Μετάβαση στο περιεχόμενο

digilef

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

digilef's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ρε τι έχουμε πάθει...δεν ξέρουμε απο που να προφυλαχτούμε με αυτό το χάος! Βρε μήπως για να βρείς θέση στη Πρόοδο μου τα έκανες όλα αυτά ? :D:D Rigid_joint no offense....keep walking
  2. Α καλαααααααά ! Εσύ με πέρασες οτι κάνω και διαφήμιση στη Πρόοδο:D:D:D Για να σου φύγουν οι υποψίες....ουδεμία σχέση έχω με σεμινάρια....ουδεμία σχέση έχω με άδειες κτλ. Το αντικειμενό μου είναι καθαρά μηχανολογικό και μάλιστα όχι κύρια στο χώρο της οικοδομής. Ο λόγος που έψαξα εδώ είναι για να βρω δύο γρήγορες απαντήσεις σε μερικά ζητήματα όσον αφορά τις ενεργειακές επιθεωρήσεις που πρόκειται να γίνουν αναγκαίες στο μέλλον καθώς πρόκειται να υποβάλω φάκελο για επιδότηση και μέσα στις προσφορές να έβαζα και μια θερμοκάμερα. Αν όλα αυτά σου φαίνονται rigid joint σαν μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας να το κοιτάξεις γιατί δεν νομίζω να έδωσα πουθενά το δικαίωμα τέτοιας αντιμετώπισης. Φαίνεται οτι το έχεις ψάξει το θέμα αλλά νομίζω οτι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Επι της ουσίας.... Προφανώς και μας καλύπτεις πλήρως με την απαντησή σου Χάρη. Είναι σαφές οτι με - μας γλυτώνεις απο κατά πάσα πιθανότητα τσάμπα έξοδα σε σεμινάρια δίχως ουσιαστικό όφελος. Εφόσον ακόμα είναι στον "αέρα" ο νόμος περί επιθεωρητών και δεν γνωρίζουμε 100 % το περιεχομενό του δεν έχει κανένα νόημα να τα παρακολουθήσει κανείς πέρα απο δικιά του ενημέρωση - εκπαίδευση.
  3. Εκτός από μακρόσυρτα post χωρίς νόημα δεν βλέπω καμία απάντηση στα ερωτήματα που θέτονται... Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά το θέμα της ενεργειακής πιστοποίησης σε ένα κτίριο που τα σχέδια της αδείας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Φυσικά η ίδια λογική ισχύει και στα δικαιολογητικά τις φωτογραφίες και την υπεύθυνη δήλωση που υποβάλει ο εκάστοτε μηχανικός κατά την περάτωση του έργου προκειμένου να παρθούν οι οριστικές άδειες για την ηλεκτροδότηση, παροχή νερού κτλ. Τότε συνάδελφε μηχανικέ rigid-joint τι ευθύνη παίρνεις όταν η πραγματικότητα απέχει από τα σχέδια που έχεις υποβάλει στην πολεοδομία ; Και τότε δεν γίνεται αυτοψία (εκτός της περίπτωσης καταγγελίας)...γιαυτό άλλωστε υπάρχει και η υπεύθυνη δήλωση του εκάστοτε μηχανικού.... αλλά αν κάτσει η στραβή η υπογραφή σου είναι εκεί . Πολύ σωστά λοιπόν θέτεις το πρόβλημα για ένα τέτοιο κτίριο. Τα πράγματα για έναν ημι υπαίθριο νομίζω οτι είναι πιο απλά γιατί κατά τον ίδιο τρόπο ο μηχανικός μπορεί να ισχυριστεί αν γίνει έλεγχος οτι κλείστηκε μετά την έκδοση του πιστοποιητικού. Προφανώς και στο πιστοποιητικό σαν ημι υπαίθριο θα τον παρουσιάσεις χαλώντας προφανώς και τον τελικό ενεργειακό συντελεστή του κτιρίου. Έχουν καμία βάση αυτά που αναφέρω ; Γιαυτό το λόγο ρωτάω για τα σεμινάρια προκειμένου να προστατευτούμε - ενημερωθούμε όλοι μας. Σας πληροφορώ λοιπόν οτι στην Πρόοδο το πρωί που μίλησα μαζί τους είναι σχεδόν κλεισμένα απο θέσεις ( απο τα λεγόμενά τους πάντα ) πράγμα που σημαίνει οτι αν κάποιος γνωρίζει κάτι ουσιαστικό είναι ακόμα καιρός πριν σκάσει τα πρώτα 300 €. Τώρα αν το κρατάει μανιάτικο επειδή έχει φάει το δούλεμα απο το ΤΕΕ και το κάθε ΤΕΕ αυτό είναι ίσως γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να αναφέρει αυτό που ρωτάω. Ο σκοπός που είμαστε όλοι εδώ νομίζω είναι διαφορετικός από το να παίζουμε με τις λέξεις.
  4. Γιατί τo πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου προϋποθέτει οτι πρέπει να είναι νόμιμο το κτίριο όσον αφορά τις οικοδομικές του άδειες κτλ ? Και τι εννοώ... Ένας μηχανολόγος που θα αναλάβει την ενεργειακή επιθεώρηση του κτιρίου θα πρέπει να έχει την ευθύνη των οικοδομικών που ούτε στην αρμοδιότητα του είναι ούτε τις γνώσεις έχει να ψάξει αν υπάρχει κάποια παράνομη κατασκευή ή μη τήρηση των σχεδιών αδείας ? Ρωτάω απο άγνοια καθαρά !
  5. Το παραπάνω μέλος (frikio) αναφέρει οτι όντως ισχύει αυτό που ρωτάω παρότι εγώ ήμουν αρνητικός. Το χιούμορ πάντα ευπρόσδεκτο είναι όχι όμως όταν τουλάχιστον σε εμένα φάνηκε ειρωνικό. Πάμε παρακάτω...
  6. Πιο είναι το τηλέφωνο που μπορώ αν απευθυνθώ ? Στο υπουργείο ανάπτυξης που έψαξα έχει μόνο email οπου ήδη τους έστειλα ακριβώς το ερωτημά μου. Αν απαντήσουν θα ενημερώσω . Μίλησα και με Πρόοδο για τα σεμινάρια. http://www.proodos21.gr/ Εκεί επιμένουν οτι θα είναι υποχρεωτικά για όλες τις ειδικότητες και μάλιστα κατά μέγιστο 120 ( ή 150 ώρες δεν θυμάμαι ) όπως μου είπε. Μάλιστα με ενημέρωσαν οτι αρχίζουν τα σεμινάρια τέλος μήνα. Χωρίζονται σε ενότητες 2-3 ημερών και θα ολοκληρωθεί τον ιούλιο. Παρακάτω παραθέτω το έντυπο που μου απέστειλαν http://rapidshare.com/files/234323849/Energeiakoi_mai_2__959___962____922___973___954___955___959___962_.ppt Τελικό κόστος όλου του προγράμματος είναι 1200 € με έκπτωση 20 % αν δηλώσουν συμμετοχή δύο συνάδελφοι παρέα. Για πείτε την γνώμη σας? Αξίζει τον κόπο.....είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να πάρεις κατόπιν τις εξετάσεις του υπουργείο την πιστοποίηση ή απλά για επιμόρφωση το κάνει κανένας ?
  7. Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των σεμιναρίων απο όλους τους μηχανικούς ακόμα και αν αυτοί είναι Ενεργειακοί μηχανολόγοι ΤΕΙ όπως εγώ ? Απο ότι έχω καταλάβει είναι απαραίτητο , ισχύει ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.