Μετάβαση στο περιεχόμενο

asteris2

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από asteris2

  1. Συνάδερφε -Νέο μέλος- μόλις ξεκίνησα κι εγώ αδειοδότηση .. Τα πάντα εξαρτώνται από τη δυναμικότητα της μονάδας .. μικρή - μεσαία  - μεγάλη κ.λ.π. Πόσα λίτρα θα επεξεργάζεται το χρόνο... Απ' αυτή θα βγάλεις τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι και θα τον τοποθετήσεις στην κάτοψή σου. Όλες σου οι μελέτες εξαρτώνται από τον εξοπλισμό της επιχείρησης. Σε πρώτη φάση - δεν ξέρω αν εχεις κι Αρχιτεκτονικά κ.λ.π - αλλά οι χρήσεις γης και η αρχαιολογία ειίναι εκ των "ών ουκ ανευ" ... καλή τυχη έχει τρέξιμο το θέμα αλλά και ευρουλάκια ..

    • Upvote 1
  2. Το μεγάλο θέμα στην όλη υποθεση των ιδιωτικών γυμναστηρίων είναι το : "ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ"..Σύμφωνα με το Π.Δ 219/ 2006 (δεν ξέρω αν έχει τροποποιηθεί) η Νομαρχία.. Λογικά με την κατάργηση των Νομαρχιών η Αποκεντρωμένη Δ/ση ... Κανείς δεν ξέρει τίποτα...!!! 

  3. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις θλιβερές μεθοδεύσεις υπέρ της  Εldorado Gold και της "επένδυσης" ,του νυν Δημάρχου Χ.Πάχτα, ναι, ναι του γνωστού, καθώς και τις προσπάθειες παρεμπόδισης του αγώνα των κατοίκων, εκ μέρους της Πολιτείας με την καταστολή των αντιδράσεων και των πάσης φύσεως δράσεων που αποφάσιζαν τα Συντονιστικά των κατοίκων της περιοχής. 

  4. Συνάδερφοι για να πούμε και του στραβού το δίκιο

    1. το  ΤΕΕ δεν είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των μηχανικών

    2. σε κάθε απεργία από μας τους μηχανικούς απεργεί  το 10 με 15 % και

    3. για το ΤΕΕ στις εκλογές του Νοεμβρίου βγάλαμε 1η και 2η δύναμη παρατάξεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

    Για ν' αλλάξουν πράγματα πρέπει λοιπόν ν' αλλάξουμε πρώτα εμείς. 

    Καλός ο καναπές αλλά διεκδικήσεις "επί του καναπέως"  δεν γίνονται

     

    Πάντα συναδερφικά ...

    • Upvote 3
  5. Συνάδερφοι έιναι δύσκολονα τρέφεις ένα πλήθος Δ.Υ Μηχανικών. Τους απολύεις κάνεις κι ένα Νόμο που φορτώνει όλα τα βάρη στους Ε.Ε Μηχανικούς και τους αφήνεις να φαγωθούν μεταξύ τους. Ο ΝΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά παλιών διατάξεων με καινούριο "look". Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ούτε ένας από αυτούς που τον συνέταξαν, ασχολήθηκε κάποια στιγμή με την έκδοση Ο.Α. Δεν είναι τυχαίο ότι οσονούπω καταφθάνει και η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΊΩΝ" & έπονται και άλλα. Σε λίγο θα "βγάζουμε" Ο.Α εμείς και θα πληρωνόμαστε με ψιχουλα κάνοντας και τον "ελέγχοντα" και τον "ελεγχόμενο"!!

    • Upvote 2
  6. Το Το συγκεκριμένο Π.Δ/γμα είναι το 846/77 σχεικά με Βιομηχανίες στη Χαλκιδική (συμλ/κό)

     

    Γράψε λάθος ..

    Το Ειδικό Διάταγμα Χαλκιδικής είναι 290 Δ'.Υπάρχουν αρκετά διαφοροποιημένες διατάξεις σε ότι αφορά στους όρους δόμησης ε.σ. (Απαγορεύεται η διάσπαση όγκου.. φερ' ειπέιν εκτός από 2 ή τρεις περιοχές).Υπάρχουν μετά τα ΓΠΣ με τις χρλησεις γης ... Θέλει προσοχή.!!!

