Δήλωση 4014 σε προσωρινή υπαγωγή μεταφέρθηκε σήμερα στον 4178. Μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής των σχεδίων;

     

    Η προθεσμία υποβολής των σχεδίων είναι 2 χρόνια απ την λήξη του νόμου, δηλαδή 8-2-2018

  9. Θέλω την γνώμη σας στο εξής:

    15 ιουνίου κατατέθηκε η αμοιβή μου για μια άδεια, πληρώθηκε το ΦΕΜ και το ΤΜΕΔΕ την επόμενη μέρα και απομένει να κόψω την απόδειξη.

     

    Αν την απόδειξη την κόψω 1η Ιουλίου ( μες στο επόμενο τρίμηνο ) θα έχω κάποιο πρόβλημα πιστευετε ???

  10. Σε ισογειο οροφο χαρακτηρισμενο σαν καταστημα σε οικοδομη, με υψος  ισογειου  γυρω στο 4,15 μ. εχει χτιστει μια κατασκευη η οποια ειναι κατι σαν ενα κουτι εντος του καταστηματος. Δλδ διαχωριζεται κ απο αποψη των πλαϊνων τοιχωματων αλλα κ  καθ' υψος, αφου   εχει  χτισει "οροφη" γυρω  στα 2,70 μετρα. Ειναι δλδ στην ακρη του ισογειου οροφου κατι σαν ενα κουτι όπως προειπα με διαφορετικο υψος. Η χρηση ειναι  κατοικια, δλδ εχει βαλει κουζινα, κρεβατι κλπ.......

    Θεωρειτε οτι ειναι περιπτωση διαμερισματωσης ή αναλυτικου προϋπολογισμου και αλλαγη χρησης;

     

    Έχεις αλλαγή χρήσης απο κύριο σε κύριο χώρο, χωρίς αύξηση του συντελεστή δόμησης, συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 5 και τις εγκυκλιους 3 και 4

    το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό.

  11. Δεν εχω τπτ εκτος περιγραμματος..Ουσιαστικα η ερωτηση μου ειναι εαν με επηρεαζει που αλλαξε το ποσοστο καλυψης προς τα κατω ή οχι..Ειμαι δλδ καλυμμενος με τους ισχυοντες ορους δομησης του 1988 ή πρεπει να συγκρινω με το σημερα?

     

    Συγκρίνεις με την οικοδομική άδεια και όχι με το σήμερα

  12. Συναδελφοι μια ερωτηση: Σε ιδιοκτησια εντος οριου οικισμου <2000 κατοικους συμφωνα με τα εγκεκριμενα σχεδια του 1988, το ποσοστο καλυψης ειναι 70%, Σημερα ειναι 60%. Οταν σημερα υπολογιζω την καλυψη βασει του εμβαδου του οικοπεδου διαπιστωνω οτι με την σημερινη - μειωμενη- καλυψη ξεπερναει την επιτρεπομενη. Το θεωρω παραβαση καλυψης ή οχι?

     

    Υπέρβαση κάλυψης έχεις στα τμήματα αυτά που είναι εκτός περιγράματος της οικοδομικής άδειας.

  13. Καλήμέρα σας. Ηθελα να ρωτήσω τι χρειάζομαι (από συναινέσεις) για τακτοποίηση κλειστού χώρου στην πυλωτή πολυκατοικίας και αλλαγή θέσεων στάθμευσης. Είμαι σε κοινόχρηστο χώρο και έχω συναινέσεις από το 80% . Το υπόλοιπο 20% δεν υπογράφει. Καλύπτομαι και προχωράω ή χρειάζομαι το 100% ? 

     

    καλημέρα, αρκεί το 51 %

     

    " ....Την αίτηση υποβάλλει:

    .......

    δ) ο συνιδιοκτήτης:

    i) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλα−

    γών χρήσης επί κοινοχρήστων χώρων ακινήτου, στο

    οποίο έχει συσταθεί οριζόντιος ή κάθετος ιδιοκτησία

    μετά από απόφαση της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τα

    οριζόμενα στον κανονισμό της οροφοκτησίας, άλλως

    με απλή πλειοψηφία.... "

     

  14.  

    Υπάρχει τρόπος να μπορώ να μεταφέρω εγώ την δήλωση 4014 σε 4178 εγώ? 

     

    Ναί, κάνεις αίτηση στο ΤΕΕ αλλαγής μηχανικού, οπότε μεταφέρεται η 4014 δήλωση στις δικές σου δηλώσεις 4014 και στην συνέχεια την μεταφέρεις στο 4178.

    Η αλλαγή μηχανικού γίνεται στέλνοντας με fax στο ΤΕΕ την εξουσιοδότηση του ιδιοτητη, την αίτηση αλλαγής μηχανικού και την υπεύθυνη δήλωση αναληψης του νεου μηχανικου ( για περισσοτερες πληροφορίες ρωτα στο ΤΕΕ )

     

    Πάντως εγω θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθεί η δήλωση απ την στιγμη που ειναι σε οριστική και εχουν ανεβεί όλα τα σχεδια... αυτο μου το είχαν πεί κι απ το ΤΕΕ ΤΚΜ...

