Μετάβαση στο περιεχόμενο

assosboy

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κόρινθος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος
  1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές (σχετικά με την επάλειψη των θερμογεφυρών). Νομίζω όμως ότι σε σπίτι καταασκευής 1985 είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις 100% τις θερμογέφυρες. Εξάλλου ο σκοπός μου μετά τη θερμομόνωση της κεραμοσκεπής είναι και η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων (σε βάθος χρόνου). Αυτό που ρώτησα ήταν αν υπάρχει περίπτωση σταδιακής καταστροφής του φυσικού ορυκτοβάμβακα απο την ανερχόμενη υγρασία (αν κάποιος έχει συγκεκριμένη εμπειρία/γνώση);
  2. Καλησπέρα, Σε υφιστάμενη οικοδομή με κεραμοσκεπή (χωρίς μόνωση) σκέφτομαι να τοποθετήσω μόνωση επάνω απο τη πλάκα. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω φυσικό ορυκτοβάμβακα 10mm σε ρολό (θα τον τοποθετήσω μόνος μου σε δυο στρώσεις, κάθετες μεταξύ τους). Ο χώρος κάτω απο τη σκεπή δεν είναι κατοικήσιμος, οπότε δε με ενδιαφέρει να μονώσω ακριβώς κάτω απο τα κεραμύδια. Επίσης στη κεραμοσκεπή έχει τοποθετηθεί μεμβράνη υγρομόνωσης ατμοδιαπερατή, οπότε θεωρητικά δεν υπαρχει κίνδυνος εισρροής υδάτων. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο είδος φράγματος υδρατμών για την προστασία του συγκεκριμένου υλικου θερμομόνωσης; Στο site της αντίστοιχης εταιρίας ορυκτοβάμβακα δεν αναφέρει πουθενά τη χρήση φράγματος υδρατμών. Άλλες εταιρίες προτείνουν τη χρήση του. Επίσης σε δίάφορα post του forum, έχει αναφερθεί ότι είναι επιθυμητό να αναπνέει η κατασκευή (μέσω της πλάκας), κάτι που κάνει τη χρήση φράγματος υδρατμών απαγορευτική.
  3. Προφανώς με 60οC θερμ. προσαγωγή δε μπορώ να καλύψω τις θερμικές απώλειες στη δυσμενέστερη μέρα. Με περίπου 10οC εξ. θερμοκρασία μπορώ να έχω 60οC θερμ. προσαγωγής και να καλύπτω τις απώλειες. Ο λέβητας έχει τοποθετηθεί θεωρητικά για τέσσερα σπίτια (150m2 το καθένα, κατάσκευης 1985), μόνο που τελικά το ένα θερμαίνεται). Τα σώματα δεν είναι τόσο υπερδιαστασιολογημένα.
  4. Ξέρω και τη θερμαντική ισχύ των σωμάτων και τις θερμικές απώλειες. Ο υπάρχων λέβητας είναι ρυθμισμένος για θερμοκρασία νερού στους 75οC. Απ'ότι φαίνεται με τα σώματα που έχω στη καλύτερη περίπτωση η θερμοκρασία νερού προσγωγής που μπορώ να πάω είναι 60οC. Οπότε με λέβητα συμπύκνωσης δε θα δω κάποια ιδιαίτερη εξοικονόμηση. Σωστά; 1. Έχετε να προτείνεται κάποια μοντέλα λεβήτων που έχετε χρησιμοποιήσει; 2. Ειναι προτιμότερη η αντιστάθμιση στο καυστήρα ή με χρήση τρίοδης βάνας; Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  5. Καλησπέρα, Αν και παρακολουθώ τακτικά το forum, είναι πρώτη φορά που γραφώ. Σε μονοκατοικία 150m2, σκοπεύω να αντικαταστήσω τον υφιστάμενο λέβητα πετρελαίου (Chappee 90kW-πονεμένη ιστορία πως τοποθετήθηκε τόσο μεγάλος λέβητας). Μένω επαρχία και δεν υπάρχει δυνατότητα αερίου. Το κόστος αντλίας θερμότητας ξεφεύγει από τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, οπότε προσανατολίζομαι σε νέο λέβητα πετρελαίου σωστά διαστασιολογημένο. Έχω εξετάσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια (συνδυάζοντας κόστος-αποδοτικότητα συστήματος): 1. Ατομική μονάδα πετρελαίου (π.χ Saturn-Kiturami). Πιο οικονομική λύση. 2. Λέβητα πετρελαίου χαμηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με πίνακα αντιστάθμισης. 3. Λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης (εννοείται με αντιστάθμιση). Πιο ακριβή λύση. Σκέφτομαι πιο ζεστά λέβητα συμπύκνωσης, απλά δε ειμαι σίγουρος κατά πόσο αξίζει τα λεφτά μια τέτοια επένδυση. Προφανώς για να επωφεληθούμε από τη υψηλή απόδοση των συγκεκριμένων λεβήτων πρέπει η θερμοκρασία εισόδου νερού στα σώματα να είναι το πολύ 50oC και η θερμοκρασία επιστροφής περίπου 30οC, γεγονός που είναι πολύ δύσκολο (εκτός και αν τα σώματα είναι υπερ-υπερδιαστασιολογημένα ή το σπίτι έχει μονώσεις Γερμανίας). Οπότε λογικά δε θα μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τον υψηλό βαθμό απόδοσης των συγκεκριμένων λεβήτων. Παρεπιπτόντως (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) η Βuderus έχει βγάλει ένα καινούριο μοντέλο λέβητα συμπύκνωσης Logano Plus GB105 χωρίς να έχει απαγορευτική τιμή (γνώμες για το συγκεκριμένο λέβητα Μήπως λοιπόν είναι πιο σοφό να πάει κάποιος σε λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών με αντιστάθμιση, εκμεταλλευόμενος πλήρως την απόδοση του λέβητα και με λιγότερο κόστος τελικά; Ευχαριστω.
  6. Φίλε iliekater πολλά μπράβο και από εμένα!!!!!!! Χαζεύοντας στο forum, είδα τα άπειρα καλά λόγια απο τους συναδέλφους σχετικά με τη πυξίδα (κάτι θα ξέρουν παραπάνω) και είπα να καταβάσω το πρόγραμμα για να δουλέψω λίγο. Προσπαθώ να κάνω download στα αρχεία, αλλά πατώντας πάνω στους συνδέσμους με μεταφέρει στο rapidshare και εμφανίζει μύνημα: ERROR FILE NOT FOUND. Δοκίμασα και παλαιότερες εκδόσεις με το ίδιο αποτέλεδμα. Έχεις καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.