Μετάβαση στο περιεχόμενο

VasiaPan

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by VasiaPan

  1. Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση! Δεν έγινε από καμία αναθεώρηση ή από κάποιο πρόβλημα που όντως μπορεί να προκύψει στην πορεία. Ο επιβλέπων μηχανικός δεν γνώριζε αυτή την αλλαγή. Ήταν καθαρά λάθος των καλουπατζήδων το οποίο μας το παραδέχτηκαν κιόλας, όπως και του κατασκευαστή που έπρεπε να ελέγχει τι κάνει το συνεργείο. Επίσης να αναφέρω ότι επειδή στον δεύτερο όροφο έχουμε περιορισμένο ύψος είχαμε πει και η θερμομόνωση της στέγης θα μπει η ελάχιστη απο κάτω 3εκ και η υπόλοιπη από επάνω διότι στο σπίτι είναι να βάλουμε ενδοδαπέδια θέρμανση και ήμασταν ήδη οριακά με την πλάκα πάχους 20εκ. (δηλαδή αυτόν τον όροφο τον είχαμε συζητήση πόσες φορές γιατί λέγαμε δεν υπήρχαν περιθώρια λάθους στο ύψος). Επομένως τώρα προκύπτουν προβλήματα και στο θέμα της θέρμανσης. Σίγουρα είπαμε θα ξηλώσουμε τα 3εκ μόνωσης που μπήκαν κάτω απο την πλάκα και να δούμε..
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Γεια σε όλους. Ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα και κάθε άποψη στο θέμα είναι καλοδεχούμενη. Με τον άνδρα μου έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε ένα σπίτι. Πριν από μία εβδομάδα ρίξαμε την τελευταία πλάκα και δυστυχώς αφού έπεσε η πλάκα και πήγαμε να μετρήσουμε το ύψος από πλάκα σε πλάκα βλέπουμε ότι είμαστε 4-5 εκατοστά κάτω. (Ενώ έχουμε δώσει το έργο σε κατασκευαστή για την υλοποίηση- επίβλεψη, και στη οικοδομική άδεια πληρώσαμε επίβλεψη απο τον μηχανικό διότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα επαγγέλματα και θέλαμε να υπάρχει διπλός έλεγχος!!). Όσον αφορά την πλάκα λοιπόν: Μιλάμε για το ταβάνι του δεύτερου ορόφου περίπου 90τμ, όπου συνεχίζει και έξω να καλύπτει και τα μπαλκόνια γύρω γύρω. Η πλάκα στο εσωτερικό του σπιτιού έπρεπε να έχει 20 εκατοστά πάχος, και το υπόλοιπο που τρέχει ας πούμε έξω από το σπίτι και καλύπτει και τα μπαλκόνια να έχει 24 εκατοστά πάχος. Από επάνω που θα έχει στέγη είναι όλη στο ίδιο επίπεδο. ΚΑΙ τελικά αυτό που έγινε τώρα είναι ότι την έφεραν όλη 24 εκατοστά πάχος, δηλαδή από το δοκάρι και προς τα έξω στα μπαλκόνια υπολόγισαν 24 εκατοστά όπως έπρεπε να είναι και από το δοκάρι και προς τα μέσα το σπίτι το κατοικήσιμο έφεραν την πλάκα στο ίδιο πάχος με έξω. Και τώρα πέρα από τις ευθύνες, το έξτρα κόστος κλπ μας απασχολεί πολύ και η στατικότητα. Από τη στιγμή που έγινε ένα τόσο χοντρό λάθος δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τι μας λένε πλέον. Παρόλο που ρωτήσαμε τον μηχανικό της άδειας και μας λέει δεν υπάρχει θέμα στατικό. Όμως όπως και να το κάνεις έπεσαν κάποιοι τόνοι παραπάνω μπετό, είναι και η στέγη μετά, φωτοβολταϊκά κλπ Επομένως θα θέλαμε να ακούσουμε κάποιες απόψεις πως να το χειριστούμε το θέμα και στο θέμα ευθυνών και στο θέμα να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας. Θα έπρεπε να πάρουμε τη γνώμη και να μας μελετήσει τα στατικά με τα καινούργια δεδομένα ένας ακόμα μηχανικός για παράδειγμα? Όπως ανέφερα και στην αρχή θα μας βοηθούσε πολύ να ακούσουμε κάποιες