Μετάβαση στο περιεχόμενο

christoller

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christoller

  1. Καλησπέρα, για το αν επιτρέπονται ή οχι wc στην σοφίτα που το αναφερει ?
  2. Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ ! νομίζω πως πρεπει να γινει κι ενα update στο αρχειο Νόμος 4495/2017 V5 .0.0 όπου στα παραρτήματα έχεις την ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 - 31.07.2018... Καλή συνέχεια !
  3. christoller

    Νόμος 4495/2017

    Εξαιρετική δουλειά!
  4. Σε τακτοποιημένο υπόγειο κατοικίας ( βοηθητικός χώρος που έγινε κύριος με τον Ν.4495/17 ) μπορώ να βγάλω άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης σε κατάστημα ? Απ την πολεοδομία μου είπαν πως ακόμα δεν έχει διευκρυνιστεί έχετε κάποια άλλη πληροφορία ?
  5. Καλημέρα, μόλις είδα αυτό : http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=cuUdr7gDWy8%3d&tabid=777&language=el-GR αυτο σημαίνει ότι το ΕΜΠ εξακολουθεί να πληρώνεται... μεχρι τώρα απλά ανέβαζα την δήλωση αυτή : http://www.michanikos.gr/files/file/1351-%CE%9D41782013-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95/ Απο δω και πέρα τι κάνουμε ? εσεις το πληρώνετε?
  6. Καλημέρα Ειχα την ίδια απορία και απ το ΤΕΕ ΚΜ μου απάντησαν πως σε ολοκληρωμένη δήλωση του Ν4014 με ανεβασμενα σχέδια δεν απαιτειται μεταφορά, αλλα έβγαλα bεβαίωση απ το συστημα του 4178 όπου έγραφα ότι όλες οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν τακτοποιηθεί με την ταδε σηλωση του Ν. 4014.... δες και την ερώτηση 2 στο παράρτημα 2 της εγκυκλίου 3 : http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=qWJnuGdlVEE%3D&tabid=855&language=el-GR
  7. @danaikaterina σε ευχαριστώ για την απάντηση, το λεει αυτό κάπου στον νόμο ή σε κάποια εγκύκλιο ?
  8. Καλησπέρα, σε τετραώροφο κτίριο του 1968 με αυθαίρετο υπόγειο και αυθαιρεσίες στον Α και Β όροφο, στο οποίο δεν έχει γίνει σύσταση ΟΙ και ανήκει σε 4 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, μπορώ να κάνω τακτοποίηση μόνο για τον Α' όροφο ή η τακτοποίηση πρέπει να γίνει για όλο το κτίριο ?
  9. Δε μου λέτε η δήλωση Ιδιοκτήτη για έκδοση Βεβαίωσης 4178 χωρίς αυθαιρεσίες, θέλει γνήσιο της υπογραφής ?
  10. Θέλω την γνώμη σας στο εξής: 15 ιουνίου κατατέθηκε η αμοιβή μου για μια άδεια, πληρώθηκε το ΦΕΜ και το ΤΜΕΔΕ την επόμενη μέρα και απομένει να κόψω την απόδειξη. Αν την απόδειξη την κόψω 1η Ιουλίου ( μες στο επόμενο τρίμηνο ) θα έχω κάποιο πρόβλημα πιστευετε ???
  11. Έχεις αλλαγή χρήσης απο κύριο σε κύριο χώρο, χωρίς αύξηση του συντελεστή δόμησης, συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 5 και τις εγκυκλιους 3 και 4 το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό.
  12. Υπέρβαση κάλυψης έχεις στα τμήματα αυτά που είναι εκτός περιγράματος της οικοδομικής άδειας.
  13. καλημέρα, αρκεί το 51 % " ....Την αίτηση υποβάλλει: ....... δ) ο συνιδιοκτήτης: i) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλα− γών χρήσης επί κοινοχρήστων χώρων ακινήτου, στο οποίο έχει συσταθεί οριζόντιος ή κάθετος ιδιοκτησία μετά από απόφαση της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό της οροφοκτησίας, άλλως με απλή πλειοψηφία.... "
  14. Ναί, κάνεις αίτηση στο ΤΕΕ αλλαγής μηχανικού, οπότε μεταφέρεται η 4014 δήλωση στις δικές σου δηλώσεις 4014 και στην συνέχεια την μεταφέρεις στο 4178. Η αλλαγή μηχανικού γίνεται στέλνοντας με fax στο ΤΕΕ την εξουσιοδότηση του ιδιοτητη, την αίτηση αλλαγής μηχανικού και την υπεύθυνη δήλωση αναληψης του νεου μηχανικου ( για περισσοτερες πληροφορίες ρωτα στο ΤΕΕ ) Πάντως εγω θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθεί η δήλωση απ την στιγμη που ειναι σε οριστική και εχουν ανεβεί όλα τα σχεδια... αυτο μου το είχαν πεί κι απ το ΤΕΕ ΤΚΜ...
