Μετάβαση στο περιεχόμενο

blazar

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

blazar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μίλησα κάπου για γενικό γεωλογικό πρόβλημα στην περιοχή ή μετακίνηση ολόκληρου χωριού; ο συγκεκριμένος απλά έχει κάνει προχειροκατασκευές, όπως και το σπίτι του (γι'αυτό και μίλησα για υποτυπώδη θεμελίωση) οπότε και μετακινήθηκε. Αν εσύ χτίσεις σε πλαγιά βουνού, 4 τοίχους και τους στηρίξεις στις 4 γωνίες με τσιμεντόλιθους, δεν θα μετακινηθεί η κατασκευή σου; Σε υψομετρική διαφορά 10μ. με κλίση 5%, αν δεν φτιάξεις έστω μια οικονομική αντιστήριξη, δεν θα υπάρξει κατολίσθηση; Επειδή όμως το θέμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει και θα καταντήσει σαν τα περισσότερα που ο καθένας λέει περιττά πράγματα που δεν σχετίζονται με τον λόγο που ανοίχτηκε το θέμα (Νόμος που να ορίζει τις περιπτώσεις υποχρεωτικής κατασκευής τοιχίου) με αποτέλεσμα να θάβονται, σαν t.s. ζητώ να κλειδώσει.
  2. Καλώς, σ'ευχαριστώ. Οπότε αφήνουμε ένα παραθυράκι, μήπως ξέρει κανείς κάτι άλλο και μας πει για κάποιον νόμο.
  3. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που με ενδιαφέρει, έχει προβεί στην λύση που αναφέρεις παραπάνω (διάλογος μαζί του, κατασκευή τοιχίου, μισό μισό), αλλά ο γείτονας είναι μεγάλος σε ηλικία, παιδιά - σκυλιά - γυναίκα δεν έχει, οπότε το τι θα απογίνει η περιουσία του δεν τον ενδιαφέρει. Το σπίτι του έχει ήδη μετακινηθεί από την αρχική του θέση λόγω βροχών, γύρω στα 8 μέτρα και πλέον ένα μέρος του έχει βγει κατά μισό μέτρο στον γκρεμό ουσιαστικά και έχει φανεί μέρος της υποτυπώδους θεμελίωσής του. Δεν είναι πρόθυμος για την κατασκευή τοιχίου και ούτε να κάνει κάτι γενικά. Οπότε ουσιαστικά μου λες πως νόμος δεν υπάρχει που να ορίζει τις περιπτώσεις υποχρεωτικής κατασκευής τοιχίου και πως θα πρέπει είτε να κατασκευάσω εγώ (ο ιδιοκτήτης) τοιχίο είτε να λυθεί δικαστικά το θέμα.
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή. Αυτή αφορά τα ύδατα. Όσον αφορά την κατασκευή τοιχίου, που είναι το βασικό μου ερώτημα και πρόβλημα, δεν αναφέρεται κάτι To ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε δικηγόρο για τα χώματα - μπάζα, εφόσον δεν τα απομακρύνει οικειοθελώς, αυτό το γνωρίζω. Νόμο που να ορίζει τις περιπτώσεις υποχρεωτικής κατασκευής τοιχίου ζητάω εξ'αρχής. Υπάρχει;
  5. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, όσον αφορά όμως το ερώτημα του θέματος, γνωρίζεις κάτι για να με κατατοπίσεις;
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αφορά χωριό. Είναι εντός οικισμού. Όλοι οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι και τα οικόπεδα έχουν πρόσωπο σε αυτούς. Δεν αφορά τυφλά οικόπεδα ή δουλείες. Μηχανικός είμαι εγώ. Αν εννοείς κατασκευαστικά το τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το πρόβλημα, το γνωρίζω. Είναι όμως εργασίες που θα πρέπει να κάνει ο γείτονας στην ιδιοκτησία του και όχι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που με ενδιαφέρει. Γι'αυτό θέλω να μάθω αν από την νομοθεσία υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει την κατασκευή τοιχίου όπως ανέφερα και διαφυγής των υδάτων.