     

     

    Παρακαλώ μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις! Χρησιμοποιείτε την δυνατότητα επεξεργασίας (edit). Ευχαριστώ.

    DIMITRIS80

  7. Αγαπητοί συνάδερφοι.

    Το 2013 κλείνω 30 χρόνια στο επάγγελμα. Δικαιούμαι, νομίζω, να λέω ότι εχω κάποια εμπειρία σαν Μηχανικός. Παραθέτω παρακάτω τα διπλώματα και τους τίτλους σπουδών που θάπρεπε να κοσμούν τον τοίχο του Γραφείου μου χωρίς να θέλω να προσβάλλω επαγγέλματα και δραστηριότητες και παρακαλώ οποιονδήποτε συνάδερφο να συμπληρώσει τον κατάλογο:

    1. Δικηγόρος: Προσπαθώντας να ερμηνεύσω τους εκάστοτε ΓΟΚ και τα χιλιάδες άρθρα των εγκυκλίων & Προεδρικών Διαταγμάτων μιας και κάθε Αγαπητός Συναδερφος στις Πολεδομίες είχε διαφορετική άποψη από τους άλλους λόγω ... οπτικής γωνίας..

    2. Συμβολαιογράφος: Προσπαθώντας να εξηγήσω, διορθώσω, περιγράψω πολλές φορές την διάθεση του Διαθέτη, επεξηγώντας τους όρους κάποιου συμβολαίου. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο άλλο Συμ/φος κι άλλο Δικηγόρος.Άρα δύο τίτλοι.

    3. Οικονομολόγος: Προσπαθώντας να κάνω πράξεις επί πράξεων όχι γαι τη δουλειά μου αλλά υπολογίζοντας αμοιβές, σημειώματα, ΙΚΑ, ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, κ.α.Κι αλοίμονο αν έλειπε κανα κατοστάρικο...

    4.Ψυχολόγος - Ψυχίατρος: Προσπαθώντας να καταλάβω την ψυχολογική διάθεση του κάθε Αγαπητού Συνάδερφου της Πολεοδομίας έτσι ώστε να διαλέξω την κατάλληλη στιγμή για τον έλεγχο. Πιστέψε με σε ορισμένες Πολεοδομίες υπήρχε ολόκληρο πρόγραμμα για το πως θα "ευθυμίσουμε" συγκεκριμένο υπάλληλο ώστε ο έλεγχος να γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο και οχι υπό τον φόβο της "δαμόκλειας σπάθης" .. Γιατί ως γνωστόν οι Υπάλληλοι είναι κι αυτοί άνθρωποι και έχουν προβλήματα.... Εμείς οχι...Γιατί αν προσπαθήσεις να εκδόσεις Ο.Α τηρώντας κατά γραμμα το ΓΟΚ και τον κτηριοδομικό άδεια δεν βλέπεις.

    .. Κι όλα αυτά με αμοιβές που πολλές φορές λόγω των συνθηκών, έφταναν νάναι γελοίες ...

    .. Δεν έκανα λόγω για τα πτυχία που απέκτησα (εκσκαφές, μπετά, τοιχοποιϊες, μονώσεις, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, στέγες) στην κατασκευή όχι σαν εργολάβος αλλά σαν επιβλέπων Μηχανικός γιατί η επίβλεψη των εργασιών περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του Μηχανικού. Αλλά πως γίνεται κάθε φορά που κάνει λάθος ο υδραυλικός να φταίει ο επιβλέπων και όχι ο κατασκευαστής - τις περισσότερς φορές επιλογή του ιδιοκτήτη - μετά από 30 χρόνια δουλειάς ακόμη δεν το κατάλαβα.

    ... Αυτά αγαπητοί συνάδερφοι ..Συγνώμη αν σας κούρασα κι αν πίκρανα κανένα .. αλλά 30 χρόνια είναι αυτά ... είπαμε .. εχω εμπειρία και μπορώ να πω και κάτι παραπάνω...

    • Upvote 8
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.