  15. Απ την στιγμή που όλες οι αυθαιρεσιες που διαπίστωσες κατα την αυτοψία, έχουν τακτοποιηθεί με την δήλωση του παλιού μηχανικού με τον 4014 και η δήλωση αυτή είχε παέι σε οριστική υπαγωγή, είχε πληρωθεί όλο το πρόστιμο και είχε ανεβάσει ο μηχανικός όλα τα έγγραφα και σχέδια που απαιτούνταν, δεν χρειάζεται η μεταφορά της δήλωσης στον 4178. Απλά βγάζεις βεβαίωση απ τον 4178 και στην τεχνική έκθεση αναφέρεις ότι όλες οι αυθειρεσίες έχουν τακτοποιηθεί με την ταδε δηλωση του 4014.
  16. Σε εκτός σχεδίου - εντός ζώνης γεωτεμάχιο, με τρεις συνιδιοκτήτες, το 2001 οι δυο συνιδιοκτήτες έβγαλαν οικοδομική άδεια κι έχτισαν ένα κτίριο που αποτελείτε απο δύο μεζονέτες ( έχτισαν το 50 % της δόμησης ). Στη συνέχεια έγινε διανομή και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (πρό του 2011) και το 2011 τακτοποίησαν υπόγεια και υμιυπαίθριους με τον 3843 και πριν λίγο καιρό τακτοποίησαν και τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες με τον 4178. Τώρα θέλει ο τρίτος ιδιοκτήτης ( ο οποίος έχει το 50 % ) να βγάλει οικοδομική άδεια για να χτίσει. Σύμφωνα με το υπ. αρ. οικ.925 24-02-14 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, απ την στιγμή που έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία πριν τις 28-07-2011 για την έκδοση άδειας του τρίτου συνιδιοκτήτη ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί στις άλλες οριζόντιες ιδιοκτησίες. 1. Συνεπώς στο διάγραμμα δόμησης της άδειας της νεας άδειας, ΔΕΝ θα προσμετρώνται τα τετραγωνικά των άλλων οριζόντιων ιδιοκτησιών που τακτοποιήθηκαν με τον 3843 και τον 4178 σωστά ?? 2. Για να εκδοθεί η νέα άδεια πρέπει οι συνιδιοκτήτες να έχουν πληρώσει τουλάχιστον το 30 % του προστίμου ? Οι δικές σας απόψεις ποιές είναι?? ... απ το ΥΠΕΚΑ και το ΤΕΕ-ΤΚΜ έχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις και οι δύο μου είπαν πως είναι θέμα ερμηνείας της αμόδιας πολεοδομίας... :shock:
  17. το παραχωρητήριο γραφει συγκεκριμένα "....παραχώρηση έκτασης ταδε.... για την ανέγερση ιερού Ναού" απλα δεν έγινε ποτέ η μεταγγραφή... και δεν ξέρω αν τωρα μπορει να γίνει. Κι εγώ έτσι πιστέυω, πως λανθασμένα η ενορία δηλώνει το κτίσμα στο κτηματολόγιο.
  18. @ stesta @ dimitris GM Την κυριότητα του αγροτεμαχίου την έχει ο Δήμος, διότι μετα την παραχώρηση της έκτασης με απόφαση του δημοτικού συμβουλείου, δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή στο υποθηκοφυλάκιο. Το κτίριο όμως η ενορία το δηλώνει στο Ε9..... κι εγώ τώρα έχω εντολή απ την ενορία για την τακτοποίηση. Στον Δήμο κυριολεκτικά ΔΕΝ ξέρουν τί τους γίνεται... ! Γι αυτό σκέφτομαι να κάνω την τακτοποίηση με ΥΔ και εξουσιοδοτήσεις απ την ενορία, να βάλω ιδιοκτήτη τον Δήμο, να πάρουμε κι απ τον Δήμο συνέναιση και τέλος. ....μπέρδεμα... !
  19. Καλησπέρα,έχω την εξής περίπτωση : To 2003 Δήμος παραχώρησε έκταση 1600 τ.μ.τμήματος χερσολίβαδου αγροκτήματος στην εκκλησία (σε συγκεκριμένη ενορία) για την έκδοση οικοδομικής αδείας και την ανέγερση Ιερού Ναού. Τελικά η ενορία δεν έβγαλε οικοδομική αδεία κι έχτισε παράνομα τον Ιερό Ναό. Τώρα η ενορία θέλει να τακτοποιήσει την εκκλησία. Απ την στιγμή που υπάρχει το παραχωρητήριο, μπορεί την αίτηση να την κάνει η ενορία ? , ( βάζοντας όμως σαν ιδιοκτήτη τον Δήμο. ) ή πρέπει να γίνει απ τον Δήμο ? τι πιστέυετε ?
  20. Έχω κι εγώ μια περίπτωση κατηγορίας 2 όπου δεν βρίσκω τα σχέδια, μετά από ερώτηση στο ΤΕΕ ΤΚΜ, μου είπαν πώς στο νόμο λέει πώς δεν χρειάζεται να ανεβάσεις σχέδια παρά μόνο την αποτύπωση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει έχεις στη διάθεση σου τα σχέδια της αδείας, εξάλλου πως θα κάνεις τον έλεγχο των αυθαιρεσιών ;…. και λογικό μου ακούγεται. Συνεπώς όταν δεν υπάρχουν τα σχέδια της αδείας θεωρώ πώς χρειάζεται ανασύσταση. @akis 73 Απ την στιγμή που έχει σχέδιο συμβολαίου σύμφωνα με την παρ. 6 του αρθρου 11, θεωρώ πως είσαι Οκ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.