  7. Καλησπέρα, Σε οικόπεδο που με ενδιαφέρει (θα το αναφέρω σαν ιδιοκτησία μου), βρίσκεται σε πλαγία βουνού.Το σύνορό του, είναι μέχρι το πόδι του πρανούς. Από εκεί και μετά ξεκινάει η ιδιοκτησία του γείτονα με μια απότομη κλίση γύρω στο 5% και υψομετρική διαφορά +8μ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει, να πέφτουν τα νερά και τα χώματά του στην ιδιοκτησία μου. Με αποκορύφωμα την προχτεσινή βροχή, όπου έγινε κατολίσθηση της πλαγιάς του και έπεσε τόσο χώμα στην ιδιοκτησία μου, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο τμήμα της να ανασηκωθεί κατά 1μ. από τη φυσική της στάθμη. Θα πρέπει να φέρω μπουλντόζα και φορτηγό για να τα πάρει. Υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει την κατασκευή τοιχίου και επιπλέον τα νερά του με δημιουργία κλίσεων να φεύγουν σε κάποιο παρακείμενο αυλάκι;
  8. Έγραψα εγώ κάπου ότι δεν είναι; εγώ απλά του ζήτησα ψηφιακή μορφή. Δεν ανέφερα συγκεκριμένο είδος αρχείου. Εσύ μίλησες για dwg και pdf. P.S. Θα το κάνω
  9. Άρα ουσιαστικά μου λες πως δεν έχει υποχρέωση να μου τα χορηγήσει ψηφιακά, γιατί έπρεπε να το αναφέρει ρητώς στην ανάθεση που του έγινε. Οκ, Ευχαριστώ πολύ.
  10. Μα ούτως ή άλλως, δεν είχα απαίτηση να δοθούν τα πάντα σε dwg. Το Σχ. Πόλης για παράδειγμα, αεροφωτογραφίες ή και τα τοπογραφικά εναγομένων και εναγουσών, σε pdf θα δίνονταν. Μόνο η δική του αποτύπωση θα δινόταν σε dwg. Εγώ απλά ζήτησα ψηφιακή μορφή. Επιπλέον δεν ζήτησα ούτε κροκί, ούτε προσωπικές σημειώσεις. Ζήτησα απλά να μου δώσει σε ψηφιακή μορφή το υπόβαθρο που χρησιμοποίησε, για να χρησιμοποιήσω ακριβώς το ίδιο για τις αντιπαραθέσεις μου στο δικαστήριο και να αποδείξω όλα τα εμφανέστατα λάθη που έχει κάνει. Το τοπογραφικό που παρέδωσε, δεν έχει καμία συντεταγμένη κορυφών κτιρίων, παρά μόνο ενός μανδρότοιχου και μιας αποθήκης. Ενώ μέσα στα επίδικα είναι και τα κτίρια. Για να το κάνω λιανά, και τα 100 σημεία της αποτύπωσης είναι απαραίτητα γιατί είναι σημεία που αφορούν την αντιδικία. Αυτός όμως για δικούς του λόγους, έβαλε συντεταγμένες μόνο από 10 τυχαία. Όπως επίσης δεν έχει βάλει και αποστάσεις μεταξύ σημείων στο τοπογραφικό, οπότε και να έβγαζα τις συντεταγμένες όλων των σημείων από μόνος μου. Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες που αφορούν εμένα. Το ερώτημά μου είναι αν υποχρεούται να μου παρέχει σε ψηφιακή μορφή το υπόβαθρο ή όχι; Τι ορίζει ο νόμος για πραγματογνώμονες που ορίζουν τα δικαστήρια; Τι πρέπει να παραδώσουν στους εμπλεκόμενους; Δεν θέλω προσωπικές απόψεις, αλλά να μου απαντήσει κάποιος που είτε είναι πραγματογνώμονας, είτε κάποιος που γνωρίζει τις υποχρεώσεις τους. P.S. Όπως τα λέει ο Γιάννης είναι. Μηχανικός είμαι
  11. Καλησπέρα, Έχω μια υπόθεση και το δικαστήριο όρισε Πραγματογνώμονα. Είδε λοιπόν αυτός την περίπτωση και συνέταξε την τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης του. Εκεί μέσα έχει συμπεριλάβει, την δική του αποτύπωση, τοπογραφικά διαγράμματα εναγομένων και εναγουσών, σχέδια πόλης, αεροφωτογραφίες, κτλ. Πληρώθηκε κανονικά για την δουλειά του και από εμένα και από τους αντιδίκους και μας έδωσε τις εκθέσεις σε έντυπη μορφή. Του ζητάω λοιπόν να μου δώσει σε ψηφιακή μορφή το υπόβαθρο που προανέφερα ότι χρησιμοποίησε, όπως και την δική του αποτύπωση με τις συντεταγμένες, αλλά αυτός αρνείται και ισχυρίζεται πως δεν έχω δικαίωμα να ζητάω κάτι τέτοιο. Να αναφέρω επίσης πως στην δική του αποτύπωση, δεν έχει βάλει όλες τις συντεταγμένες της πλήρης αποτύπωσης που έκανε, παρά μόνο επιλεκτικά κάποια σημεία. Δηλαδή ενώ από το Τοπογραφικό του σχέδιο φαίνεται να έχει πάρει 100 σημεία, που είναι η πλήρης αποτύπωση, αυτός δίνει τις συντεταγμένες μόνο για 10. Θέλω λοιπόν να μάθω αν έχει κανονικά υποχρέωση να μου χορηγήσει το υπόβαθρο που του ζήτησα, όπως και τις συντεταγμένες της αποτύπωσής του, ή όχι, ΚΑΙ σε ψηφιακή μορφή. Ευχαριστώ.
