Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alidana

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Alidana's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • One Month Later
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις συστάσεις σας. Δεν νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα το κατεδαφίσει ή έστω θα κάνει κάποια άλλη ενέργεια για να το βελτιώσει. Παρά την αξιοσέβαστη ηλικία του, το σπίτι είναι συμπαγές, σε καλή κατάσταση, είναι φροντισμένο και χρειάζεται τρέχουσες επισκευές. Το νόημα όλων των πονοκεφάλων είναι να υποδιαιρέσεις το οικόπεδο και να αφήσεις τον δεύτερο ιδιοκτήτη να χτίσει το σπίτι του. Στο τμήμα του κτιρίου που εισέρχεται στην επικράτεια του δεύτερου ιδιοκτήτη, υπάρχει μια μικρή τουαλέτα. Νομίζω ότι θα συμφωνήσουν μεταξύ τους πώς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα 4 τ.μ.)) Σε κάθε περίπτωση, θα τους παρέχω όλες τις πληροφορίες και τις επιλογές για σχεδιαστικές λύσεις. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείτε τον πίνακα χιλιοστών που έφτιαξα. Εκανα οριζοντια συσταση επι καθετου ιδιοκτησιας. Σας ευχαριστω! ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΕΠΙ ΚΑΘΕΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΛΗΜΝΟΣ ΟΚ.pdf
  2. Καλημερα σας και ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Επισυνάπτω δύο σχέδια - μια τοπογραφική αποτύπωση και μια πρόταση τοπογράφου για τη διαίρεση του χώρου. Οι ιδιοκτήτες συμφωνούν με αυτή την πρόταση και μεταξύ τους. Το σημερινό κτίριο είναι σε καλή κατάσταση και ο ιδιοκτήτης Α δεν θα το κατεδαφίσει. Ο ιδιοκτήτης Β, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαίρεσης, σχεδιάζει να χτίσει το σπίτι του στο μισό του. Με συμφωνία των ιδιοκτητών, στη διαδικασία κατασκευής της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη Β, θα καταστραφεί το τμήμα της κατοικίας που εισέρχεται στην επικράτειά της (φυσικά με όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ενίσχυση του υπάρχοντος κτιρίου). Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν με έξοδα του ιδιοκτήτη Β. Πιθανότατα, η Άδεια θα ληφθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Επέκταση Υφιστάμενου Κτιρίου. Έχω βρει πολλά παραδείγματαγια το πινακας χιλιοστων στο διαδίκτυο, αλλά όλα αφορούν τον οριζόντιο διαχωρισμό. Στην κάθετη - μόνο ό,τι δεν απαιτιται ο πινακας χιλιοστων, περιγράφεται η διαίρεση του χώρου και οι συνθήκες κατασκευής (Σ.Δ., καλυψη). Θα ήθελα να βρω μια πιο απλή, πιο οικονομική και σωστή λύση)) Θέλω να καταλάβω αν είναι σωστό να κάνω μια οριζόντια συσταση ή μια κάθετη - για το οικοπεδο και παράλληλα, οριζόντια για το κτίριο; Κάθετη, που περιγράφει την παρουσία ενός κτιρίου; Συζήτησα με πιο έμπειρους συναδέλφους. Δυστυχώς, οι απαντήσεις ήταν τόσο διαφορετικές, αντιφατικές και μπερδεμένες που χάθηκα.... Βασική επιθυμία των ιδιοκτητών είναι το οικιπεδο να χωριστεί στη μέση και αυτό καταγράφηκε παντού. )) ΤΟΠΟ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ.pdf ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΟΚ.pdf
  3. Καλησπέρα, αγαπητοί συνάδελφοι. Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας και να ζητήσω τη συμβουλή σας. Υπάρχει ένα οικόπεδο στο οποίο υπάρχει ένα κτίριο που αποτελείται από το ισόγειο και Α'οροφος. Χτισμένο πριν το 1940. Δεν υπάρχει καμία σύσταση, ουτε κάθετη ουτε οριζόντια. Υπάρχουν δύο ιδιοκτήτες. Τώρα θέλουν να χωρίσουν το οικόπεδο στη μέση. Το κτίριο βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου. Κατά τη διαίρεση, το 90% του κτιρίου πηγαίνει σε έναν ιδιοκτήτη και το 10% σε έναν άλλο. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης θα χτίσει το δικό του κτίριο στο μέλλον. Από όσο καταλαβαίνω παρουσία κτιρίου είναι αδύνατη η κάθετη διαίρεση, μόνο οριζόντια; Για να γινει το συμβολαιο συστασης ιδιοκτησιας, ο συμβολαιογράφος ζητάει από τον μηχανικό πίνακα χιλιοστων. Πώς να συνθέσετε σωστά; Και πώς δηλώνετε ότι το οικοπεδο διαιρείται σε αναλογία 50% / 50%; Υπάρχει τοπογραφικο. Μέγεθος οικοπεδου ειναι 237,84 τ.μ., το σπιτι ειναι 110,14 τ.μ. Σε αυτο το οικοπεδο μπορει να χτιστεί 240 τ.μ., καλυψη ειναι 60%. Σας ευχαριστω πολυ.
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω αναλάβει ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας στην οποία με σύστησε ο εργολάβος. Έβγαλα την άδεια μικρής κλίμακας αλλά δεν κάναμε ιδιωτικό συμφωνητικό, υπάρχει μόνο η προσφορά του έργου. Όταν ξεκίνησε το έργο οι ιδιοκτήτες μου έδωσαν ένα ποσό των χρήματων για να κάνω εγώ τις πληρωμές στα συνεργεία αντί για αυτούς. Αυτήν την στιγμή φτάσαμε στο 90% της εργασίας και για να εξοφληθεί το έργο απομένουν άλλα 2000 ευρώ τα οποία τα κρατάνε οι ιδιοκτήτες. Αυτά τα 2000 ευρώ που απομένουν δεν θέλουν να μου τα δώσουν γιατί έχουν πρόβλημα με τον εργολάβο, ωστόσο με αναγκάζουν να τελειώσω το έργο με τα λεφτά που απέμειναν από το αρχικό ποσό που μου έδωσαν τα οποία δεν αρκούν. Σε περίπτωση που θα συμφωνήσω, θα πρέπει να δώσω τα υπόλοιπα χρήματα από την αμοιβή μου, πράγμα που δεν θέλω να κάνω. Πως μπορώ να χειριστώ την κατάσταση στην προκειμένη περίπτωση και εάν μπορώ να κάνω την διακοπή του έργου; P.S. Αυτά τα 2000 ευρώ είναι μέσα στην αρχική προσφορά που έδωσα, δεν είναι κάποια επιπλέον/απρόβλεπτη χρέωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.