  15. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια ερώτηση και χρειάζομαι τα φώτα σας αφού πλέον helpdesk δεν υπάρχει. Απαιτείται για συμβόλαιο βεβαίωση νομιμότητας μεζονέτας που έχει τακτοποιηθεί παλιότερα με 4014/2011. Εγώ έβγαλα βεβαίωση νομιμότητας βάσει 4178/2013 εφόσον όλα τα αυθαίρετα τμήματα είναι τακτοποιημένα. Ο ιδιοκτήτης έχει αλλάξει μετά την υπαγωγή στο 4014 και ο μηχανικός απ ότι ξέρω έχει βγει στην σύνταξη. Πρέπει υποχρεωτικά να μεταφερθεί στο 4178 η δήλωση και πως γίνεται αυτό δεδομένο ότι όλοι που τότε είχαν εξουσιοδότηση (παλιός ιδιοκτήτης, μηχανικός ) έχουνε αλλάξει ? Έχει δίκιο η συμβολαιογράφος που μου ζητάει 5σέλιδο 4178 με σχέδια τακτοποίησης ? Έκανα πατάτα που έβγαλα βεβαίωση νομιμότητας χωρίς να σιγουρέψω εάν υπάρχει μεταφορά στο 4178? Απλά να σημειώσω ότι το πρόστιμο είναι πληρωμένο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες σας

     

    Απ την στιγμή που όλες οι αυθαιρεσιες που διαπίστωσες κατα την αυτοψία, έχουν τακτοποιηθεί με την δήλωση του παλιού μηχανικού με τον 4014 και η δήλωση αυτή είχε παέι σε οριστική υπαγωγή, είχε πληρωθεί όλο το πρόστιμο και είχε ανεβάσει ο μηχανικός όλα τα έγγραφα και σχέδια που απαιτούνταν, δεν χρειάζεται η μεταφορά της δήλωσης στον 4178.

    Απλά βγάζεις βεβαίωση απ τον 4178 και στην τεχνική έκθεση αναφέρεις ότι όλες οι αυθειρεσίες έχουν τακτοποιηθεί με την ταδε δηλωση του 4014.

  16. Σε εκτός σχεδίου - εντός ζώνης γεωτεμάχιο, με τρεις συνιδιοκτήτες, το 2001 οι δυο συνιδιοκτήτες έβγαλαν οικοδομική άδεια κι έχτισαν ένα κτίριο που αποτελείτε απο δύο μεζονέτες ( έχτισαν το 50 % της δόμησης ).

    Στη συνέχεια έγινε διανομή και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (πρό του 2011) και το 2011 τακτοποίησαν υπόγεια και υμιυπαίθριους με τον 3843 και πριν λίγο καιρό τακτοποίησαν και τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες με τον 4178.

    Τώρα θέλει ο τρίτος ιδιοκτήτης ( ο οποίος έχει το 50 % ) να βγάλει οικοδομική άδεια για να χτίσει.
    Σύμφωνα με το υπ. αρ. οικ.925 24-02-14 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, απ την στιγμή που έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία πριν τις 28-07-2011 για την έκδοση άδειας του τρίτου συνιδιοκτήτη ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί στις άλλες οριζόντιες ιδιοκτησίες.

    1. Συνεπώς στο διάγραμμα δόμησης της άδειας της νεας άδειας, ΔΕΝ θα προσμετρώνται τα τετραγωνικά των άλλων οριζόντιων ιδιοκτησιών που τακτοποιήθηκαν με τον 3843 και τον 4178
    σωστά ??
    2. Για να εκδοθεί η νέα άδεια πρέπει οι συνιδιοκτήτες να έχουν πληρώσει τουλάχιστον το 30 % του προστίμου ?

     

    Οι δικές σας απόψεις ποιές είναι??

     

    ... απ το ΥΠΕΚΑ και το ΤΕΕ-ΤΚΜ έχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις και οι δύο μου είπαν πως είναι θέμα ερμηνείας της αμόδιας πολεοδομίας... :shock: :shock:

  17. το παραχωρητήριο είναι για χρήση ή για κανονική κατοχή;

    αν είναι το πρώτο, προφανώς κακώς το δηλώνει η ενορία και μόνο ο Δήμος μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

    αν είναι το δεύτερο, μήπως μπορεί να γίνει μεταγραφή τώρα; (χωρίς βεβαίωση θα μου πεις; )

    το παραχωρητήριο γραφει συγκεκριμένα "....παραχώρηση έκτασης ταδε.... για την ανέγερση ιερού Ναού" απλα δεν έγινε ποτέ η μεταγγραφή... και δεν ξέρω αν τωρα μπορει να γίνει.

    Κι εγώ έτσι πιστέυω, πως λανθασμένα η ενορία δηλώνει το κτίσμα στο κτηματολόγιο.

  18. Εφόσον έχει πλήρη κυριότητα του αγροτεμαχίου ο Ιερός Ναός, την αίτηση θα την κάνει ο Ιερός Ναός (χωρίς παράβολο). Αν το αγροτεμάχιο ανήκει στον Δήμο θα την κάνει ο Δήμος, ως ΟΤΑ χωρίς ιδιόχρηση (μόνον παράβολο και ανταποδοτικό τέλος). Δεν θα μεταβιβαστεί μετά στον Ιερό Ναό???