απόψεις γιατί και εμείς είμαστε ακόμα πολύ θολωμένοι με αυτό που έχει γίνει και δεν μπορούμε να σκεφτούμε ξεκάθαρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση! Να προσθέσω ότι το 1983 αγοράστηκε από τον πατέρα όπως ανέφερα 1 στρέμμα, και στα έγγραφα της πολεοδομίας που βρήκε ο μηχανικός και τα διαβάζω τώρα λέει ότι ο ιδιοκτήτης για την τάδε προσκύρωση θα αποζημιώσει την τάδε ιδιοκτησία 100 μέτρα. Όπως επίσης πιο κάτω αναφέρει για την τάδε ρυμοτομία θα αποζημιώσει την τάδε ιδιοκτησία για 110 μέτρα. Το 2002 έγιναν συμβόλαια όπου έγινε και κατάτμηση του οικοπέδου σε 2 από 500 τετραγωνικά το καθένα (όπου εμάς μας ενδιαφέρει το ένα από αυτά) και το άφησε αντίστοιχα στα παιδιά του. Έχοντας και τοπογραφικό του 2002 που φαίνονται χωρισμένα τα οικόπεδα. Στο συμβόλαιο αναφέρει μόνο την προσκύρωση και ότι έχει αποζημιωθεί. Δεν αναφέρει τίποτα για την ρυμοτομία. (Όμως να σημειώσω ότι και η προσκύρωση και η ρυμοτομία ήταν να γίνει αποζημίωση στο ίδιο πρόσωπο και μας λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ότι είναι ξεκαθαρισμένα αυτά αλλά δεν μπορεί να βρει κάποιο χαρτί έχουν περάσει και τόσα χρόνια είναι και αυτός μεγάλος σε ηλικία....) Όπως και να έχει όμως αν δεν λυθεί και το θέμα με την ρυμοτομία από τον ιδιοκτήτη,όπως σχολιάσετε και εσείς παραπάνω, το οικόπεδο δεν θεωρείται καθαρό. Οπότε από τη δική μας μεριά σαν αγοραστές απλά περιμένουμε να δούμε αν θα ξεκαθαρίσει?
  4. Γεια σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα που έχει προκύψει και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Μετά από καιρό αναζήτησης βρήκα με τον άντρα μου ένα οικόπεδο να αγοράσουμε. Βρίσκουμε λοιπόν δικηγόρο και μηχανικό για τους απαραίτητους ελέγχους και πάντα σε επικοινωνία με τη συμβολαιογράφο. Το οικόπεδο είναι σε σημείο με σχέδιο πόλης και όλα τα γειτονικά οικόπεδα είναι ήδη χτισμένα, έχει δρόμους, πεζοδρόμια κλπ. Έχει προκύψει όμως ένα θέμα και έχει κολλήσει η διαδικασία χωρίς να ξέρουμε πως να συνεχίσουμε. Το θέμα είναι το εξής: Η συμβολαιογράφος ζήτησε απο τον μηχανικό να ελέγξει την πράξη εφαρμογής και αναλογισμού. Πήγε λοιπόν ο άνθρωπος στη πολεοδομία και έφερε ότι χαρτί μπορούσε να βρει. Εκεί λοιπόν (απ' ότι έχουμε καταλάβει) το οικόπεδο χρωστούσε 100 μέτρα σε κάποιον γείτονα και απ ότι μας λέει ο ιδιοκτήτης έχει πληρωθεί από τον πατέρα του ( το οικόπεδο είχε αγοραστεί το 1983) και το 2002 το μεταβίβασε στα παιδιά του, και το θέμα είναι τώρα οτι δεν μπορούμε να βρούμε ένα αποδεικτικό αυτής της πληρωμής, το φύλλο εκκαθάρισης νομίζω. Ο μηχανικός μας λέει ότι δεν μπορεί να ψάξει κάπου αλλού και όπως μας συμβούλεψε και ο δικηγόρος αυτό πρέπει να το βρει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ή σε περίπτωση που δεν το βρει να κάνει με έναν δικηγόρο ένα συμφωνητικό με τον γείτονα που χρωστούσαν τα 100 μέτρα ότι έχει γίνει η εξόφληση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να βρει αυτό το αποδεικτικό ή αν είναι κάτι που το έχει μόνο ο ιδιοκτήτης σπίτι του ή όποια άλλη συμβουλή και διευκρίνιση περί του θέματος είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.