Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πιστέυω ότι δεν χρειάζεται κάποιος να δει το αρχείο, είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς με ένα απλό παράδειγμα. Το αρχείο όχι δεν το έχω στείλει ακόμη. Η ερώτηση μου όσον αφορά τη χρησιμοποίηση τέτοιων διατομών έγκειται αποκλειστικά στην προσομοίωση και κατα συνέπεια στην σωστή διαστασιολόγηση της διατομής. (συμφωνώ μαζί σου για τους λόγους αγκύρωσης)
  2. Διευκρίνηση Αναφέρομαι στο στατικό πρόγραμμα Fespa ΕΡΩΤΗΣΗ 1η Έχει παρατηρήσει κανείς ότι τοίχωμα 25/200 έχει π.χ Ν=600, ΜΥ=460 ΚΑΙ ΜΖ=200 (με οπλισμό 10 φ16 σε κάθε κρυφουποστήλωμα) ενώ εάν τη διατομή την αλλάξουμε σε 25/200/50/25 (γαμα) τα εντατικά μεγέθη γίνονται Ν=720, Μy=35, Mz=300 με οπλισμό 6Φ16 στο κρυφουποστύλωμα!!. Μπορεί κανείς να το εξηγήσει;Είναι δυνατόν το κομμάτι 50/25 της διατομής Γ να μειώνει τόσο πολύ τα εντατικά μεγέθη και να μην υπάρχει διαξονική κάμψη;(στην περίπτωση του 25/200 η διαστασιολόγηση έγινε με διαξονική κάμψη). Τελικά να χρησιμοποιούμε τέτοιες διατομές (γαμα) ή όχι; ΕΡΩΤΗΣΗ 2η Το acd των τοιχείων φαίνεται πουθενά;
  3. Υπάρχει κανείς που γνωρίζει ή είναι τόσο αφελής η ερώτησή μου;
  4. Έχω την εξής περίπτωση: κτίριο διόροφο (ισόγειο και όροφος) προ του 1969 όπου στην άδεια είχε πρόβλεψη και για άλλους τρεις ορόφους. Το κτίριο τελικά κατά το στάδιο της κατασκευής κατασκευάστηκε με έναν όροφο παραπάνω (δηλ. έγινε τριόροφο) και τώρα ο ιδιοκτήτης του θέλει να το νομιμοποιήσει. Ερώτηση: 1. Κάνω πρώτα έλεγχο υφισταμένου κτιρίου (δηλ. του διόροφου) και μετά έλεγχο με τον τρίτο όροφο; η κατευθείαν έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης (δηλ. με τον τρίτο όροφο). 2. Έχω το δικαίωμα να επαυήσω τις τάσεις; 3. Όλα τα παραπάνω φυσικά με τον ισχύοντα κανονισμό ( του 59) αφού το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.