     

     

    σωστα

     

    και μαλλον,  αφου εχει γινει η μεταβιβαση, για την πρωτη περιπτωση προκειται...

    @ stesta @ dimitris GM  Την κυριότητα του αγροτεμαχίου την έχει ο Δήμος, διότι μετα την παραχώρηση της έκτασης με απόφαση του δημοτικού συμβουλείου, δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή στο υποθηκοφυλάκιο. Το κτίριο όμως η ενορία το δηλώνει στο Ε9..... κι εγώ τώρα έχω εντολή απ την ενορία για την τακτοποίηση.

    Στον Δήμο κυριολεκτικά ΔΕΝ ξέρουν τί τους γίνεται... !

     

    Γι αυτό σκέφτομαι να κάνω την τακτοποίηση με ΥΔ και εξουσιοδοτήσεις απ την ενορία, να βάλω ιδιοκτήτη τον Δήμο, να πάρουμε κι απ τον Δήμο συνέναιση και τέλος.

    ....μπέρδεμα... !

  19. Καλησπέρα,έχω την εξής περίπτωση :

    To 2003  Δήμος παραχώρησε έκταση 1600 τ.μ.τμήματος χερσολίβαδου αγροκτήματος στην εκκλησία (σε συγκεκριμένη ενορία) για την έκδοση οικοδομικής αδείας και την ανέγερση Ιερού Ναού.

    Τελικά η ενορία δεν έβγαλε οικοδομική αδεία κι έχτισε παράνομα τον Ιερό Ναό.

    Τώρα η ενορία θέλει να τακτοποιήσει την εκκλησία.
    Απ την στιγμή που υπάρχει το παραχωρητήριο, μπορεί την αίτηση να την κάνει η ενορία ? , ( βάζοντας όμως σαν ιδιοκτήτη τον Δήμο. )

    ή πρέπει να γίνει απ τον Δήμο ? τι πιστέυετε ?

  20. για κατηγορια 2 δεν σε αφορα το αρθρο 11.6 και αρα ουτε το 11.6.γ

    Δε χρειαζεσαι ανασυσταση

     

    Έχω κι εγώ μια περίπτωση κατηγορίας 2 όπου δεν βρίσκω τα σχέδια, μετά από ερώτηση στο ΤΕΕ ΤΚΜ, μου είπαν πώς στο νόμο λέει πώς δεν χρειάζεται να ανεβάσεις σχέδια παρά μόνο την αποτύπωση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει έχεις στη διάθεση σου τα σχέδια της αδείας, εξάλλου πως θα κάνεις τον έλεγχο των αυθαιρεσιών ;…. και λογικό μου ακούγεται.

    Συνεπώς όταν δεν υπάρχουν τα σχέδια της αδείας θεωρώ πώς χρειάζεται ανασύσταση.

     

    Καλησπέρα, σε περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρεσιών κατηγορίας 2 ο νόμος λέει ότι χρειάζεται αποτύπωση των κατόψεων μόνο.

     

    Στην πολεοδομία υπάρχει το στέλεχος της άδειας και το τοπογραφικό, ο υπόλοιπος φάκελος έχει χαθεί.

     

    Σε πρόσφατο συμβόλαιο μεταβίβασης όμως βρέθηκε η κάτοψη του εν λόγω ορόφου η οποία φαίνεται να είναι φωτοτυπία της πρωτότυπης και ταιριάζουν και οι διαστάσεις με την σημερινή κατάσταση...

     

    Με βάση τα παραπάνω υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί η ανασύσταση φακέλου;

     

    @akis 73 Απ την στιγμή που έχει σχέδιο συμβολαίου σύμφωνα με την παρ. 6 του αρθρου 11, θεωρώ πως είσαι Οκ.

    • Upvote 1
  21. Παράταση φαίνεται ότι θα δοθεί στην προθεσμία ένταξης στον νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων ακινήτων και χώρων καθώς βασικός στόχος είναι η ένταξη περισσότερων ιδιοκτητών και η αύξηση στα έσοδα του κρατικού Ταμείου από τα πρόστιμα «τακτοποίησης» που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες.

     

    Κύκλοι των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος προαναγγέλλουν παράταση της ρύθμισης για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και πέραν του Φεβρουαρίου του 2015, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τον τελευταίο νόμο (4178/2013) συνταγματικό.

     

    Ετσι, μαζί με τις δόσεις που απομένουν από όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση αλλά και την πληρωμή των παραβόλων για τις νέες συμμετοχές, αναμένεται να εισρεύσουν στα Ταμεία 400 εκατ. ευρώ.

     

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται ότι κινείται στην κατεύθυνση, σε κάθε περίπτωση, να παρατείνει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος μετά τη λήξη ισχύος του τελευταίου νόμου τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2016.

     

    Πηγή: fpress.gr

     

    Click here to view the είδηση

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.