  12. Καλώς παιδιά. Καταλήξαμε από πριν ότι πρέπει να γίνουν εκ νέου σπουδές. Το αν υπάρχουν ΤΕΙ της πλάκας ή όχι δεν πιστεύω πως χρίζει απαντήσεως. Το αποδείξανε οι συγχωνεύσεις τώρα, αλλά και η ανεργία των ατόμων που τελείωναν αυτές τις σχολές και δεν έβρισκαν δουλειά ακόμα και προ κρίσης. Όπως υπάρχουν στο εξωτερικό πανεπιστήμια της πλάκας το ίδιο είναι και εδώ. Δεν με ενδιαφέρει όμως αυτό το θέμα οπότε ας συνεχίσουμε. Ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία και αν έχει προσωπική εμπειρία ας την αναφέρει.
  13. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν ζήτησα κάποιον εύκολο τρόπο, ρώτησα απλά πώς και αν έχετε να προτείνετε κάποια καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία. Το σύστημα όπως είναι τώρα στην Ελλάδα, για να δοθούν κατατακτήριες από ΤΕΙ Τοπογραφίας σε ΕΜΠ Πολ. Μηχ. είναι πολύ δύσκολο, όχι τόσο μαθημάτων αλλά λόγο τεραστίου όγκου φοιτητών που θέλουν να εισαχθούν σε αυτή τη σχολή. Δεν μπορεί να δίνουν 300 άτομα και να παίρνουν μόνο 3(αν θυμάμαι σωστά) από ΤΕΙ. Για παράδειγμα τα 3 πρώτα άτομα που θα γράψουν 9 σε όλα τα μαθήματα είναι ικανοί, ενώ ο τέταρτος που θα γράψει 8.9 είναι ανίκανος και θα πρέπει να ξαναδώσει του χρόνου και πάει λέγοντας... Να μην σχολιάσουμε ακόμα τον τρόπο που αν έχεις γνωστό τον καθηγητή που θα βάλει τα θέματα, μπορεί να σε "βοηθήσει"... Και τέλος την εισαγωγή βάση βαθμού πτυχίου, που τελειώνεις ένα ΤΕΙ της πλάκας με άριστα και μετά πας σε σχολή της αρεσκείας σου. Έχει γίνει πλέον προτιμότερο να δώσει κάποιος πανελλήνιες από κατατακτήριες... Ας κλείσουμε όμως αυτό το κομμάτι εδώ γιατί δεν έχει νόημα, τουλάχιστον για εμένα, περαιτέρω συζήτησης. Αφού καταλήξαμε πως πρέπει να γίνουν σπουδές από την αρχή, θα επιθυμούσα αν γνωρίζει κάποιος να αναφέρει κάποια καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία και αν έχει προσωπική εμπειρία, ακόμα καλύτερα.
  14. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, αλλά γνωρίζεις κάποιο master που να σου δίνει δικαιώματα πολ. μηχ.; Γιατί απ'όσο έχω κοιτάξει τα master σου δίνουν ειδίκευση. Δηλαδή κάνεις master στη δομοστατική π.χ. Δεν έχω βρει master που να σου δίνει δικαίωμα πολ. μηχ. όπως όταν τελειώνεις τη σχολή. Εκτός βέβαια και αν κάνεις bachelor που είναι ουσιαστικά κανονικά σπουδές... Οπότε όταν έχεις 2 πτυχία τότε το ένα θεωρείτε master.
  15. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εγώ καταρχήν σκεφτόμουν μήπως υπήρχε κάποιο μεταπτυχιακό τουλάχιστον στο εξωτερικό που να σου έδινε αυτή τη δυνατότητα. Τα κολέγια στην Ελλάδα τα ξέρω, αλλά δεν πιστεύω πως αξίζουν τα χρήματά τους. Ξέρει κανείς κάποιο καλό πανεπιστήμιο Αγγλία ή Σκωτία πάνω σε αυτό; Επιπλέον στο αναγνωρίζουν το πτυχίο για να κάνεις λιγότερα έτη (όπως στο πολυτεχνείο π.χ. αναλόγως τη σχολή που προέρχεσαι) και πόσα έτη είναι οι σπουδές;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.