Μετάβαση στο περιεχόμενο

angbuild

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

angbuild's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Pappos : Μην το παίρνεις προσωπικά. Το κόστος των αδειών είναι σημαντικό κομμάτι και πρέπει οπωσδήποτε να το υπολογίσεις. Συγνώμη για την άγνοια μου επί του θέματος. Το μόνο που ξέρω είναι πόσα πλήρωσα για την άδεια, και ότι συνδέεται με το κόστος κατασκευής. Έτσι όπως έχει η κατάσταση, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θα πρέπει να μιλήσω με κάποια γραφεία μελετών για να μου δώσουν την προσφορά τους για την μελέτη, για να αποφασιστεί το μέλλον του προβολάκου. Δεν έχω σκοπό να διαπραγματευτώ την τιμή. Ανάλυση των δεδομένων θέλω να κάνω για να μπορέσω να πάρω (επλίζω) την σωστότερη απόφαση. Ούτε σκοπός μου είναι να κάνω χοντρή φασαρία με τον μηχανικό μου που έχει ήδη πληρωθεί την μελέτη/επίβλεψη της άδειας, γιατί απλούστατα δεν θα λύσω έτσι το πρόβλημα.
  2. @pk10gr : OXI @pappos - @acnt : Καλό θα ήταν να βγεί ο προβολάκος γιατί απο 2,5m θα μου πάει το μπαλκόνι 3,5m, και δεν θα χρειαστεί να βγάλω πέργκολα για το κάτω μπαλκόνι. Όταν λέτε σιδερά κατασκευή εννοείται σύμμικτο? Πόσο να υπολογίζω για την μελέτη? Εάν είναι πάνω απο 500 ευρώ, μάλλον ο προβολάκος θα πάει περίπατο.
  3. Το πανωσύκωμα είναι κανονικά με άδεια. το είχαμε προβλέψει στα στατικά απο το προϊγούμενο έργο, αλλα τώρα βγάλαμε την άδεια. Είναι νόμιμο. Το πρόβλημα με τον εξώστη είναι στην πρώτη απο τις δύο πλάκες του πανωσυκώματος.
  4. Καλησπέρα, Είναι το πρώτο μου μήνυμα, οπότε θα μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια πριν να θέσω το θέμα. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά ιδιώτης που κάνω πανοσύκκωμα 2ορόφων σε υπάρχουσα 3όροφη οικοδομή που έκτισα πριν απο 10 χρόνια. Έχω, και θα έχω αρκετά πράγματα να ρωτήσω/επιβεβαιώσω σχετικά με διάφορες και διαφορετικές απόψεις που ακούω για τις διάφορες φάσεις/εργασίες της οικοδομής. Ελπίζω να βρήκα το σωστό φόρουμ. Το θέμα μου: Στην πρώτη νέα πλάκα που ρίξαμε, "ξεχάστηκε" να ριχτεί ο εξώστης. Αφού το έψαξα εκ' των υστέρων με τα σχέδια, είδα οτι ο ξυλότυπος δεν έδειχνε τον εξώστη. Έτσι δεν συνέχισε η πλάκα για να βγει ο εξώστης και έμεινε στο δοκάρι. Όλα τα άλλα σχέδια (κατόψεις - όψεις - υπολογισμός εξωστών με συντελεστή δόμησης ... κτλ) το δείχνουν κανονικά. Ωραίο έλεγχο κάνουν στην πολεοδομία. Συζήτησα το θέμα με τον μηχανικό και τον εργολάβο, και είπαμε να το βγάλουμε εκ των υστέρων. Ο εξώστης έχει πλάτος 1 μέτρο και μήκος 6 μέτρα. Το σχέδιο είναι να σπάσουν τα 10cm από την 20άρα πλάκα, με μικρά κομπρεσέρ, για 1,5 μέτρα μέσα από το δοκάρι, να ηλεκτροκολλήσουν τα σίδερα, και να ρίξουν μια 15αρα πλάκα. Το θέμα είναι οτι ακούω διάφορες απόψεις για το θέμα. Κάποιος είπε οτι η πλάκα δεν πρέπει να σπάσει, γιατί θα δημιουργηθούν ρωγμές. Άλλος οτι είναι καλλίτερο να κάνω σιδεροκατασευή. Άλλος να το κάνω με ξύλο. Άλλος να το κάνω με "φισέκια" (δεν ξέρω τι είναι αυτό). τι μου προτείνεται να κάνω? Σκεφτήκαμε να κάνουμε στατική μελέτη για το μπαλκόνι, έτσι ώστε να έχουμε κάτι γραπτώς. Το θεωρείται αναγκαίο? Πόσο πιστεύεται ότι θα μου στοιχίσει η μελέτη, και πόσο γρήγορα βγαίνει? Την προηγούμενη Παρασκευή έριξα και την δεύτερη πλάκα (σωστά αυτή την φορά), και το δώμα που μένει θα έχει τελειώσει σε 1 βδομάδα. Πρέπει να πάρω την απόφαση σύντομα, γιατί θα τελειώσει ο εργολάβος και μετά θα ψάχνω άλλον για μόνο τον εξώστη. Ευχαριστώ, και συγνώμη για το σεντόνι, Άγγελος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.